nu mai vreau sa imi vars nervii pe el

din pacate si eu sunt unul din somerii "crizati". in noiembrie mi-am pierdut jobul pt ca nu suport sa (scuze) pup in dos pe cineva si am curajul sa spun ce gandesc.

de atunci si pana acum cred ca am fost la mai mutl de 50 interviuri, insa am obosit. Lucrez in marketing si segemntul nostru a fost f tare afectat. Majoritatea angajatorilor fac brainstorminguri la interviu si apoi iti spun ca nu am bani pt tine.

in fine, cert e ca desi am avut din ce sa traiesc in periaoda asta, si mai ales am incercat sa nu il las sa vada cat sunt de afectata, sunt momente in care imi vine sa urlu, momente in care imi pierd speranta si desi el nu mi-a gresit cu nimic, ma suporta trista, dezamagita, nezambitoare asa cum eram odata.


De curand mi -sa facut o promisiune de job si teoretic peste 2 saptamani ar trebuie sa am un loc de munca, Nu ma pot opri insa din frenezia asat cu cautat joburi, interviuri, dezamagiri peste dezamagiri, si stiu ca simte ce simt, ma simte ca sunt dezamagita, ma simte ca nu mai pot uneori.
ma sustine, ma ajuta enorm, insa nimeni nu vrea sa stea langa un om "negru".

cum sa fac sa ma opresc din nebunia asta, sa fiu totusi zambitoare si plina de viata, chiar daca cu jobul nu e tocmai ok?
Ariad
Postat pe 3 Februarie 2011 16:41
ok, tu esti nervoasa, dar cine este 'el' ?
ufishor
Postat pe 3 Februarie 2011 16:46
el e sotul - daca am inteles ok intrebarea
Ariad
Postat pe 3 Februarie 2011 17:25
buuun, pai in cazul asta, oricat de trista si nervoasa si stresata esti tu ca somera, inainte sa-ti versi nervii pe el si sa-i faci scandal pe te miri ce motiv, gandeste-te ca el seara vine de la munca! vine acasa, la tine, asa somera cum esti, si te mai si sustine , intelege si restul, dupa cum ai spus. Deci descarca nervii pana vine el acasa si asteapta-l vesela, cu ceva bun facut de tine (ca ai timp de gatit) si asa, macar seara n-o sa va mai apese criza si lipsa jobului...se poate!
ufishor
Postat pe 3 Februarie 2011 17:54
tu ai dreptate, insa nu imi pot ridica moralul singura. nu ii pot zambi, oricat de mult STIU ca merita, nu imi arde sa rad nici cand mai iesim in gasca cu prietenii, nu mai am chef sa stau la un film cu el, nimic.

si totusi il iubesc f mult si apreciez tot ce face pt noi, pt mine, am nevoie de el si vreausa i fac happy, insa cu starea mea actuala ......
Ariad
Postat pe 3 Februarie 2011 18:43
Daca nu te fortezi tu pe tine ca sa iesi din starea asta nici job curand nu o sa-ti gasesti si risti sa-ti fouti casnicia.
Gandeste pozitiv, chiar de-i greu zambeste cand iti vine omul acasa si lasa-l sa-ti aline suferinta.Devi rece si il blochezi si pe el.Lasa-l sa se apropie de tine cauta bunastarea la el, incet incet ai sa vezi si partea plina a paharului.
Capul sus si gandire pozitiva!
ameno
Postat pe 3 Februarie 2011 18:49
eu zic sa te gindesti la partea buna a situatiei: si daca peste doua saptamini incepi jobul macar sa te bucuri de vacanta. Ca nici in jobul ala nou nu va fi tocmai ok sa te duci cu nervii prastie.
Eu de vreo doua ori mi-am dat demisii din joburi destul de banoase, tocmai pt ca imi canibalizau tot restul vietii. Si m-am trezit in cite o dimineata intrebindu-ma wtf, unde e viata mea in rest?!

