Portetul femeii ce nu-si doreste copii...

Libertate, egoism, frica? Cam cum am putea defini dorinta unei femei de a nu avea copii? Este maternitatea un instinct ori o lege indusa de societate?
Luna_in_capricorn
Postat pe 23 Septembrie 2010 19:09
nu stiu daca poate sa impuna cineva (lege or' altceva sau cineva) sa faci copil sau nu, cine vrea... foarte bine, cine nu... asta e, depinde cum gandeste femeia care nu vrea sa faca, de ce?
daca vrei sa traiesti numa pentru tine, atunci... e egoism, restul (frica si liberatatea) nu stiu daca se mai pune... hai, poate dorinta de a fi mai libera si fara obligatii... restu'... e CANCAN
Laura_M
Postat pe 23 Septembrie 2010 19:13
egoism sint ambele: nu vrei copii din altruism. Tot din egoism ii vrei. Si de multe ori dorinta disperata de a avea un copil apare cind relatia cu Fat Frumos intra in rutina: nu te mai simti iubita in acelasi mod, instinctiv vezi rolul de mama ca o compensare... De aici atitea mame psihotice, cu care nu vad, simt sau gindesc decit ce a facut copilul, cum a facut copilul. Nu mai traiesc prin ele insele - probabil nu li se mai pare satisfacator - deci isi muta tot interesul asupra bietei fiinte care , in fond, e o persoana separata. Cu o viata proprie. Sau asa ar trebui sa fie.
quasaria
Postat pe 23 Septembrie 2010 23:27
no coment
fetele va tuc si va spun noapte buna
somnic cat mai pufos
laura dulceata de copil
tusi_Oli
Postat pe 23 Septembrie 2010 23:30
Da, Q, tot egoismul e cel ce impinge femeile sa-si doreasca copii. Sunt femei ce cred ca salveaza o relatie cu ajutorul copilului ori ca se salveaza ele insele. Sunt femei ce se sprijina pe copii, inainte ca ei sa creasca...
Eu voiam sa inteleg dorinta de a NU avea copii. E fireasca? Cred ca da. De ce nu? E o calitate ori defect? Nici, nici. Femeia care nu-si doreste copii poate ca isi doreste lucruri mai importante...Multe femei spun: a avea un copil e cea mai mare realizare in viata. Oare chiar asa e?
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 09:53
cresteti si inmultiti-va...
acu' e drept,unora le lipseste instictu' matern,e de preferat sa nu aduca pe lume copii.
pana una alta, maternitatea e la moda,fac femeile copii in draci.
sa le traiasca!
iasomia
Postat pe 24 Septembrie 2010 12:08
De la: Luna_in_capricorn, la data 2010-09-24 09:53:38Da, Q, tot egoismul e cel ce impinge femeile sa-si doreasca copii. Sunt femei ce cred ca salveaza o relatie cu ajutorul copilului ori ca se salveaza ele insele. Sunt femei ce se sprijina pe copii, inainte ca ei sa creasca...
Eu voiam sa inteleg dorinta de a NU avea copii. E fireasca? Cred ca da. De ce nu? E o calitate ori defect? Nici, nici. Femeia care nu-si doreste copii poate ca isi doreste lucruri mai importante...Multe femei spun: a avea un copil e cea mai mare realizare in viata. Oare chiar asa e?


Luna cand faci un copil , il faci ca-ti doresti , nu ca sa salvezi o relatie , relatia daca a intrat la apa , nu o sa fie salvata daca vei avea un copil sau mai multi , in plus e dementa totala din parta unei femei sa faca un copil doar ca sa nu-l piarda pe ,,Gicu ". Nimeni nu se salveaza pe nimeni , copilul meu va avea viata lui , independenta de a mea, eu am viata mea ...A te identifica doar ca esti mama unui copil si atat nu stiu daca e foarte in regula depinde ce primeaza in lista prioritatilor , pt fiecare dintre noi.
Daca-ti doresti altceva si nu copil e iar ok , ar putea sa apara regrete mai tarziu ca nu l-ai avut dar..atat timp cat chestiunea e asumata , regretele cred ca nu si-ar avea rostul . eu consider ca avea un copil e un lucru minunat,a-l creste si a-i urmari fiecare zambet , dintisor care-i creste si asa mai departe, a avea cariera este iar o realizare..dar depinde ce primeaza pentru tine , eu cred ca se pot face ambele , cu sprijin din partea celor dragi.
reyya
Postat pe 24 Septembrie 2010 14:24
De la: quasaria, la data 2010-09-23 23:27:02egoism sint ambele: nu vrei copii din altruism. Tot din egoism ii vrei. Si de multe ori dorinta disperata de a avea un copil apare cind relatia cu Fat Frumos intra in rutina: nu te mai simti iubita in acelasi mod, instinctiv vezi rolul de mama ca o compensare... De aici atitea mame psihotice, cu care nu vad, simt sau gindesc decit ce a facut copilul, cum a facut copilul. Nu mai traiesc prin ele insele - probabil nu li se mai pare satisfacator - deci isi muta tot interesul asupra bietei fiinte care , in fond, e o persoana separata. Cu o viata proprie. Sau asa ar trebui sa fie.


