Ce ar fi de facut?

Scuza-mi greselile de ortografie, m-am grbit , iar telefonul meu pot zice ca scrie si singur :-p, sper oricum ca s-a neles ceea ce am avut de spus !
Myra_Nirvana
Postat pe 17 Iulie 2011 10:30
buna,
indraznesc sa-ti raspund pentru ca recunosc semnele.
Sunt casatorita de 20 de ani si ''discutii'' au fost si la noi dar, niciodata nu se atinge radacina problemei din teama( cel putin din partea mea) de a nu-l rani pe cel de langa mine....continuarea o stii....eu imi fac ''datoria'' de sotie si mama, el, la fel...si totul este in regula, familia, proprietatile.....
.....si inca ceva, in cazul meu, dupa 20 de ani a intervenit si un al treilea scaun
garbo181836
Postat pe 17 Iulie 2011 11:49

deci..,iti sugerez sa-ti cumperi si o masa de (cel putin) 12 persoane..?
roby_cado
Postat pe 17 Iulie 2011 12:08
stiu eu... mai degraba un pat comod si cu saltea cu apa.... ! si nici curent nu are nevoie... ii place intunericul !
barboneli
Postat pe 17 Iulie 2011 14:23
Buna, nu stiu daca pot sa-ti dau un sfat dar pot sa-ti spun parerea mea. Eu cred ca sotia ta iubeste pe altcineva, dar nu vrea sa piarda tot ce a realizat pana acum, familia, casa...totul.

Sunt doua lucruri contradictorii care ar trebui sa-ti dea de inteles ce se intampla, si anume:
1. i-ti face declaratii de dragoste cat mai des posibil ( face asta in speranta ca nu o vei banui niciodata ca te inseala)......dar....

2. cand este vb sa-ti arate iubirea in pat nu poate....., adica te iubeste dar nu o mai atragi sexual, este evident ca te inseala. , ,

Asa se intampla, acum avand de toate..... trebuie sa aiba si ea o ocupatie.
Deci, treci la actiune si convinge-te daca e asa sau nu. Bafta!
bica1976
Postat pe 17 Iulie 2011 14:26
As vrea sa existe solutii pentru toate proplemele ,din pacate nu........ S-ar putea ca ceea ce ai scris la inceput sa fie o parte a schimbarii ei.Si mai este o problema , nu intotdeauna VREAU din partea unui barbat capata raspunsul asteptat.Daca au coplesit-o alte probleme de rezolvat la servici si acasa (lectiile cine le verifica copilului,mincare,cumparaturi ) daca nu sunt impartite la 2 atunci hai sa ne simtim bine capata raspunsul ..... e serial ( e singura mea evadare din lumea reala)Ca degeaba ii spui c-o iubesti daca o lasi sa se descurce singura cu restul .Iar chestia cu exista altul este usor de verificat si de clarificat. Daca nu ai nimic sa-ti reprosezi o sa gasesti calea cea mai simpla de rezolvat . BAFTA !!
fengari
Postat pe 17 Iulie 2011 14:35
Multumesc roby pentru ''aciditate''.
Urmaresc majoritatea topicurilor de pe acest site si m-am intrebat de ce oare se mai deschid atata timp cat, in majoritatea cazurilor, nu se primesc sfaturi sau raspunsuri( nu ca ar fi cineva in masura sa le dea ) ci numai replici acide. Am simtit nevoia sa raspund pentru ca, in cazul de fata, barbatul este interesat de ce intampla cu familia lui. Referitor la numarul de scaune....nu conteaza daca e unul in plus sau 12.....
garbo181836
Postat pe 17 Iulie 2011 14:50
...si pentru borboneli....intunericul este pentru cei care au complexe.
garbo181836
Postat pe 17 Iulie 2011 15:20
Am vazut cateva din raspunsurile date, nu totdeauna situatiile sunt similare. Din experienta profesionala iti spun doar ca trebuie sa discutati serios amandoi despre situatia care e deranjanta, si sa trageti o concluzie. Daca vreti o persoana impartiala apelati la un psiholog. Multa bafta
nicolle_
Postat pe 17 Iulie 2011 15:33
o relatie e o experienta profesionala? hm!