Asa ca nu face o fixatie, te duci la serviciu ca sa castigi niste bani sa iti faci mofturile, serviciul in sine nu e un scop suprem in viata si nu te defineste ca om. Sint altele care te definesc.
quasaria
Postat pe 4 Februarie 2011 08:58
.....viata te pune de multe ori la incercare.....sant munti dar sant si vai......ca sa cuceresti un munte pornesti din vale, apoi cobori.. urci, cobori..
pregateste viata pentru un nou inceput, multumestete cu putin , apoi treapta cu treapta urci unde doresti si meriti.....prin lupta...
in situatia actuala pune dragostea si intelegerea cu EL pe primul loc.. gaseste o lingurita din borcanul cu miere si alege sentimentele , intelegerea si iubirea...
sant convins ca vei primi .. intreit....
dang
Postat pe 5 Februarie 2011 05:22
Uita-te la o femeie casnica,care nici nu are pregatire ptr.un job,care atata stie:casa,vase,rufe,mancare,copii...si pare a fii multumita...Atunci vezi ca tu esti fericita.mai vrei si altceva!!E bine!!Dar fii mereu OPTIMISTA si LUPTATOARE !!Vei reusi!!Si IUBESTE-L ca la inceput,fa-i mici surprize placute,mese festive,fii mereu gatita ,aranjata,vesela!!Ai de ce:esti sanatoasa{altii nu},ai sanse de nu nou job,ai un sot intelegator{altele nu},iubitor{altele nu},viata e frumoasa ,daca iei din ea numai ce-i bun!Tu trebuie ce cerni ce-i rau,si sa nu te uiti la nimic rau,negativ...SPERA si IUBESTE!!
elisabeta_boia
Postat pe 5 Februarie 2011 07:14
Buna Ariad, te inteleg prin ce treci, si uite ca multi cei care ti-au raspuns te inteleg. Tu trebuie sa gandesti doar pozitiv. Considera ca momentan jobul tau este sa iti faci fericit sotul, iar el te-a rasplatit deja in avans cu intelegerea lui, si pe viitor te va resplati pur si simplu cu sentimentul de a-l vedea ca este fericit langa tine. Iti mai propun ceva, sa te uit la un film, "The secret". Poate ca iti dai seama care este secretul sa gandesti doar pozitiv, sa fii optimista. Iti doresc mult succes.
prissilla
Postat pe 5 Februarie 2011 09:14
"nu lua asa in serios viata, la urma urmei oricum nu scapi viu din ea!".
Aici spui ca nu poti sa iesi singura din aceasta stare ....la inceput spuii ca el te sustine in tot si toate ...cine sa te mai inteleaga....capul sus si lasa naibi ''someria''...essti femeie ce dumenzeu .Ai langa tine un suflet care te intelege ,ce mai vrei si asta o face pentru ca te iubeste.Nimic nu mai9 conteaza pe lumea asta decat iubirea si intelegerea ,comunicarea....tie nu-ti lipsesc toate astea .Daca continui asa intr-o zi o sa regreti si este numai din vina ta( abia asteapta una la colt sa ti-l ia)Curabdare totul se rezolva ,,iubeste si pretuiesste ce ai''.Citeste bine aceste randuri scrise de cineva care n a avut parte de iubire si pretuire ,indiferent ce as facut bun. .Abia acum ma simt si eu iubita si inteleasa de cineva .Chiar de n-as avea ce pune pe masa si nu as cauta sa -l ranesc pentru asta.Fii vesela ,iubeste viata asa cum este ia nu cum ai vrea tu sa fie!!!
maya28
Postat pe 5 Februarie 2011 10:20
IMPORTANT ESTE CA TU SA ''FII TU''....NU UITA DE ''EL'' ....PT CA EL SE AFLA LINGA TINE SI TE SPRIJINA [ LA BINE SI LA RAU ] DECI AI UN BARBAT BUN , DE CE TREBUIE SA-TI FACI ATITEA GRIJI SI SA-TI PUI ATITEA INTREBARI INUTILE ....????? FI FERICITA CA ESTE LINGA TINE ...CA TE IUBESTE SI SPRIJINA ASA CUM STIE SI POATE SI EL ....FI FERICITA CA NU SI-A PIERDUT RABDAREA SI INTELEGEREA !!!!!DECI BAFTA SI NOROC ...SA AUD PESTE 2 SAPTAMINI CA AI JOB SI SUNTETI IMPREUNA BETI O SAMPANIE ...OK...??? ASTA ESTE UNUL DIN LUCRURILE CELE MAI IMPORTANTE IN VIATA ....STATORNICIA '' ...!!!
garbo178917
Postat pe 5 Februarie 2011 10:33
Inteleg cum este sa fii trimisa dintr-o parte in alta la interviuri,darincearca sa-ti descarci nervii in ceva constructiv cum ar fi .sa practici un sport sau sa iesi sa dansezi dar incearca sa nu-i oferi sotului tau senzatia keste bun numai pentru a-ti descarca nervii pe el ...fii mai afectuasa cu el..incearca:)P
garbo092075
Postat pe 5 Februarie 2011 11:19
De la: Ariad, la data 2011-02-03 18:43:52tu ai dreptate, insa nu imi pot ridica moralul singura. nu ii pot zambi, oricat de mult STIU ca merita, nu imi arde sa rad nici cand mai iesim in gasca cu prietenii, nu mai am chef sa stau la un film cu el, nimic.

