Pe cine sa aleg ?

M-am maritat la 20 de ani ,la 30 de ani m-am despartit de sot , din motive de incompatibilitate , am ramas cu 2 copii , dar si cu fostul sot in aceeasi casa. La 31 de ani m-am indragostit de noul meu sef cu care am trait pana de curand , timp de 11 ani ,o frumoasa poveste de dragoste.mentionez ca seful si amantul meu e insurat si de la inceput mi-a spus ca nu va divorta niciodata pentru mine.In toata aceasta perioada s-a purtat excelent cu mine , m-a ajutat in limita posibilitatilor si nevoilor. Am fost cu el peste tot , in toata tara , dar si in strainatate .Oricum ,recunosc ca mi-a schimbat viata , in bine , dar ... nu e in totalitate al meu . cel mai greu e de sarbatori cand nu poate fi langa mine .Acum patru ani a murit fostul meu sot , dar asta nu a schimbagt nimic in statutul meu . Recunosc , ca m-a ajutat cu serviciul , mi-a creat conditii cat mai bune , munca mai putina si bani ceva mai multi decat ceilalti angajati . Dar la locul unde imi desfasor activitatea am cunoscut un om , si el insurat si care imi tot facea curte , e adevarat mai voalat. Nul-am tradat pe amantul meu , dar nici nu mi-a ramas indiferent noul pretendent. Acum 3 luni ,noul pretendent a divortat ( are un copil de citiva ani ) si ... m-a cerut de sotie ! M-am trezit intr-o mare dilema ! nu stiu ce sa fac ! Sa renunt la stabilitate , la siguranta de zi cu zi , cu care m-am obisnuit ,la libertatea care o am , la lipsa oligatiilor impus de un sot , la viitorul ajutor pe care sunt sigur ca il va acorda copiilor mei la omul care ma adora si care si acum e super indragostit de mine, pentru un viitor sot pe care nu il cunosc prea bine , care e mai mic cu 4 ani ca mine , cu 35 de cm mai inalt ( cu actualul ne potrivim de minune ) , dar care are casa lui si pe care il pot avea mai mult timp langa mine. Nu vreau sa fac o alegere gresita ! am de ales intre stabilitatea actuala si un posibil viitor bun , dar sa risc sa-i pierd pe amandoi daca nu ma hotarrasc repede . Oare ce sa aleg ?
iahim
Postat pe 28 Noiembrie 2011 00:19
de ce nu te sfatuiesti cu amantul tau? vezi el ce parere are.
dor72_
Postat pe 28 Noiembrie 2011 00:26
M-am sfatuit , sau mai bine spus i-am expus varianta noua aparuta pentru mine. Nici n-a vrut sa auda de despartirea noastra , argumentandu-mi de ce nu e bun pentru mune ( il cunoaste ) si totodata incepand sa se poarte si mai bine cu mine , oferindu-mi tot ce doresc ! Numai ca eu de un timp evit sa ramanem singuri , nu vreau sa ma culc cu nimeni pana ma hotarasc , dar el a simtit si nu stiu ce va urma ! Cred ca risc sa il pierd si sunt total dezorientata...
iahim
Postat pe 29 Noiembrie 2011 12:23
Mai, eu stiu ca in viata nu le poti avea pe toate.
Daca e vorba de ales, alege si tu ce-i mai bun pentru tine, nu de alta dar timpul trece al naibii de repede si singuratatea la varsta a doua si-a treia se zice ca-i mai rea ca saracia
SAL
Postat pe 29 Noiembrie 2011 14:48
iahim-mihai,



e o mica - mare contradictie intre numele/ avatarul vadit masculine si genul feminin la care formulezi istorioara...



in privinta asta, ai idee ce sa alegi?
nathalie
Postat pe 29 Noiembrie 2011 17:08
Nathalie, lasa si tu acum, userul inca n-are sexul virtual clar defiit
SAL
Postat pe 29 Noiembrie 2011 17:12
N-am ce sa las, Sal.

