displazia de sold

buna tuturor am si eu o problema pe care vreau sa va spun am o fetita de 1luna si la 3 saptamani am depistato cu talus -vargus am inceput sa ii facem masaj la recomanadrile medicului si saptamana trecuta am fost la eco de sold si sa depistat ca are si displazie de sold stang tip 2 b/c daca stiti si aveti cunostinta de cazuri asemanatore sa imi spuneti si mie cam in cat timp se recupereaza,noua n-ea dat si perna freica so o purtam 23 de ore din 24 mai este alta modalitate mai usoara decat perna asta freica ca nu prea o suporta mititica,va mulutumesc si astept sa imi raspundeti.
florys_alexia
Postat pe 27 Iulie 2010 14:09
De la: florys_alexia, la data 2010-07-27 14:09:30buna tuturor am si eu o problema pe care vreau sa va spun am o fetita de 1luna si la 3 saptamani am depistato cu talus -vargus am inceput sa ii facem masaj la recomanadrile medicului si saptamana trecuta am fost la eco de sold si sa depistat ca are si displazie de sold stang tip 2 b/c daca stiti si aveti cunostinta de cazuri asemanatore sa imi spuneti si mie cam in cat timp se recupereaza,noua n-ea dat si perna freica so o purtam 23 de ore din 24 mai este alta modalitate mai usoara decat perna asta freica ca nu prea o suporta mititica,va mulutumesc si astept sa imi raspundeti.


Buna ziua
Este bine ca s-a descoperit din timp ambele situatii , la sold si la laba piciorlui. La fel e bine venita si recomandarea ortezarii in hamurile Freica ,
Dar este neaparat nevoie de kinetoterapie condus de un specialist in domeniu .
Va dores multa munca si kineto si sa nu cumva sa folositi premergator sau rotobil , Lasati sa s deplaeze mult in patru labe , de-a buselea ! OK ?
Cu stima Zoltan Pasztay Expert in Kinetoterapie Top Sanatate,


kidz001033
Postat pe 31 Iulie 2010 18:28
buna ma numesc marilena am patit si eu aceeasi problema cu fiica mea in urma cu aproape 20 de ani .dar spre deosebire de tine am descoperit problema la aproape un an ,la ultima masuratoare si cantarire la dispensar.dar la mine totul a mers anapoda.a fost bagata in gips,in ploiesti,de acolo pe la doi ani am fost cu ea la azuga si au spus ca nu trebuia bagata in gips ca trebuia sa m-i se recomande pampers-ul era si atunci dar nu i-am pus
am uitat sa iti spun cand am descoperit i s-a pus diagnosticulde luxatie congenitala de sold.deci incearca si varianta cu pampers .stai linistita totul este trecator.ai descoperit-o din timp nu ca mine la 1 an
daca vrei sa mai discutam in legatura cu aceasta problema iti las id-ul meu mary_sweet176nu dispera la mine a fost mai greu,mult mai greu astept sa vb cand avem timp
karaoke
Postat pe 5 August 2010 10:46
multumesc pentru sfaturi si sper sa scapam de hamul freic in septembrie cand o sa mergem la eco de sold din nou acum depinde de doamne doamne sa fie bine noi am facut ce ni s-a recomandat de ortoped.
florys_alexia
Postat pe 5 August 2010 20:04

Cu placere !
Va doresc sanatate multa !
Sper sa va recomande domnul Dr. ortoped si kinetoterapie care se efectuaza si acuma in timp ce este in perna , idem necesar si pentru laba piciorului.
Numai bine
Zoltan P.
kidz001033
Postat pe 6 August 2010 19:46
Si fiica mea a avut problema aceasta, am descoperit-o la 2 luni si ne-am chinuit pana la un an cu ea. E bine ca s-a descoperit si la voi din timp problema, cu cat e mai tarziu, cu atat vindecarea e mai de durata.Oricum acum fata mea are 28 de ani si e insarcinata in luna a 9-a. Singura problema e ca va fi mai indicat sa nasca prin cezariana, in rest nu au mai fost probleme de atunci. Oricum succes si multa rabdare si tarie. Eu nu stiu cum a evoluat medicina intre timp, dar noi a trebuit sa o tinem imobilizata intru-un dispozitiv di plexic prin care piciorusele ii erau mentinute tot timpul, 24 din 24. la 180 de grade din sold. Lucru nu foarte placut.
cami000646
Postat pe 11 August 2010 14:51
Este o boala frecventa. Noi am fost la spital cu o sinovita tranzitorie de sold si erau 5 bebelusi cu displazie de sold. O sa va chinuiti o perioada cu gimnastica dar cel mai important e ca se vindeca fara probleme. Sanatate multa!
http://mamasiiubita.blogspot.com/
elaga
Postat pe 11 August 2010 21:25
Sfatul meu e sa faci tot ce-ti spun medicii, indiferent cat de greu va fi, problema se va rezolva 100%.Te sfatuiesc sa ceri parerea si alti medici, la spitalul de copii Marie Curie (fostul Budimex), medicul Gheorghe Burnei , este un specialist de exceptie (cunosc un caz foarte complicat rezolvat de el ).
Stiu cat de greu iti vine sa-ti vezi copilul ca se chinuie, va fi greu acum, dar va fi un om intreg pentru tot restul vietii.
Sa-ti explic de ce am intervenit, din doua motive:
1) Fetita mea s-a nascut cu tall-vargus, am tratat-o la Budimex de la varsta de 6 saptamani, problema s-a rezolvat total, acum are 26 de ani, e frumoasa, are niste piciaore superbe.....
2) Eu m-am nascut cu displazie bilaterala de sold, mai accentuat pe soldul stang, nu s-a depistat la timp, toata viata m-au durut picioarele, fara sa stiu motivul, nimeni nu m-a indrumat la un ortoped.Am aflat de problema la 40 de ani , cand deja era prea tarziu, singura rezolvare fiind protezarea, Inca nu am facut aceasta operatie, va trebui s-o fac curand, durerile sunt groaznice si -mi contrioleaza viata.