si totusi il iubesc f mult si apreciez tot ce face pt noi, pt mine, am nevoie de el si vreausa i fac happy, insa cu starea mea actuala ......

fii fericita ca il ai pe el in conditiile astea in care te afli...gandeste-te sa fi fost altfel, sa nu iti dea importanta si sa nu fie alaturi de tine, ce s-ar fi intamplat atunci? daca va iubiti vei trece peste toate cele...intelelegerea, respectul si iubirea fac mai mult decat orice pe lumea asta...daca ai fi fost singura cuc te-as fi inteles... dar asa....inseamna ca te alinti. astea sunt impedimente care mai devreme sau mai tarziu trec...doar timpul rezolva tot...numai bine si succes in a-ti gasi de munca!
garbo257891
Postat pe 5 Februarie 2011 11:36
Hai, ca eu indraznesc. Loveste-ma si pe mine cu vreo 10.000 de coco. Pana atunci, pas!

Iti comunic contul?
Thor_again
Postat pe 5 Februarie 2011 11:45

sa rezisti eroic Thor
jeanette40
Postat pe 5 Februarie 2011 11:52
e greu sa nu ai un job stabil in aceiasi situatie sint si eu si la mine a fost si mai greu 4 luni am stat amindoi fara servici ,acum el si a gasit ceva nu e multumit dar macar e ceva ,si eu stau sg si pling cind vad ca ma duc la interviuri si nu reusesc dar incerc sa trec si peste asta cu bine ,importanta e intelegere si dragostea fata de familie
garbo179304
Postat pe 5 Februarie 2011 12:00
"..tu ai dreptate, insa nu imi pot ridica moralul singura. nu ii pot zambi, oricat de mult STIU ca merita.."


cum dreaq singura,cand spui ca, ala te sustine..?
ia vezi bre prin vecini..,tre' sa gasesti unu care se pricepe la ridicat morale deastea cazute..
in caz ca miroase sotu' ceva..,dai repede vina pe situatie..,pe ratacirea de moment etc..
roby_cado
Postat pe 5 Februarie 2011 12:47
E normal,e o bucata din viata noastra,sa nu fie totul perfect,fiecare job deci va avea ceva negativ,nu exista jobul perfect.La un serviciu vom lingusi pe sef,la altul vom da in branci pe bani putini,la altul seful va vrea pat,la altul altceva,si asa mai departe.
Socrul meu zicea des ca daca nu intampinam dificultatile cu curaj si cu zambetul pe buze,suntem pierduti,si el reusea.
Ma gandesc des la el,ca sa il am exemplu,a murit din pacate,din o greseala medicala,la 82 ani.
Din cauza ca intampina stresul in felul asta,nu s-a imbolnavit niciodata.
Dificultatile si problemele ,la orice job,sunt ceva normal,nu ceva negativ.
Trebuie sa ne asteptam,la ele,si sa le tratam ca ceva normal,unele chiar se rezolva,altele nicidecum.
El va obosi,daca te descarci pe el mereu,toceste relatia,in loc sa o intareasca.
fa efort sa fii optimista,ca nu pica din cer optimismul.
Eu am reusit sa fiu optimista,cand eram in gazda iarna fara lemne,bolnava grav de astm,cu serviciul nesigur,am luptat si am reusit,si am castigat sanatatea mea,renuntand la medicamentele pe care se ducea juma din salariu.
Numai cu optimismul,am reusit.Am hotarat sa fiu optimista cand am observat ca la fiecare suparare,noaptea aveam crize serioase,eram si in pericol sa ma inec de tot.
Trebuie sa recunosti ca e greu sa fii optimist,cand vezi ca boala se agraveaza,chiar in ciuda pastileor,cand suferi de frig,la minus grade iarna,cand ti se spune ca poate vom fi dati toti afara si unitatea inchisa,cand dai juma de salariu pe pastile straine,prescrise de medic,si nu iti mai ajunge de mancare hranitoare,plus problemele cu proprietarul casei inchiriate......
Fara efort,nu reusim nimic,pentru ca nu pica din cer.
Vointa se educa,optimismul se educa,si iesi puternic,merita efortul,iesi castigat din dificultati,in loc sa iesi sifonat,distrus.
E singura solutie.
Si credinta in dzeu ajuta,desigur.
Sunt sigura ca vei reusi si tu,dar trebuie sa iti spun ca cere mult efort,cam o lun ade gandit zilnic,si seara inainte de somn.Totul e o hotarare.
Succes,d
daniilia
Postat pe 5 Februarie 2011 13:07
De la: Ariad, la data 2011-02-03 16:41:20din pacate si eu sunt unul din somerii "crizati". in noiembrie mi-am pierdut jobul pt ca nu suport sa (scuze) pup in dos pe cineva si am curajul sa spun ce gandesc.