Travestitii n-au fost niciodata in centrul atentiei mele.
nathalie
Postat pe 29 Noiembrie 2011 17:20
De la: iahim, la data 2011-11-28 00:19:43M-am maritat la 20 de ani ,la 30 de ani m-am despartit de sot , din motive de incompatibilitate , am ramas cu 2 copii , dar si cu fostul sot in aceeasi casa. La 31 de ani m-am indragostit de noul meu sef cu care am trait pana de curand , timp de 11 ani ,o frumoasa poveste de dragoste.mentionez ca seful si amantul meu e insurat si de la inceput mi-a spus ca nu va divorta niciodata pentru mine.In toata aceasta perioada s-a purtat excelent cu mine , m-a ajutat in limita posibilitatilor si nevoilor. Am fost cu el peste tot , in toata tara , dar si in strainatate .Oricum ,recunosc ca mi-a schimbat viata , in bine , dar ... nu e in totalitate al meu . cel mai greu e de sarbatori cand nu poate fi langa mine .Acum patru ani a murit fostul meu sot , dar asta nu a schimbagt nimic in statutul meu . Recunosc , ca m-a ajutat cu serviciul , mi-a creat conditii cat mai bune , munca mai putina si bani ceva mai multi decat ceilalti angajati . Dar la locul unde imi desfasor activitatea am cunoscut un om , si el insurat si care imi tot facea curte , e adevarat mai voalat. Nul-am tradat pe amantul meu , dar nici nu mi-a ramas indiferent noul pretendent. Acum 3 luni ,noul pretendent a divortat ( are un copil de citiva ani ) si ... m-a cerut de sotie ! M-am trezit intr-o mare dilema ! nu stiu ce sa fac ! Sa renunt la stabilitate , la siguranta de zi cu zi , cu care m-am obisnuit ,la libertatea care o am , la lipsa oligatiilor impus de un sot , la viitorul ajutor pe care sunt sigur ca il va acorda copiilor mei la omul care ma adora si care si acum e super indragostit de mine, pentru un viitor sot pe care nu il cunosc prea bine , care e mai mic cu 4 ani ca mine , cu 35 de cm mai inalt ( cu actualul ne potrivim de minune ) , dar care are casa lui si pe care il pot avea mai mult timp langa mine. Nu vreau sa fac o alegere gresita ! am de ales intre stabilitatea actuala si un posibil viitor bun , dar sa risc sa-i pierd pe amandoi daca nu ma hotarrasc repede . Oare ce sa aleg ?


de ce nu te mariti cu pretendentul si seful sa-ti ramana amant in continuare? pana la urma si el e insurat, nu? asa impaci si capra si varza
mirela_beb
Postat pe 29 Noiembrie 2011 17:24
iahim, o amanta e doar o alta, dar nu primadona, oricat de iubita ar fi ea de un sot, care nu-si va parasi in veci sotia. el nu va fi niciodata al tau, cum spui, chiar daca in sufletul lui esti tu, intrucat el a ales. ce? sa fie in continuare cu sotia lui. va fi cu tine mereu pe furis, clandestin si, tine cont, nu intotdeauna cand vei avea nevoie de el. ai sa-mi spui ca si-a asumat niste responsabilitati, are famelia lui, fata de care se simte obligat, bla, bla, dar chestia asta nu tine. responsabilitati fata de ce si cine? da, fata de copii, da, dar un tata, chiar daca nu mai poate fi cu mama copiilor sai, va ramane tata in veci si nimeni nu poate schimba asta. se despart parintii, nu parintii de copii.

tu singura ai spus ca vrei sa-l ai langa tine de sarbatori, in anumite momente ale vietii si nu numai. asadar, va trebui sa stai forever la rand.

insa, important e ce-ti doresti tu: sa fii bagata in seama din cand in cand si dupa ce sunt satisfacute nevoile sotiei sau sa ai un barat doar al tau pe care stii ca nu-l imparti cu nimeni si care vrea sa se dedice numai tie?