Rolul de mama nu trebuie sa fie vazut ca o compensare ci ca o completare a unei relatii frumoase sau ..varianta B- o femeie isi doreste un copil si-l face , fara a-si pune intrebari legate de durabilitatea relatiei cu partenerul sau daca el va fi alaturi de copil, dorinta de a fi mama fiind o chestie asumata. Insa nu trebuie sa se uite faptul ca acel copil va avea viata lui , nu trebuie ca o femeie sa se identifice doar prin statutul de mama si atat, unele dintre ele vorbesc doar despre copilul lor atunci cand le intrebi ceva ce ar putea avea legatura cu persoana lor.
reyya
Postat pe 24 Septembrie 2010 14:31
Luna,
mie mi-a spus o persoana - pe care o admir in anumite privinte - ca nu a vrut copii pentru ca nu a fost sigura ca ii poate creste frumos.
In situatia asta, vorbim mai mutl de curaj decit de egoism. Egoism, asa cum spunea reyya, e atunci cind faci un copil care sa iti serveasca tie ca sprijin - sau ca argument.
quasaria
Postat pe 24 Septembrie 2010 17:56
De la: iasomia, la data 2010-09-24 12:08:06cresteti si inmultiti-va...
acu' e drept,unora le lipseste instictu' matern,e de preferat sa nu aduca pe lume copii.
pana una alta, maternitatea e la moda,fac femeile copii in draci.
sa le traiasca!


Instinctul matern...e atat de personal incat fiecare femeie si-l cunoaste numai pe al ei! Nu cred ca a aduce ori nu pe lume copii e legat doar de acest instinct. Sunt o multime de alti factori care intervin in viata femeii in ceea ce priveste decizia de a avea copii ori nu.
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 18:17
Desigur, reyya! Vorbim in general iar generalul e o lume de povesti particulare...
Iubesti un barbat, te casatoresti, vine un copil. Din dragoste, nu? Sau din instinct...sau din amandoua. Sau din educatia sociala ca asta-i drumul firesc al femeii...sau din credinta religioasa...Ca se pot imbina mai multe elemente: casnicie, profesie, copii..., desigur ca se poate...ramane de vazut cum, cat de bine. Eu nu cred in femeia "de sapte ori femeie", perfecta in toate rolurile-e o utopie.
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 18:26
Absolut, Q! E vorba de curaj, de responsabilitate, de luciditate, de bun simt.
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 18:28
Luneto, banuiesc ca tu nu ai copii... ca te vad prea pornita in cautare de alibiuri
anakin
Postat pe 24 Septembrie 2010 18:44
De la: anakin, la data 2010-09-24 18:44:36Luneto, banuiesc ca tu nu ai copii... ca te vad prea pornita in cautare de alibiuri


Anakin, dragalashule, nu despre mine e vorba in propozitie. Si nici despre tine...
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 18:47
asa gandeste, Anakin si eu sunt de aceeasi parere......acum , cred .......priveste in urma , si se intreaba daca a ales bine sau nu........
jeanette40
Postat pe 24 Septembrie 2010 18:49
Asa cred si eu, jeane..

Insa dragalash sa stiti ca tot raman...
anakin
Postat pe 24 Septembrie 2010 19:07
ziceam............... e alegerea fiecaruia......
jeanette40
Postat pe 24 Septembrie 2010 19:09
Jeanette si Anakin, prea v-a obisnuit forumul asta la discutii personale! Repet, dealtfel in topic scrie clar, nu e vorba despre mine. Exista si oameni care pun in discutie idei si nu propria viata!
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 19:44
Nu exista un portret al femeii care nu-si doreste un copil. Dupa mine. Cum nu exista un portret de barbat. Poate nu ti-l doresti cu un anumit barbat. Cu altul, istoria se schimba.
Nu ti-l doresti dintr-o mie de motive, care tin de istoria personala de viata a fiecaruia. Si tot dintr-o mie de motive ti-l doresti. E o optiune.
M-as feri sa generalizez particularul, asa cum m-as feri sa pun etichete de genul de mai sus.
Ce ar fi de preferat, in toata istoria asta, e ca acel copil sa fie facut cu dragoste.
Copiii stiu, inca de cand sunt "in utero" ca sunt iubiti. Instinctiv simt asta.
Asa ca, daca ati ramas insarcinate...el stie