de atunci si pana acum cred ca am fost la mai mutl de 50 interviuri, insa am obosit. Lucrez in marketing si segemntul nostru a fost f tare afectat. Majoritatea angajatorilor fac brainstorminguri la interviu si apoi iti spun ca nu am bani pt tine.

in fine, cert e ca desi am avut din ce sa traiesc in periaoda asta, si mai ales am incercat sa nu il las sa vada cat sunt de afectata, sunt momente in care imi vine sa urlu, momente in care imi pierd speranta si desi el nu mi-a gresit cu nimic, ma suporta trista, dezamagita, nezambitoare asa cum eram odata.


De curand mi -sa facut o promisiune de job si teoretic peste 2 saptamani ar trebuie sa am un loc de munca, Nu ma pot opri insa din frenezia asat cu cautat joburi, interviuri, dezamagiri peste dezamagiri, si stiu ca simte ce simt, ma simte ca sunt dezamagita, ma simte ca nu mai pot uneori.
ma sustine, ma ajuta enorm, insa nimeni nu vrea sa stea langa un om "negru".

cum sa fac sa ma opresc din nebunia asta, sa fiu totusi zambitoare si plina de viata, chiar daca cu jobul nu e tocmai ok?
[/quote


Aria,si ce ai hotarat sa faci in cazul acesta?aaaa da scz ai gasit metoda victimizarii.bine ca nu ti-ai tras si un "bob" in creierul ala nefunctionabil acum.sigur alta treaba nu ai acum decat sa-mi tragi un perdaf;"iete si la asta,mie imi arde sufletul si ea ma freaca la creier ."da scumpo ,ce faci sa schimbi situatia din casa,fata de sotul tau,pana trec cele doua saptamani?partea cea buna este ca ai timp liber.dar tu il folosesti varsandu-ti nervii pe prietenul sufletului tau,sotul.iti plangi de mila,esti crizata,esti unica somera,ce mai esti o perdanta si restul traiesc fericirea raiului.fetito,trezeste-te draga mea daca nu vrei sa dai intr-o depresie majora.o sa zici,uite si asta da sfaturi acum.incerc sa te ajut sa sa te ridici sa incerci sa treci peste aceasta incercare.s-o luam pe puncte si atentie nu te incrunta la mine,ca nu ma intimidezi.scapa repede de acest comportament aproape depresiv.in general sunt blanda,dar pe tine trebuie sa te readuc la realitate,asa cascuza-mi duritatea.deci sa incepem;Pasul 1: Fa ce iti place. Astfel de lucruri iti dau energie si te ajuta sa gandesti pozitiv. In plus te ajuta sa iti pastrezi motivatia interioara pentru a face lucruri pe mai departe.

Pasul 2: Incearca sa ai cat mai multe activitati fizice. In afara faptului ca te mentin in forma si te fac sa te simti mai bine, exercitiile fizice te fac sa nu te gandesti la faptul ca nu ai un job.

