Portetul femeii ce nu-si doreste copii...

Pai mai bine dadeai citatul complet din Kahlil Gibran, Luna... in locul acelor nastrusnice puncte enumerate mai sus... il am eu, daca vrei...;)
:))
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:03
luneto..
lasa-l pe khalil in pace,nu-l baga in discutii d'astea,ca nu cadreaza...
preci
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:03
Geminy, eu am citit comentariile de aici de pe garbo, de pe topicul acesta si am incercat o sinteza a punctelor de vedere exprimate. Deci nu e putul meu.
Lista poate fi continuata, dezbatuta, sunteti liberi! Am pus o intrebare, voi ati raspuns. Eu raspund la raspunsurile voastre. Simplu. Nu vad de ce m-as simti ofensata ca oamenii au scris parerile lor aici.
Luna_in_capricorn
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:06
De la: eu_geminy, la data 2010-09-26 11:03:46Pai mai bine dadeai citatul complet din Kahlil Gibran, Luna... in locul acelor nastrusnice puncte enumerate mai sus... il am eu, daca vrei...;)
:))


Scrie-l tu! Eu ma duc sa trag o pipa...Mercic.
Luna_in_capricorn
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:08
preci - > pai de ce sa nu cadreze?... o tinem numai pe bascalioase, ori numai pe serioase?:)))

PS: serios vorbind... "Despre copii", din "Profetul" lui Kahlil Gibran mi se pare cel mai frumos poem pe aceasta tema.
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:08
nea gemu'..
poi cadreaza sa-l bage pe Gibran dupa ce-a spus ca i se pare interesant ce-a comentat aia de copii oamenilor cu IQ redus?!?

sa ma szuzi,da' inseamna ca io-s proasta si vad neshte conexiuni inexistente p'acilea...

PS: mie mi-au placut toate!
preci
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:20
De prindeai vremea lu raposatu faceai sigur macar un copil ca nu scapai si atunci te lamureai singura daca il vroiai sau nu-acum femeile ii fac pentru ca si-l doresc ca o completare a feminitatii lor eu chiar nu vad unde este egoism i dorinta de a fi mama-se vede ca nu ai copiii!Trebuie sa ai o doza destul de mare de altruism ca sa te sacrifici pe tine pentru o fiinta sau mai multe.Nu cred ca poti sa faci un copil din egoism-iti asumi o raspundere aducind pe lume o fiinta-nu-l faci si iti spun eu ca te apuci sa-l faci si te culci pe dreapta!Copilul ala este o mogildeata care plinge si cere mincare in primele luni din 2 in doua ore si nu te lasa pe tine fiinta egoista sa sforai ca o vaca-daca nu esti plina de rabdare copilul tau va creste cu mici carente sau stresat si flamind-eu nu vad o persoana egoista sa creasca un copil!Deci numai cine nu o crescut un copil poate vorbi de EGOISM la o MAMA adevarata!
kaladris
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:22
pai ai dreptate, preci... da' ziceam ca mai imbunatatim calitatea ideilor exprimate si mai ridicam nivelul acestei teme...:)))