dar, ma rog, cred ca te referi la altceva, insa uneori consilierea nu ajuta la nimic, atat timp cat omul e naclait in prejudecati, cutume sociale si incapacitate de raportare la lucruri si celalalt.
esme
Postat pe 17 Iulie 2011 15:36
Ati ajuns in punctul de finis al relatiei voastre,totul a devenit o rutina.S-a plictisit de tine si considera relatia voastra intima deja doar o obligatie,nu mai este o placere din partea ei.Are afectiune fata de tine,dar nu te mai iubeste fizic,ca iubit,dar te iubeste ca sot si ca tata...Obisnuieste-te cu ideea,nu mai ai ce sa faci...
Dar poti sa fi mai indiferent putin si tu fata de ea,zambeste si tu mai des la alte femei,ignor-o intentionat,ca probabil ii dai prea multa atentie,chiar daca iti este greu,incearca aceasta metoda,daca ii pasa inca de tine.....se va schimba brusc si viata ta intima...daca nu-i va pasa,inseamna ca nu te mai iubeste...Succes!
garbo162553
Postat pe 17 Iulie 2011 16:48
001...poate te framanti prea mult.Se stie ca dupa aparitia unui copil in familie,dragostea unei femei se imparte.Si portia cea mare,e pentru copil.Si nu cred ca o singura femeie de pe site-ul asta (daca are copii) ma poate contrazice! Si daca "incepe serialul"...ce?? Ia vezi si tu cu ea 2,3 episoade,sau cauta-ti un alt hoby,sa vezi daca... si cat iti simte lipsa.Si atunci citez pe cineva de aici:"da-i cat are nevoie,nu mai mult" ca altfel ...o obosesti! Si nu mai confunda familia cu dragostea si atractia intre parteneri! Nici pe departe sa coincida,sau sa fie ambii soti de acord cu asta.Din pacate asta e viata.Nu ma astept sa fi de acord cu mine acum...Cum nici eu sau multi altii dintre noi nu am inteles asta la varsta ta.
Sfatul meu e sa ai rabdare.Ai o familie frumoasa dupa cate spui,un copil frumos si destept(vezi de el si petrece timp cu el suficient,pentru ca anii astia nu-i mai traiesti altadata alaturi de el!) o sotie pe care o iubesti(iubeste-o in continuare,dar nu-i "cersi"dragoste,caci asa in mod sigur o sa pierzi si aceea pe care o are acum fata de tine)...Si nu baga in seama pe cei care "construiesc" diferite scenarii cu adultere.Sigur au trecut prin asta si inca sufera...Si ce e mai rau e ca s-ar bucura sa nu fie singurii.Asa isi linistesc constiinta ca nu au fost ei vinovati de faptul ca au fost parasiti de sotii.
Apropo..daca mai citesti pe aici ,o doamna te-a sfatiut sa nu pui asa mare accent pe atractie sexuala intr-o casnicie..Are dreptae..Intr-o casnicie fericita,sunt multe alte lucruri care conteaza (mai ales pentru o femeie) mai mult decat cu compatibilitatea "la pat".
Fericire iti doresc! Si sa citesti si printre randuri.
Ariesh
Postat pe 17 Iulie 2011 17:05
Ariesh,
ba eu cred ca sint foarte multe femei pe siteul asta care te pot contrazice.
Dragostea pentru copil n-are absolut nici o legatura cu dragostea pentru partener - nu numai ca nu o "divide". Ramai la fel de femeie si daca esti mama, poate chiar mai femeie decit erai inainte. Si te atasezi mai mult de tatal copiilor tai. Asa sint femeile construite.
Cei la care apare prima data blazarea fizica de obicei sint barbatii. Ei se aprind primii si se cam si sting primii. Cind o femeie abia incepe sa se indragosteasca, pentru ej incepe rutina.

In rest, ce sa zic... e bine ca te-ai resemnat si ca te complaci in nefericire pe premisa ca na, asa e viata construita, ce poti sa pretinzi mai mult.
Dupa parerea mea, poti sa pretinzi, si spun asta dupa o relatie de 10 ani... da' fiecare cit cere de la viata, atit obtine.
quasaria
Postat pe 17 Iulie 2011 17:15
Q
sora_ilsi
Postat pe 17 Iulie 2011 17:24
De la: quasaria, la data 2011-07-17 17:15:33
Dupa parerea mea, poti sa pretinzi, si spun asta dupa o relatie de 10 ani... da' fiecare cit cere de la viata, atit obtine.

