:|

Am si eu o intrebare ..sunt noua aici ..am vazut ca sunt oameni care dau sfaturi.. cred ca am si eu nevoie de unul.. deci.. aseara s-a rupt si la noi prezervativul:| Luna trecuta mi-a venit pe 3.. aseara (pe 5) nu aveam semne ca mi-ar veni , dar nu era ceva neobijnuit ptr . ca imi vine la cateva zile diferenta in fiecare luna .. acum intrebarea ei.. oare era una din zilel in care ...se putea ...?! :-( nu fiti rautaciosi >:P mulsumesc ..
garbo185443
Postat pe 6 Februarie 2011 18:49
Pt. mai multa siguranta ia pastiala de a 2-a zi k nu e inca tarziu (ai 72 de ore la dispozitie de la contact). Astfel te cam risti.
Kamitzu15
Postat pe 6 Februarie 2011 21:27
Kamitzu, de ce nu ii spui si de riscurile pastilei de a doua zi. O poate da peste cap hormonal!
cricat
Postat pe 7 Februarie 2011 00:39
Oricum dereglarile hormonale sunt mai mici in comparatie cu o sarcina sau un avort.

"Pastila de a doua zi intra in categoria contraceptiei de urgenta. Sarcina nedorita poate fi astfel evitata. Ea isi face efectul prin alimentarea organismului cu o explozie scurta si puternica de hormoni sintetici. Aceasta explozie hormonala schimba ritmul hormonal al corpului nostru, ritm ce ajuta la instalarea unei sarcini. Pastila de a doua zi face imposibila instalarea unei sarcini prin faptul ca:
ea nu lasa ovulul sa paraseasca ovarul;
impiedica fecundarea spermatozoizilor cu ovulul;
impiedica embrionul sa se instaleze in uter.
In cazul in care sunteti deja insarcinata, aceasta metoda nu va avea niciun efect.
Pastila de a doua zi nu este recomandata sa fie folosita precum o metoda regulata de contraceptie. Ea este conceputa pentru a preveni sarcina dupa ce o femeie a facut sex neprotejat (atunci cand metodele clasice nu au avut succes ori cand nu s-a folosit absolut nimic). Aceasta pastila trebuie luata numai in caz de urgenta, unii medici spunand ca o astfel de pastila poate fi de ajuns pentru o viata intreaga (adica folosirea ei trebuie o data, si nu de mai multe ori intr-o viata) din cauza hormonilor pe care ii are si pentru ca sistemul nostru de reproducere poate fi afectat de o folosire repetata.
Cele mai multe pastile de acest fel vin intr-un regim de 2 doze, prima fiind necesara la maxim 72 de ore dupa ce a avut loc contactul sexual, iar a doua, la 12 ore dupa ce a fost administrata prima. Sunt studii care au aratat ca ambele doze pot fi luate in acelasi timp, si ca sunt eficiente si dupa 120 de ore dupa ce actul sexual a avut loc. Totusi, pentru a nu ne expune riscului de a avea o sarcina nedorita, este necesar sa respectam instructiunile medicului farmacist ori a prospectului medical al pastilelor.
In cazul in care se intampla sa vomati dupa ce ati luat prima pastila(pana in prima jumatate de ora), consultati de urgenta un medic specialist. Eliminarea pastilei poate reduce efectul ei.
Pentru a afla mai multe despre eficienta acestei metode contraceptive, intreaba un medic specialist sau medicul farmacist.
Avantajele folosirii pilulei de a doua zi:
Reduce riscul aparitiei unei sarcini nedorite
Se poate procura usor
Poate fi procurata mai devreme, si folosita in cazuri de urgenta (in cazul unui viol, a ruperii prezervativului, etc)
Nu afecteaza fertilitatea
Dezavantaje:
Timpul, pentru ca trebuiesc luate in timp pentru a-si face efectul. Cu cat sunt luate mai repede, cu atat efectul lor va fi mai mare.
Nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala
Posibile efecte adverse:
Stari de greata, voma, ameteala, oboseala, dureri de cap
Ciclul poate veni mai repede, sau, din contra, el poate intarzia
Menstra mai abundenta ori mai putina
Dureri ale sanilor
Durere abdominala

Pilula de a doua zi isi face mereu efectul?
Nu. Pilula de a doua zi contine atat estrogen cat si progestin, si aree 75% sanse de reusita. Cu alte cuvinte, daca 100 de femei fac sex neprotejat in timpul sau cu putin inaintea ovulatiei, aproximativ 8 femei vor ramane insarcinate. Pilulele ce continu numai progestin au sanse de succes de 89%, adica, daca din 100 de femei iau acest tip de pastila, numai una va ramane insarcinata.