PS: la poemele din "Profetul" te refereai, cred...;)
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:23
da' ce?
am moaca de martir,bre?!
PS: la alea,da..
preci
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:24
kaladris,
stai linistit(a), initiatoarea a prins si vremea lui petru groza...
cel putin dupa cum am vazut-o noi din poaze
Thor_again
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:27
Luna...daca-mi permiti..
Doar nu credeai cu-adevarat ca vei fi oarecum ,,inteleasa "si aprobata..la modul la care ai ,,pus problema"..
Un mic exemplu:
Am o foarte buna prietena(ne cunoastem de 29 de ani)care de la terminarea liceului studiaza....si studiaza....Este una dintre cele mai inteligente persoane ce mi-a fost dat sa cunosc.Nu-si doreste copii,are motivele ei...imi spunea ca doreste sa lasa altceva in urma ei.
Ma viziteaza de cateva ori pe an si discutam multisor pe tema asta.
Desi suntem prietene foarte bune suntem foarte,foarte diferite..
Imi adora fetita ,iar atunci cand este la noi ,petrece mai tot timpul cu ea....ma respecta pentru faptul ca am devenit mama si desi ar avea cu siguranta mult mai multe argumente decat cred eu sa-mi etaleze motivele ce au determinat-o sa ia decizia asta...NU O FACE!
In ceasuri tarzii ,atunci cand fetita mea doarme dupa o zi de joaca cu prietena mea....stam la un ceai si-o vorba.O vad bulversata....si ganditoare...mi-a spus o data....sunt saraca Petra in comparatie cu tine....sa sti ca te invidiez uneori..deci
Sigur ,nu am o cariera ca si ea,nici nu mi-as dori....mi-am gasit echilibrul si linistea in viata asta a mea ca mama, sotie,plus un job de 4 ore care-mi permite sa ma ocup de copila mea...ma ,,mangaie "gandul ca pot sa-mi cresc copila frumos si sanatos...ma bucur ca am prieteni buni (ca si ea)de la care pot cere oricand un sfat...
Eu cred ca nu le putem avea pe toate ...100%dar putem avea cate putin din fiecare...important e sa ne simtim implinite.
Poti fi mama si poti avea si un serviciu frumos....e ca si in sport...poti fi un sportiv bun,nu trebuie neaparat sa fi sportiv de performanta
chanty
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:47
no, creca s-o suparat... o plecat la o tigare si n-a mai venit...:P
:)
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:54
Paguba-n ciuperci! Eu propun sa ne punem doliu la geamuri
Thor_again
Postat pe 26 Septembrie 2010 11:56
breh, nu fi rau.... asa a zis si Stalin, cand a fost anuntat i-a murit nevasta...:D
:))
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 12:00
Chanty, sigur ca-ti permit!
Da, probabil am scris gresit topicul asta, in fine...nu-l pot schimba acum. Si nu, nu-mi doresc sa fiu nici inteleasa si nici aprobata cum eu nu-mi permit sa afirm ca inteleg o entitate virtuala sau chiar o idee, in complexitatea lor ori ca aprob/dezaprob pe cineva ori ceva. Sunt mereu pe fuga cand scriu aici si pot rezulta erori de interpretare din cauza exprimarilor in viteza.
Ma bazez mereu pe ceilalti cand e vorba de comunicare virtuala, imi imaginez ca ceilalti sunt inteligenti, rafinati, educati, culti, curiosi, si ca-mi prind ideile si le duc mai departe...
Frumoasa prietenia voastra, mai rar azi ca o prietenie sa dureze asa mult si asa frumos! Daca-mi permiti... daca prietena ta sufera ca nu are copii cred ca ar fi vrut sa-i aiba dar motive care nu sunt legate de cariera, studiu au determinat-o sa aleaga alta strada. Ma explic. Uneori studiul este un refugiu, o cale -demna dealtfel-aleasa din motive nu neaparat intelectuale. Pregatirea mea e de inginer chimic deci nu-mi permit sa intru in analize psihologice importante dar poate fi ca prietena ta a avut o copilarie dificila, un raport particular cu parintii si inlauntrul ei s-a creat o anume pseudo-dorinta de a nu avea copii. Fiind inteligenta a studiat si tot asa...Tu o cunosti bine deci vorbele mele sunt doar ipoteza. Faptul ca sufera m-a dus cu gandul in felul asta.
Nu se poate avea totul de la viata, categoric! Iar femeile isi merita respectul nu in functie de copii-daca-i au ori ba-ci in functie de daruirea lor, de ceea ce fac pentru o lume mai buna.
Luna_in_capricorn
Postat pe 26 Septembrie 2010 12:24
De la: eu_geminy, la data 2010-09-26 11:54:04no, creca s-o suparat... o plecat la o tigare si n-a mai venit...:P
:)


Ge, de ce sa ma supar, mey? Pune textul, eu sunt pe fuga...
Luna_in_capricorn
Postat pe 26 Septembrie 2010 12:26
De ce trebuie sa dezbatem noi aceasta idee ?!!?!?! mi-i se pare o pierdere de timp ! Femeia are puterea de a devenii mama ,dar asta nu e neaparat si o obligatie cu care se naste ! Nu putem noi judeca dorintele fiecarei persoane .... (vrei copii ,faci ; nu vrei nu faci )viata e alcatuita dintr-o multitudine de alegeri pe care noi le luam in viata . Nu sprijin ideea de a nu face copii ,dar nici ganirea aia comunista de a face copii "pentru ca trebuie" ... Un sfarsit de week-end minunat va doresc ! ...
GlaMourios
Postat pe 26 Septembrie 2010 12:40
zau??? fericito, cine te fugareste?:P
=))
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 12:40
ete, Luna, ca sa-ti fac pe plac... sper ca nu numai tie...:)