sper ca ai inteles: o amanta ramane cea de-a doua! si, in consecinta, in ce priveste satisfacerea nevoilor ei de orice fel, mai ales psiho-emotionale, trebuie sa-si ia bon de ordine. e la cherem! si probabil si in functie de toanele nevestei!
maya_n
Postat pe 29 Noiembrie 2011 17:52
...el nu va fi niciodata al tau...
maya, nimeni nu apartine nimanui

cei mai multi se agata de posesia fizica ca de singura importanta, desi e cea care conteaza cel mai putin
si pana la urma, iubirea, iubirea ca destin si nu ca scop, presupune lipsa de egoism, altruism in forma pura, nu calcul meschin

dar, ce stiu eu...? vorbesc si eu din carti...
michelle_
Postat pe 29 Noiembrie 2011 18:10
of, grea alegere
Eugenia69
Postat pe 29 Noiembrie 2011 18:22
exact, michelle, de asta e vorba! insa fetei ii anticipam situatia in functie de ce considera ea a fi ceea ce numeste iubire. pt cei mai multi, iubirea inseamna, in mod cu totul eronat, a-l lua si avea in posesie pe celalalt. dar, cum spui si tu, nimeni nu apartine nimanui, decat in maniera in care hotaraste cel/cea caruia ii umpli sufletul. el/ea poate spune apoi, sunt `a lui` sau `a ei`. si asta pt ca asa intelege cel care se ofera pe sine, a-si exprima apartenenta si manifesterea iubirii, care, asa cred eu, inseamna isirea din tine si trecerea in celalalt. de aici si ideea de apartenenta, nu de posesiune. trebuie facuta clar distinctia.

insa iahim pune in balanta lucruri care fac parte din registre diferite in reprezentarea iubirii, chiar daca iubirea nu presupune decat un singur lucru (il numeam mai sus): pe de o parte si-l doreste pe cel casatorit, dar sa nu uitam, ca din discursul ei se intelege mai degraba ca ar fi vorba de un fel de rasplata pt `serviciile` (beneficii) materiale si sociale pe care i le-a adus el, iar pe de alta, simte ca ar vrea sa aiba convingerea ca nu mai imparte un barbat cu altcineva.

si da, iubim cu sufletul, nu cu mintea si cu talerele pe care ratiunea i le aplica obsedant acesteia.

in iubire nu exista masura si nici posibilitate de-a alege. suntem alesi. si nu de celalalt. punct.
maya_n
Postat pe 29 Noiembrie 2011 18:25
Cum crezi cat va dura "stabilitatea actuala "?
Ce te face mai fericita partea materiala sau mai este si altceva... (pentru ca ai scris - cel mai greu e de sarbatori cand nu poate fi langa mine)

era si normal sa reactioneze asa, el e "vanatorul" si nu vrea ca si altii sa guste din bucatica lui, doar in caz ca se satura poate isi schimba parerea, insa pana atunci cine stie...
va mai ramane ceva si oare se va gasi un "flamand" interesat?

elisavuri
Postat pe 29 Noiembrie 2011 18:28
nu mai alegeti compromisurile aiurea. o viata fericita nu are sorti de izbanda cand relatiile sufletesti stau sub semnul incertitudinii .povestile de dragoste cu barbati insurati nu fac decat sa va incurce viata.