quasaria ,daca tu spui asta "dupa o relatie de 10 ani",eu dupa o casnicie de aproape 30 de ani,spun ca dragostea trebuie intretinuta si ingrijita ca o floare,sa nu se vestejeasca...iar nu "pretinsa" cum spui tu.Si de la viata nu obtii cat ceri...Asta e filozofie ieftina.Sa stii ca obtii cat oferi,uneori chiar mai mult,nu cat ceri.
Ariesh
Postat pe 17 Iulie 2011 18:02
ar fi foarte frumos sa obtii cit oferi... din pacate, si e plin siteul asta de povesti de acest gen, nu exista talere... Dar e la latitudinea noastra sa ne multumim cu nimic, cu putin sau sa cautam - sau sa asteptam - ceea ce ne dorim, de fapt.
Poate gasim, poate nu... e un risc asumat...
quasaria
Postat pe 17 Iulie 2011 18:15
ce frumos le-ai spus tu, Q...mami, eu mi-s in asteptare...si nu degeaba
sora_ilsi
Postat pe 17 Iulie 2011 18:23
ilsi, si eu. De vreo luna. Da' habar n-am ce astept: sa uit?
Daca tot am aruncat para malaiata tocmai pe principiul celor enuntate mai sus, ar fi cazul sa uit...
quasaria
Postat pe 17 Iulie 2011 18:26
quasaria
Admir atitudinea ta.E atitudinea unui"OM" care stie ce vrea de la viata si cere ce vrea.Eu...probabil m-am nascut sa ofer,nu sa cer.Tu poti continua pe directia pe care ti-ai ales-o.Si bine faci Nu o sa fiu parsiv sa spun ca nu e bine ce faci.Esti tanara.Iar eu probabil m-am nascut...batran.Daca nu ai pretentii pentru drepturi de ator,imi permit sa te citez:"foutoi mama ei de viata!"
Ariesh
Postat pe 17 Iulie 2011 18:31
las' ca vezi tu ce...nu-ti pierde speranta...daca incetezi sa speri sau visezi, incetezi sa traiesti...
sora_ilsi
Postat pe 17 Iulie 2011 18:31
ilsi, cred ca un om care stie ce vrea, nu-si prea pierde speranta! nu atat timp cat stie ca sistemul lui axiologic e pertinent, valid, solid si coerent si, mai ales, ca are drepturi! si chiar daca pierzi, asta poate fi pana la urma un triumf, si anume, faptul ca ti-ai ramas fidel tie. si de ce sa nu ceri cat vrei si ai nevoie pana la urma? cine zice ca trebuie sa te cenzurezi? doar e vorba de nevoi firesti, indispensabile devenirii tale ca individ psiho-social. important e sa intelegi ceva din ratiunile vietii asteia lipsite de giruri. nu e destula valea plangerii, cand deschizi forumul asta si vezi vaicareli, cum ca i-am oferit atat, da` nu mi-a dat mai nimic in schimb? ba, dimpotriva, si-a mai tras si-o amanta, ca sa fie lista de lipsuri completa.
esme
Postat pe 17 Iulie 2011 18:37
Ariesh,
multumesc pentru apreciere. Ce m-a "atins" la postarea ta si am raspuns este tocmai faptul ca majoritatea oamenilor pe care ii cunosc gindesc si actioneaza asa cum ai spus tu. Inclusiv omul pe care eu il iubesc vede lucrurile la fel: pot sa traiesc fara sa fiu fericit.
Ei bine, eu nu pot.... Sau nu fara sa am macar speranta ca viata ar putea fi altceva decit un compromis, la un moment dat. Asa sint, asa mi-am educat copilul... Renuntind la speranta asta as renunta la mine - si nu mi-ar ramine mare lucru.
quasaria
Postat pe 17 Iulie 2011 18:39
001, desi sunt mai "mare" decat tine, imi permit sa-ti spun o gluma si apoi cele serioase. Tot asa, intr-o familie in care existau si 2 copii, Ion nu era multumit de sotia lui, care se plangea ca nu mai simte nimic. Avand un prieten psiholog il intreaba ce este de facut? Psihologul il intreaba daca fac dragoste cu lumina stinsa sau aprinsa?? Ion raspunde: "cu lumina stinsa", iar amicul psiholog il sfatuieste sa "actioneze" cu lumina aprinsa. Dupa 2 saptamani se intalnesc cei 2 prieteni si psihologul intreaba "ei, cum a fost? Ion spune"sotia mea nu s-a mai plans, dar copii nostri asa s-au distrat...." Iarta-ma