Pasul 3: Mananca sanatos. Incepe-ti ziua cu un mic-dejun copios, gateste un pranz bun, care sa iti hraneasca trupul, dar si spiritul, iar pentru cina alege ori mancarurile usoare, ori iesirile cu prietenii.

Pasul 4: Ai putea incerca yoga sau cursuri de meditatie. Meditatia te va ajuta sa scapi de frustrari si ganduri negre. In plus, ti-ai putea descoperi noi surse de energie.

Pasul 5: Citeste, cauta, scrie, creeaza. Incearca sa creezi si sa faci lucruri care sa te ajute sa te simti bine si sa-ti stimuleze puterea de a cauta.

Pasul 6: Socializeaza, fa-ti o retea de cunostinte si prieteni, pe care sa o si folosesti pentru a cauta noi oportunitati de angajare. LinkedIn este un site bun pentru gasirea noilor oportunitati de cariera, despre care noile studii spun ca este din ce in ce mai folosit de catre angajatori. Pune-ti in profil si cauta sa ai in general cat mai multe recomandari, pentru ca oamenii, respectiv fostii angajati care au multe recomandari sunt de obiceii angajati.

Pasul 7: Incearca sa te descoperi/redescoperi din punct de vedere spiritual. Daca asta inseamna sa mergi mai des la biserica sau sa te sfatuiesti cu un duhovnic, fa-o.

Pasul 8: Trezeste-te devreme. Daca vei sta in pat dimineata pana tarziu, ai toate sansele sa te simti obosit/a toata ziua.

Pasul 9: Daca ai un animal de casa, joaca-te cu el. Petrece cat mai mult timp facand lucruri care sa iti faca placere, joaca cu animalul din casa ta te poate face sa te simti foarte bine.

Pasul 10: Fii organizat si profesionist. Pastreaza-te la curent cu toate noutatile din domeniul tau, incearca si alte domenii. Fa curatenie in casa, pastreaza-ti lucrurile in ordine. Uneori curatenia te poate ajuta sa elimini energiile negative si sa te simti mai bine. In plus, curatenia din jur ajuta si la relaxarea psihica.

Pasul 11: Seteaza-ti task-uri personale pe termen scurt si pe termen lung. Daca te ajuta astfel de lucruri, fa-ti insemnari in agenda sau pe calendar, ori foloseste foite cu lipici pe care sa le lipesti in locurile pe care le vezi des. Insa, fii atent/a, astfel de metode ar putea sa puna o presiune psihica mare asupra ta, foloseste-le doar daca stii ca te ajuta sa te motivezi pozitiv.

Pasul 12: Ai rabdare. Educa-ti rabdarea si nu te ingrijora, va veni si ziua ta de glorie.