In cazul in care o femeie ia pilula de a doua zi si totusi ramane insarcinata, acest lucru va afecta copilul?
Nu. Studiile arata ca femeile care nu stiu ca sunt insarcinate si continua sa ia pilule contraceptive, supun unui risc extraordinar de mic copilul. Cel mai bine este sa consultati un medic specialist.

Pilulele de a doua zi sunt aceleasi cu pilule ce produc avortul?
Nu. Pilula de a doua zi are rolul de a impiedica aparitia unei sarcini nedorite. In schimb, pilula ce produce avortul, functioneaza dupa ce femeia a ramas deja insarcinata (ovulul fertilizat s-a instalat deja in uter). Aceasta pastila forteaza uterul sa elimine embrionul.

Sanatatea ta
Fiecare femeie este diferita. Din cauza riscurilor de a va imbolnavi, femeile care sufera de urmatoarele afectiuni sau sunt in una din situatiile respective, este mai bine sa nu foloseasca pilula de a doua zi (ori sa consulte medicul specialist):
Sarcina
Infarct sau preinferct
Cheaguri de sange (picioare, plamani, etc)
Cancer genital sau mamar
Cancer hepatic
Pilula de a doua zi nu este recomandata femeilor ce alapteaza sau au nascut in urma cu 6 saptamani, care au epilepsie, boli ale rinichilor sau cardiovasculare, diabet ori hipertensiune."

E un copy/paste.

Kamitzu15
Postat pe 7 Februarie 2011 12:58
se recomanda odata in viata! pilula de a doua zi! spune multe acest lucru ...

si fata este foarte posibil sa nu fie insarcinata (cel putin nu a ramas pe data de 5 ca nu era in perioada fertila daca prima zi de menstra a fost 3 ian). daca a ramas insarcinata a fost in alta data si pilula nu are niciun efect. Decat sa se trezeasca peste cativa ani cu probleme foarte mari.
cricat
Postat pe 8 Februarie 2011 11:33
Noteaza-ti de acum incolo pe calendar,lunae,prima zi a fiecarei menstruatii,si zilele cu perioada fertila.
Eu o recunosc dupa mucus,se schimba.
Testele sunt naspa,eu am facut trei,la interval se saptamana,si eram gravida,mai am o luna cel mult si nasc.
Dar e fetita,e al doilea copil,si am vrut-o amandoi,cand am aflat surpriza.
Succes.
daniilia
Postat pe 13 Februarie 2011 06:42
Foarte mari? Cum ar fi?... Eu am luat 3 cred... si cand nu era chiar cazul, doar de spaima unei sarcini. M-am trezit dupa ani cu chisturi ovariene... M-am gandit ca de acolo "mi s-a tras". Tu despre ce efecte stii?
garbo113747
Postat pe 21 Februarie 2011 22:14
(pt. cricat)
garbo113747
Postat pe 21 Februarie 2011 22:15
este posibil sa fie de la pilula de a doua zi ... este posibil sa nu. Sa bombardezi corpul cu doze mari de hormoni nu poate sa faca bine. Mai ales daca sunt luate si degeaba.
Citeste ce a postat Kamitzu!
Parerea mea este sa nu mai iei niciodata aceasta pilula si asa ai luat prea multe.
cricat
Postat pe 23 Februarie 2011 14:34
E clar ca nu mai iau. Oricum dupa 3 doze nu si-ar mai face efectul, doar ar da mutatii genetice celulelor fecundate. Dupa operatia pentru chisturi medicul mi-a dat tratament hormonal ca sa nu reapara. De asta am zis de pilula (care ar dezechilibra hormonal). In orice caz, in loc sa fac avort in viata asta, mai bine sa imi scoata ovarele. Sa omori un copil cu buna stiinta mi se pare ceva...
garbo113747
Postat pe 23 Februarie 2011 22:12
Asa este! Oricum ... ce a fost a fost! ... acum trebuie sa privesti inainte!.... o verificare periodica hormonala nu ar strica. Si eu am luat pilule contraceptive cinci ani la rand in perioada studentiei si mi-a cam stricat echilibrul hormonal.
cricat
Postat pe 24 Februarie 2011 09:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De ce totul se rezuma la bani si la sex? 210 De la: florin_c76 18 Aprilie 2010 21:00
Dar femeia ?......rezista ...sa aiba doar un singur barbat... toata viata ??? 8 De la: nelly05 27 Februarie 2010 14:51
de ce se inseala si femeile dar si barbatii? 260 De la: anirica 28 Mai 2010 18:54
Chimia ori comunicarea ...generatoare de functionare a relatiei ? 214 De la: snowflake 16 Decembrie 2009 23:20
Sex de la prima întâlnire? 47 De la: garbo_404305 8 Februarie 2016 22:18
Setari Cookie-uri