daca te-am suparat, dar poate ar trebui sa mai schimbi si tu ceva ,sa invingi obisnuinta, poate ar trebui sa descoperi ABIA ACUM ce i-ar face plecere . Poate are ea probleme genitale, trebuie sa discutati deschis, fara jena si apoi sa faceti o consiliere. Sunt persoane care daca au suferit o dezamagire pot deveni chiar frigide, adu-ti aminte daca .... ai dezamagit-o cumva. DAR incearca dupa o seara romantica, POATE, cine stie... Iar daca nu a gresit cu altcineva, iar tu o infierezi fara motiv, nu te va ierta niciodata. Am repetat de prea multe ori POATE, dar... POATE totusi SE POATE schimba ceva. Succes !
oktaviatdy
Postat pe 17 Iulie 2011 19:03
De la: Ariesh, la data 2011-07-17 17:05:50001...poate te framanti prea mult.Se stie ca dupa aparitia unui copil in familie,dragostea unei femei se imparte.Si portia cea mare,e pentru copil.Si nu cred ca o singura femeie de pe site-ul asta (daca are copii) ma poate contrazice! Si daca "incepe serialul"...ce?? Ia vezi si tu cu ea 2,3 episoade,sau cauta-ti un alt hoby,sa vezi daca... si cat iti simte lipsa.Si atunci citez pe cineva de aici:"da-i cat are nevoie,nu mai mult" ca altfel ...o obosesti! Si nu mai confunda familia cu dragostea si atractia intre parteneri! Nici pe departe sa coincida,sau sa fie ambii soti de acord cu asta.Din pacate asta e viata.Nu ma astept sa fi de acord cu mine acum...Cum nici eu sau multi altii dintre noi nu am inteles asta la varsta ta.
Sfatul meu e sa ai rabdare.Ai o familie frumoasa dupa cate spui,un copil frumos si destept(vezi de el si petrece timp cu el suficient,pentru ca anii astia nu-i mai traiesti altadata alaturi de el!) o sotie pe care o iubesti(iubeste-o in continuare,dar nu-i "cersi"dragoste,caci asa in mod sigur o sa pierzi si aceea pe care o are acum fata de tine)...Si nu baga in seama pe cei care "construiesc" diferite scenarii cu adultere.Sigur au trecut prin asta si inca sufera...Si ce e mai rau e ca s-ar bucura sa nu fie singurii.Asa isi linistesc constiinta ca nu au fost ei vinovati de faptul ca au fost parasiti de sotii.
Apropo..daca mai citesti pe aici ,o doamna te-a sfatiut sa nu pui asa mare accent pe atractie sexuala intr-o casnicie..Are dreptae..Intr-o casnicie fericita,sunt multe alte lucruri care conteaza (mai ales pentru o femeie) mai mult decat cu compatibilitatea "la pat".
Fericire iti doresc! Si sa citesti si printre randuri.
oktaviatdy
Postat pe 17 Iulie 2011 19:09
scuze, am apasat prea repede si nu am raspuns. Ariesh, mi-a placut cum ai raspuns, ma bucur ca mai sunt barbati care vad realitatea si nu numai ce VOR ei. Iti urez o viata mai frumoasa !
oktaviatdy
Postat pe 17 Iulie 2011 19:24
Cu parere de rau...nu te mai iubeste...dar asta nu inseamna neaparat ca are si pe cineva...
Niciodata nu am inteles femeile care au parte de atata atentie din partea sotiilor si sa nu aprecieze..acest lucru...oare ce mai vor?Incercam sa-ti dau sfaturi ,dar le-ai incercat pe toate..singurul lucru poate pe care ar mai trebui sa-l faci, este sa purtati o discutie sincera...chiar daca te doare si propunei sa va despartiti o vreme..poate relatia voastra are nevoie de o pauza ...(sunt constienta ca sunteti casatoriti),urmareste-i fiecare reactie cand ii spui despre aceasta despartire si ,,cu siguranta vor aparea si reactiile.
Atunci,,,vei stii ce vei avea de facut in continuare...vei stii cu adevarat ce gandeste...si ii vei cunoaste adevaratele intentii...
Succes!
Toate cele bune!
inej1969
Postat pe 17 Iulie 2011 19:30
De la: oktaviatdy, la data 2011-07-17 19:24:13 Iti urez o viata mai frumoasa !