gasiti un om liber
si_totusi
Postat pe 29 Noiembrie 2011 18:35


sau macar implinita...viata asta...
Eugenia69
Postat pe 29 Noiembrie 2011 18:39
Da cu zarul!!
elisabeta_boia
Postat pe 29 Noiembrie 2011 19:24
ramai cu ultimul asa cred ca e mai bine
garbo252390
Postat pe 4 Decembrie 2011 11:59
Alege cu sufletul, cu inima nu cu mintea.Ai trait atita timp dupa regulile sufletului, nu le schimba acum Cu mult drag, Sonia
razadesoare
Postat pe 8 Decembrie 2011 00:16
imi este scarba cand citesc asa ceva!!!! pai normal mai fetito ca nu o lasa pe sotia lui ,normal ca nu face sarbatorile cu tine
onutta21
Postat pe 8 Decembrie 2011 12:31
eu as alege varianta a doua!!! iti place sa faci sarbatoriel singura ? iti place atunci acnd esti bolnava sau ti se intampla ceva sa nu sti daca s apui mana pe tlf sa il suni ca poate e cu nevastasa ??? eu zic ca nu .....
onutta21
Postat pe 8 Decembrie 2011 12:33
eu nu inteleg un singur lucru ! care sunt sentimentele tale pentru cel care te-a cerut de sotie ?esti sigura ca stii ce vrei ? poate e timpul sa faci o schimbare in viata ta ,lasa-l pe shef sa-si vada de viata si familia lui, iar tu porneste pe un alt drum .incepe prin a schimba locul de munca .da-i o shansa pretendentului la titlul de sot ,incearca sa-l cunosti si cine stie ...? nu te judec eu pt ca nu am acest drept ,dar greseala asta cu iz de amantlac a durat prea mult ,probabil a avut si victime colaterale si cred ca a venit momentul sa puneti punct ... gandeste-te bine si ia o hotarare radicala !
Ultimparagraf_Totem_1
Postat pe 8 Decembrie 2011 16:12
eu zic sa dai cu banul ! zarul nu e bun, ca are mai multe fetze... si asta o sa te incurce si mai rau ! adica daca pica pe 3, inseamna sa ma alegi pe mine si eu nu sunt liber ! nu... nici macar dupa ora 20.46 ! acum... dupa ce dai cu banul, chiar daca iti iese "shefu'"... alege-l pe celalalt ! 35cm. e un mare ajutor in casa ! nu mai ai nevoie de scara. cu toate ca ma tenteaza sa ma gandesc la 35cm. la... lungimea membrului... nu cred ca la asta te-ai referit !!! iti spui io... ce e peste 23,65cm. e de prisos ! oricum, nu poti sa te speli pe dinti cu ea... ! oricum, asa cum inteleg eu ca esti din fire.... nuri-coasa... alege-l pe nr. 2 ca sotz... si cu shefu' poti sa te culci in continuare cand esti la servici ! am inteles ca si-asa nu prea lucrezi... ! concluzie: vai de tine si de alegerilor tale... !!!!!
barboneli
Postat pe 9 Decembrie 2011 00:42
... La varsta pe care o ai,trebuie sa te lasi condusa in viata dupa principii morale... Trebuie sa le fi un exemplu copiilor tai...suntem oameni si putem sa ne controlam...
AdrianaStoleru
Postat pe 9 Decembrie 2011 14:50
mda, azi e cu judecati? cu verdicte? cu simtul "omorului"?
am sa decretez ziua de azi, "ziua moralitatii"
tine-ti aproape pietrele...
michelle_
Postat pe 9 Decembrie 2011 15:03
De la: onutta21, la data 2011-12-08 12:31:38imi este scarba cand citesc asa ceva!!!! pai normal mai fetito ca nu o lasa pe sotia lui ,normal ca nu face sarbatorile cu tine


Ia cu lamaie! Poate iti trece greata!
picaturaderoua
Postat pe 9 Decembrie 2011 15:31
De la: michelle_, la data 2011-12-09 15:03:47mda, azi e cu judecati? cu verdicte? cu simtul "omorului"?
am sa decretez ziua de azi, "ziua moralitatii"
tine-ti aproape pietrele...


De acord! O sa se sufoce de-atata moralitate!
picaturaderoua
Postat pe 9 Decembrie 2011 15:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
O masina stricata sau o viata stricata !? 50 De la: The_fate_of_the_man 4 Aprilie 2018 13:23
Hey, am si eu nevoie de un sfat cum sa trec peste o despartire! 58 De la: garbo_410447 8 Iunie 2015 17:36
Vreau sa imi dea cineva un sfat pt al uita cat mai repede... 161 De la: myriam_paradise 31 Octombrie 2010 21:12
despartire sau compromis 253 De la: garbo_405939 23 Septembrie 2014 12:15
Ce credeti despre asta? Vi s-a intamplat? 230 De la: eu_vio 1 Iulie 2010 13:03
Setari Cookie-uri