"(...)
Iar o femeie care purta un prunc n brae spuse: Vorbete-ne DESPRE COPII.

i el glsui:

Copiii votri nu sunt copiii votri.
Ei sunt fiii i fiicele dorului Vieii de ea nsi ndrgostit.
Ei vin prin voi dar nu din voi
i, dei sunt cu voi, ei nu sunt ai votri.

Putei s le dai dragostea, nu ns i gndurile voastre,
Fiindc ei au gndurile lor.
Le putei gzdui trupul dar nu i sufletul,
Fiindc sufletele lor locuiesc n casa zilei de mine, pe care voi nu o putei vizita nici chiar n vis.
Putei nzui s fii ca ei, dar nu cutai s-i facei asemenea vou,
Pentru c viaa nu merge napoi, nici zbovete n ziua de ieri.

Voi suntei arcul din care copiii votri, ca nite sgei vii, sunt azvrlii
Pe drumul nesfririi. Arcaul vede inta i cu puterea Lui v ncordeaz,
astfel ca sgeile-i s poat zbura iute i departe.
i puterea voastr, prin mna Arcaului, s v aduc bucurie,
Cci, precum El iubete sgeata cltoare, tot la fel iubete i arcul cel
statornic. (...)"

(fragment din KAHLIL GIBRAN - "Profetul")

:)
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 12:55
NU CRED CA AR TREBUI CLASIFICATA INTR-RUN ANUMIT FEL .SI SOCIETATEA E DE VINE PENTRU ACEST LUCRUOARE IN ZIUA DE AZI UN COPILSE POATE CRESTE IN CONDITII NORMALE ?NU GENERALIZEZSITUATIA DAR SUNT MII DE FEMEI CARE NU AU UN VENIT CARE SA LE OFERE LOR UN TRAI DECENT CE S-AR FACE SI CU UN COPILCARUIA TREBUIE SA II OFERI TOTUL DE LA DRAGOSTE LA TIMPUL TAU CARE NICI ACESTA NU NE MAI APARTINE CITEODATA.......
garbo133521
Postat pe 26 Septembrie 2010 12:58
NU CRED CA AR TREBUI CLASIFICATA INTR-RUN ANUMIT FEL .SI SOCIETATEA E DE VINE PENTRU ACEST LUCRUOARE IN ZIUA DE AZI UN COPILSE POATE CRESTE IN CONDITII NORMALE ?NU GENERALIZEZSITUATIA DAR SUNT MII DE FEMEI CARE NU AU UN VENIT CARE SA LE OFERE LOR UN TRAI DECENT CE S-AR FACE SI CU UN COPILCARUIA TREBUIE SA II OFERI TOTUL DE LA DRAGOSTE LA TIMPUL TAU CARE NICI ACESTA NU NE MAI APARTINE CITEODATA.......
garbo133521
Postat pe 26 Septembrie 2010 12:58
bre, lunache, nu numai ca mi-as fi scos palaria in fata ta ci, mai mult, as fi si recunoscut ca esti fata desteapta, daca topicul asta al matale ar fi inceput cu fragmentul dat de Geminy. Cu atat mai mult cu cat, stupoare, vaz ca ai gasit si tu ceva asemanator, nu stiu, probabil pe gogu in timp ce cautai ceva remedii pentru unghii de pe care a sarit vopseaua.
Iar singura ta contributie in postarea initiala sa fi fost ceva de genul "voi ce spuneti?" sau "astept opiniile voastre"...
asa, topicul asta s-a asezat singur langa celelalte deschise (si) de tine: la gunoi
Thor_again
Postat pe 26 Septembrie 2010 13:02
Multam, Ge! Tocmai ma pregateam sa caut textul. As zice acum ca de aici trebuia sa pornesc la drumul acestui topic... Ideea a scris-o absolut genial K. Gibran.
Nivelul discutiilor pe garbo este nivelul vostru! Firesc, mi-l doresc inalt. Depinde de voi...
Ma fugaresc lumile, Ge, si da sunt o fericita. Imi place sa alerg.
Luna_in_capricorn
Postat pe 26 Septembrie 2010 13:03
hehehe... ce mi-ar placea sa fuga si dupa mine cam un regiment de fumei... dar pe rand, numai pe rand, ca sa-mi mai si trag sufletu'...:P
:))
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 13:06
De la: Thor_again, la data 2010-09-26 13:02:30bre, lunache, nu numai ca mi-as fi scos palaria in fata ta ci, mai mult, as fi si recunoscut ca esti fata desteapta, daca topicul asta al matale ar fi inceput cu fragmentul dat de Geminy. Cu atat mai mult cu cat, stupoare, vaz ca ai gasit si tu ceva asemanator, nu stiu, probabil pe gogu in timp ce cautai ceva remedii pentru unghii de pe care a sarit vopseaua.
Iar singura ta contributie in postarea initiala sa fi fost ceva de genul "voi ce spuneti?" sau "astept opiniile voastre"...
asa, topicul asta s-a asezat singur langa celelalte deschise (si) de tine: la gunoi