vuvuzela
Postat pe 5 Februarie 2011 13:27
se pare ca ai trezit partea buna din fiecare, aceea a compasiunii si a ajutorarii aproapelui,
chiar si daca doar cu sfaturi cred ca acum nu te mai simti asa de dezamagita si sper sa ai incredere in tine
caci nu se poate ca o femeie inteligenta care are curajul de a spune ce gindeste sa nu reuseasca
dearest
Postat pe 5 Februarie 2011 13:54
undeva ti se intinde o mina de ajutor, caci cred ca meriti
dearest
Postat pe 5 Februarie 2011 13:56
scz ca intervin .... dar nu crezi ca prin starea ta de spirit il pedepsesti pt esecurile tale, si esti invidioasa pe el ca se descurca mai bine , daca ai fi pedepsita si tu de el cu aceiasi moneda cum ai mai trai linga el ? deci ..... tu nu-i fa viata amara daca ai principiile tale ca vei ajunge in situatia cind va fugi de tine pt simplu fapt ca nu lupti cu optimism ....
johnson_35
Postat pe 5 Februarie 2011 14:28
CINDVA....AM FACUT SI EU, GRESEALA ASTA! SI VREAU SA-TI SPUN C-AM PLATIT SCUMP DE TOT. TE ROG GINDESTE-TE, ANALIZEAZA-TE SI VEI VEDEA CA EL NU ARE NICI O VINA,DINCONTRA! EL TE SUSTINE! SI-ATUNCI? CAPUL SUS, SUNT O GRAMADA IN JURUL NOSTRU CU SITUATIE ASEMANATOARE,SI NU DISPERA! SI MAI ALES, NU-TI VARSA NERVII SI SUPARAREA TA, ASUPRA OMULUI DE LINGA TINE! HAI, BAFTA!!!!!!!!!!
perla_negra
Postat pe 5 Februarie 2011 16:06
De la: maria10242, la data 2011-02-05 16:06:07CINDVA....AM FACUT SI EU, GRESEALA ASTA! SI VREAU SA-TI SPUN C-AM PLATIT SCUMP DE TOT. TE ROG GINDESTE-TE, ANALIZEAZA-TE SI VEI VEDEA CA EL NU ARE NICI O VINA,DINCONTRA! EL TE SUSTINE! SI-ATUNCI? CAPUL SUS, SUNT O GRAMADA IN JURUL NOSTRU CU SITUATIE ASEMANATOARE,SI NU DISPERA! SI MAI ALES, NU-TI VARSA NERVII SI SUPARAREA TA, ASUPRA OMULUI DE LINGA TINE! HAI, BAFTA!!!!!!!!!!
Draga MARIA 10242 stiu ca ai avut ceva probleme asemanatoare...te-am tot intrebat daca ti-ai gasit ceva de lucru?Ai tot evitat raspunsul.am renuntat sa te mai intreb!Dar acum..m-ai facut curioas!Ce-ai patit draga mea?Cum"ai platit scump?"ai acum vre-un job?Cu ce pret?Dezvolta si ptr ca sa stim sa nu patim la fel!!
elisabeta_boia
Postat pe 5 Februarie 2011 19:16
gindeste cum ar fi fost sa fie invers tu obosita de la munca sa gasesti acasa un om nervos care asteapta sa ...gaseasca de lucru cind tu ai fi cautat o mica oaza de liniste departe de nebunia de zi cu zi....
garbo133521
Postat pe 5 Februarie 2011 20:00
cu cearta nu rezolvi nimic,din contra ii indepartezi pe cei apripiati tie,si acest lucru poate duce la o racire a relatilor.pot spune ca te inteleg perfect,sotul meu in2009 decembrie a ramas fara munca,sa angajat cu chiu cu vai in mai,cand am ramas eu fara munca,pana anul acesta,este greu ,stam cu chirie,am ramas datori la banci,si plus la multi alti....dar nu este de vina el,sau eu,,,nici eu nu am mai putut sa,,pup''in fund doar de dragul de a avea un loc de munca,asta este,gandestete ca poate fii mai rau,fii optimista,niciun lucru nu se intampla aiurea pe aceasta lume,ai rabdare cu tine insati,vei gasi soluti la problemele tale,o sa vezi
antoneta79
Postat pe 5 Februarie 2011 23:00
De ce te complici atat ?!? Fa-ti o programare la PSIHOLOG si toate se vor rezolva ...
GlaMourios
Postat pe 5 Februarie 2011 23:31
De la: GlaMourios, la data 2011-02-05 23:31:05De ce te complici atat ?!? Fa-ti o programare la PSIHOLOG si toate se vor rezolva ...


Si crezi ca psihologul o va ajuta sa-si gaseasca un job?????
Eu nu cred. Si o inteleg fff bine pt ca prin aceeasi situatie trec si eu, adica sunt in cautarea unui loc de munca pt ca am un copil de crescut.
Ce usor dau unii sfaturi!!!
gavril
Postat pe 6 Februarie 2011 08:07
pai, nu-ti mai varsa nervii pe el, nimic mai simplu, daca el nu e de vina, gaseste in tine puterea sa-i zambesti asa cum ii zambeai odata cand aveai job, in fond , ce e diferit ??? doar perceptia ta asupra relatiei
casperphantom
Postat pe 6 Februarie 2011 08:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CUMNATELE 32 De la: Jojolin 19 August 2010 00:23
sunt intr-o mare dilema... 8 De la: garbo027623 3 Februarie 2010 12:09
Poti sa atragi n viaa ta partenerul ideal ? (dac nu l-ai gsit nc) 12 De la: quasaria 1 Februarie 2010 21:33
divort dupa 22 de ani de casnicie 19 De la: chrystal_10 21 Ianuarie 2010 00:04
un sfat va rog 5 De la: tutankhamon 3 Februarie 2010 14:11
Setari Cookie-uri