Ma face sa zimbesc reactia ta, vis-a-vis de postarea lui Anakin. Ai trecut in defensa, cand nu te ataca. De ce ?
Freya_
Postat pe 24 Septembrie 2010 20:12
Freya, ai si tu dreptate!
Ma deranjeaza cand subiectele mele sunt luate personal, cand ele sunt pur impersonale... Ba ca-mi caut barbat pe garbo, ba ca n-am copii...La inceput am zambit dar incepe sa ma deranjeze.
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 20:31
Stiu ca am.
Insa, daca nu ma insel, inainte abordarea ta si chiar modul de a posta, au fost altele. Ai spune ca au scris doua persoane diferite. Asa ca sa nu te mire reactia.
Increderea, se castiga.
Freya_
Postat pe 24 Septembrie 2010 20:35
care pictezi p'acilea?
sa-mi fac si io un abonament la fro' 10 sedinte de pictat monalise d'alea...
preci
Postat pe 24 Septembrie 2010 20:41
De la: Freya_, la data 2010-09-24 20:35:53Increderea, se castiga.


Chiar foarte greu, in cazul ei, avand in vedere cum a "debutat".
Thor_again
Postat pe 24 Septembrie 2010 21:00
nu exista asemenea portret.nu avem noi dreptul sa judecam acest lucru .fiecare este liber sa-si aleaga modul de viata si dorintele in viata.exista anumite conjucturi cum este si acest subiect ,in care decizia iti apartine,fara a interesa pe cineva dece!!!iar copii se nasc pt ei nu pt noi.
vuvuzela
Postat pe 24 Septembrie 2010 21:08
Freya, eu nu cer increderea nimanui in virtual, mi se pare absurd. Si nu prea inteleg in ce constau abordarile diferite...Doua persoane? Numai doua?
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 21:19
De la: Thor_again, la data 2010-09-24 21:00:06
De la: Freya_, la data 2010-09-24 20:35:53Increderea, se castiga.


Chiar foarte greu, in cazul ei, avand in vedere cum a "debutat".


Nu reusesti sa ma ignori, Thorache... Oare de ce?
Si 2. De unde stii tu cum am debutat eu si cand?
Unde erai cand s-a impartit inteligenta in lumea asta?
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 21:21
Mai zi, lunache, mai zi... intamplator pe aici se afla si unele persoane competente in a-ti oferi un ajutor de specialitate. Vorbesc la modul cel mai serios, si nu ma refer la ajutor psihiatric (inca nu mergem asa de departe) ci psihologic. Deci... baga mare
Suntem aici doar pentru tine, ca sa te ajutam pe tine
Thor_again
Postat pe 24 Septembrie 2010 21:22
Lunache:
la prima ti-am raspuns deja. La a doua - eu o imparteam si imi amintesc foarte bine de tine, cum plangeai ca ai venit la spartul targului si nu ai mai gasit nimic
Ti-am dat in schimb o palarie, vaz ca ti-a placut atat de mult ca pana mai ieri ai purtat-o... si se pare ca ti-a fost un substitut de inteligenta mai mult decat satisfacator...
Thor_again
Postat pe 24 Septembrie 2010 21:24
De la: vuvuzela, la data 2010-09-24 21:08:26nu exista asemenea portret.nu avem noi dreptul sa judecam acest lucru .fiecare este liber sa-si aleaga modul de viata si dorintele in viata.exista anumite conjucturi cum este si acest subiect ,in care decizia iti apartine,fara a interesa pe cineva dece!!!iar copii se nasc pt ei nu pt noi.


Vuvu, nici prin cap nu mi-a trecut sa judec sau sa indemn la judecata! E un profil de femeie ce se contureaza in special in lumea civilizata, bogata, democratica..., si ma intrebam cat din mersul social al vremurilor incide in viata personala. O simplifica? O complica? O limpezeste?
Luna_in_capricorn
Postat pe 24 Septembrie 2010 21:26
De la: Luna_in_capricorn, la data 2010-09-23 19:09:56Libertate, egoism, frica? Cam cum am putea defini dorinta unei femei de a nu avea copii? Este maternitatea un instinct ori o lege indusa de societate?
eu cred ca copiii nu place portretul femeii atunci cand femeia este lasa si nu stie sa castige respectul barbatului...ajunge la divort pt ca a lasat barbatul prea liber ca sa mearga pe la alte femeii...si apoi cred ca copiii place portretul ca mama sa sa fie o luptatoare
xenaprintesarazboinica
Postat pe 24 Septembrie 2010 21:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ijefalva 22 De la: ready_vivus 15 Noiembrie 2009 20:44
Lenjerie intima problema 2 De la: garbo_427282 21 August 2018 23:41
Ce parere aveti despre intrepretarea..Ca romanii sunt un popor necivilizat,,din cauza ca sunt nemultumiti,,fata de nemtii care sunt un popor de ipocriti 6 De la: Axl_22 19 Noiembrie 2011 14:46
femeia din zodia taur 5 De la: Axl_R 4 Iulie 2012 15:57
Barbatilor li se pare mult..Ca teebuie sa faca cadouri femeilor..De 8 martie,de craciun 23 De la: luptatoareacurajoasa 13 Mai 2010 18:50
Setari Cookie-uri