Multumesc,asemenea:) Incerc sa iau de la viata tot ce e bun si frumos.Cu conditia sa mi se ofere,nu sa fur.Mi-a trecut vremea furatului ...sarutari la colt de strada
Ariesh
Postat pe 17 Iulie 2011 19:51
Buna. Eu nu cred sincer ca sotia ta nu te mai iubeste, nici ca sta cu tine doar pentru a-si creste copiii cu tatal biologic si in nici un caz de gura lumii.

Nu iti pot da un sfat ca nu sunt de specialitate, dar iti pot povesti din experienta unei bune prietene.

La fel ca si voi, s-au casatorit din dragoste, au facut si doi copii frumosi si pe la varsta de 35 de ani s-au confruntat cu aceeasi problema.

El o alerga prin casa, iar ea nu vroia sa auda. Dimineata se trezea sa faca sandvis-uri si sa duca copiii la gradinita, la pranz erau la serviciu iar seara se jucau cu copiii, ea facea de mancare, ii spala, le citea povesti si apoi ii culca. ( Astea fiind de baza printre multe altele. )

Evident, ca si la voi au inceput discutiile. De la discutii au trecut la reprosuri.

Prietena mea, o femeie foarte inteligenta de altfel, s-a dus la un psiholog si nu mica i-a fost mirarea cand i s-a spus: "HELLO, LA TINE E PROBLEMA!"

Psihologul i-a explicat ca foarte multe femei, dupa maternitate se schimba complet ca fel de a fi si de a gandi. Foarte multe femei ajung in situatia in care au o singura preocupare: copiii si punct. ( Exista chiar si un termen medical pentru astfel de situatii. Imi pare tare rau ca nu imi amintesc sa ti-l reproduc).

A rugat-o sa faca si un experiment: respectiv sa duca copiii la unii dintre bunici si sa vada daca fara copii in camera de langa, apetitul ei sexual creste.
Asa a fost. Si-a dat seama singura.
Dar la fel de greu i-a fost cand s-au intors copiii, sa faca abstractie de ei si sa se simta bine si relaxata cu sotul in dormitor.

Eu personal am inteles-o. Se facea si 12 noaptea pana cand se culcau copiii, pana cand termina treburile zilnice. A doua zi se trezea la 6.30 dimineata. E dificil in astfel de conditii, la o ora atat de inaintata sa iti doresti inca o ora de sex salbatic " ca in tinerete". Mai ales ca o femeie are nevoie de preludiu, de tandrete, de dragoste. Orice femeie are si un simt practic deosebit. Isi face socoteala: " daca incepem acum, la 12 noaptea, maine nu ma mai trezesc la timp. Nu mai apuc sa fac sandvis-uri. O sa fiu obosita toata ziua."

Nu stiu ce sfat sa iti dau.
Cred insa ca totul depinde de tine. Cat de intelegator esti. Cate dintre sarcinile familiei ti le asumi. Cat de mult o ajuti in treburile familiei.

Iti doresc mult succes sa-ti tii familia fericita
garbo011013
Postat pe 17 Iulie 2011 21:32
De la: cricat, la data 2011-07-13 11:50:00garbo 001 .. esti sigur ca ea este satisfacuta pe plan sexual? Te intreb pentru ca sunt femei care simuleaza foarte mult timp si apoi obosesc in a mai juca teatru. Si dispare si farama de pasiune pe care o avea la inceput. O femeie care nu mai vrea raporturi sexuale cu sotul sau cum ai spus tu .. vrea sa se termine repede .. (ca o datorie ce trebuie indeplinita) ori are pe cineva , ori nu este satisfacuta si prefera sa nu-si mai bata capul.
nu e drept ,daca nu e satisfacuta . . . de ce nu spune ,de ce nu se ajunge la o intelegere ,de ce nu cere ajutorul la ''specialisti '' .E pacat ca o asa poveste sa se termine asa .Oricum fii fericit ca ai iubirea care traieste langa (copilul) . MULT BINE
garbo191318
Postat pe 17 Iulie 2011 21:33
dar garbo001 a mai aparut sa povesteasca?

Eugenia69
Postat pe 17 Iulie 2011 21:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Monitoare de fertilitate 4 De la: garbo_5418 10 Septembrie 2012 22:58
Ce mai vrea de la mine? 11 De la: Gumiho 15 Ianuarie 2017 21:40
compatibiltatea 5 De la: dor72 28 Aprilie 2011 20:07
daca pleaca... 19 De la: Helen29 10 Decembrie 2009 16:43
vreau doar parerile voastre 590 De la: alinasibel 2 Noiembrie 2010 22:56
Setari Cookie-uri