Pai ziceai de unul ca e plagiat dupa tine...care, bre? Tot gunoi era si acela.
Thorus, cu mine nu ai nici o sansa. Nici una! Capisci? Sorry, nu te plac. Nu ma placi nici tu dar nu inteleg in ruptul capului de ce ma impiedic de comentariile tale mereu. Esti liber desigur sa comentezi dar cum de comentezi "gunoaiele" mele? Ciudat tip mai esti!
Luna_in_capricorn
Postat pe 26 Septembrie 2010 13:08
De la: eu_geminy, la data 2010-09-26 13:06:42hehehe... ce mi-ar placea sa fuga si dupa mine cam un regiment de fumei... dar pe rand, numai pe rand, ca sa-mi mai si trag sufletu'...:P
:))


Ge, esti sigur?
Luna_in_capricorn
Postat pe 26 Septembrie 2010 13:10
rectific: sa ma "fu_gareasca" ...

scuze!...:)
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 13:11
De la: Luna_in_capricorn, la data 2010-09-26 13:10:24

Ge, esti sigur?


imi asum riscul...:D
:))
eu_geminy
Postat pe 26 Septembrie 2010 13:12
lunache:
UNU: EU ma impiedic de comentariile tale si nu invers. Inca nu au gasit astia nici o solutie sa ne puna la dispozitie pentru a nu se mai afisa aberatiile in bula.

DOI: Plagiatul nu trebuie neaparat sa preia si calitatea originalului

si TREI: Vrei sa te ignor? You wish! Voi fi calare pe tine zi de zi, pana cand iti va pocni vreo vena de ciuda. Stiu, esti "eroina", "nu te intereseaza" si mai ales "nu bagi in seama"... dar asta ti-e soarta de fapt: vei face fetze-fetze vinetii zi de zi, ceas de ceas, clipa de clipa. Asa, ca sa tii minte ca taxez scump de tot persoanele libidinoase si prostia, mai ales cand aceste notiuni se mai acompaniaza si cu infumurarea

Hai, duminica placuta si tie. Eu mai sunt pe aici
Thor_again
Postat pe 26 Septembrie 2010 13:19
Ge, stai ca nu m-ai inteles! Esti sigur ca le vrei pe rand, una cate una? Eu stiam despre voi, gemenii, ca sunteti semn astrologic dual (duplicitar?) si ca in barbatul din acest semn exista in realitate doi. Deci doua femei de caciula "gemeni" . Nu?
PS. Doar daca ai luna in capricorn faci exceptie.
Luna_in_capricorn
Postat pe 26 Septembrie 2010 13:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pai ,probabil nu i cunosteau bine ca sa si formeze acceasi parer dinainte 7 De la: kyra 29 August 2009 14:00
asemanari-deosebiri........sotie-amanta 30 De la: garbo011917 8 August 2012 21:10
sarcina 6 De la: tutankhamon 8 Septembrie 2009 12:16
"Pik-nik la marginea drumului" 119 De la: tutankhamon 18 Noiembrie 2009 00:47
Loc de dat cu capu'... aviz amatorilor! 42 De la: b727ana 7 Octombrie 2012 10:30
Setari Cookie-uri