PS: La vremea cand imi tratam fetita, toata lumea era impotriva mea, toata familia, ma condamnau ca-mi chinui copilul, te rog sa nu te lasi influentata.

Iti doresc curaj, putere, perseverenta si multa sanatate .
Constantina Plugariu, Bucuresti.
Tomica
Postat pe 20 August 2010 09:27

Felicitari pentru aceasta idee si comparatie , adica aceasta iterventie concreta de expmplificare ! .
Multi asa considera ca se chiuie copii , Da de unde , di cotre se face o rezolvare step by step a situatiei..
Sanatate tuturor .
kidz001033
Postat pe 20 August 2010 19:57
Si fetita mea s-a nascut cu dispazie de sold, la ambele picioare. a fost depistata dupa nastere, cand eram inca in spital. Am mers la Budimex, la doctorul Pesamosca in fiecare luna, pana la varsta de 1 an. A purtat pernuta ortopedica si nu am avut voie sa o pun in picioare pana la 1 an.
Familia mereu ma teroriza ca imi chinuiesc copilul, ca si ei au avut copii si ca ii puneau in picioare la cateva luni si au fost sanatosi...si multe alte vb din acestea de la alte vecine cu copii de aceeasi varsta cu fata mea. Nu am pus-o in picioare, dar pe la 9 luni a mers de-a busilea singura . Respectand ce mi-e spus medicul am evitat agravarea situatiei si operatia.
Acum are 17 ani si e bine sanatoasa.
amarezza
Postat pe 22 August 2010 14:51
se exagereaza frecvent diagnosticul de displazie de sold de catre medicii chirurgi pediatri si mai frecvent deviatiile piciorului mai ales thalus valgus ceea ce tradeaza adesea o lipsa de experienta in patologia pediatrica ...diagnosticul de boala ca orice diagnostic mai ales la displazia de sold trebuie bine argumentat pe investigatii paraclinice pentru a se trece la tratament care este complex si poate rezolva boala . in multe cazuri este vorba de vicii de pozitie sau intarziere in dezvoltare etichetate gresit ca boala. e bine daca exista ingrijorare din partea parintilor sa fie consultati mai multi medici.
ludwig
Postat pe 22 August 2010 15:59
buna! Siunt mamica unei fetize care a avut displazie bilaterala de sold
la 4 zile a fost in gips iar dupa doua saptamani am pus-o in perna freica.Pot sa-ti spun ca treebuie sa o tii in acest dispoyitiv daca vrei sa aiba rezultate si pe viitor sa nu ai nici o problema.Fetitza mea a sta cu acest dispozitiv pana la 4 luni si jumatate, iar ca o incurajare pentru tine la 10 luni a mers singura on picioare.
Multa rabdare si multa sanatate!
garbo158966
Postat pe 22 August 2010 18:17
Fiica mea are acum aproape 22 de ani.A fost depistata cu displazie de sold imediat dupa nastere.Deci,mi-au interzis categoric sa o tin infasata si m-au invatat sa ii pun scutece impaturite ,in asa fel incat sa stea cu picioarele cat mai departate.Am scapat de hamuri si nu am stresat copilul prea mult.La un an i-am facut radiografie si a fost ok dar fi-mea nu a fost niciodata o sportiva.
ignisdivine07
Postat pe 23 August 2010 11:04
Si eu mi-am descoperit aceasta dispalzie, abia acum dupa 40 ani. Ai mai incercat ceva pana la proteza? Gimnastica? Alte terapii complementare?
antoine
Postat pe 4 Septembrie 2010 22:00
De la: antoine, la data 2010-09-04 22:00:23Si eu mi-am descoperit aceasta dispalzie, abia acum dupa 40 ani. Ai mai incercat ceva pana la proteza? Gimnastica? Alte terapii complementare?
nu am incercat altceva pentru ca atat ni-sa recomandat doar pernuta frreika pot sa va spun ca d eatele am scapat dar de pernuta freika nu inca mai mergem si in octombrie la un alt eco acxum cand am fost nu a fost nici o remediere erau aceleasi grade la ambele picioare .ca la primul eco.
florys_alexia
Postat pe 5 Septembrie 2010 19:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Lion Kids C Vitamin (Vitamina C pentru copii) 2 De la: anamariatoma 16 Mai 2012 19:30
ANUNT UMANITAR! 1 De la: alehandra 1 Noiembrie 2009 12:01
doresc sa ajut 1 De la: t_margarete 4 Ianuarie 2011 19:31
HIDRONEFROZA 8 De la: Ilie_Covaci_1 25 Mai 2015 16:29
Tratament naturist pt raceala si inatarirea imunitate la copii 8 De la: garbo_408493 1 Aprilie 2015 21:34
Setari Cookie-uri