dulceata de pepene verde

buna ziua everyone

acum cateva zile am gasit o minunatie de reteta: dulceata de pepene verde

reteta decurge cam asa

Ingrediente
coaj de pepene verde 1kg
zahr 1 kg
apa 500ml
oet 300ml
zeam de lmie 1
baton de vanilie 1/2

Mod de preparare
Se strnge coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potrivii. Se ndeprteaz partea verde, coaja propriuzis i se pstreaz doar partea alb i un strat subire de civa milimetri de miez rou. Se taie n cubulee de aproximativ 1cm. Cubuleele se fierb ntr-un amestec de ap cu oet (la 2 l ap se pun 300ml oet). Se fierb pn cnd devin sticloase. Se strecoar apoi, se cltesc n ap rece i se las la scurs. Se cntresc din nou. La 1kg coji fierte se adaug 1 kg zahr dizolvat n 500 ml ap. Se adaug zeama de lmie i vanilia i se las amestecul la fiert, la foc potrivit, pn cnd se leag siropul. Acesta nu trebuie s fie foarte legat, deoarece i va schimba gustul.

MICI SECRETE: Ca s fie mai artoas dulceaa, taie coaja de pepene cu un cuit ondulat. Nu uita s adaugi oetul la fiertul cojilor. Acesta le ntrete i le pstreaz forma. Dac se pun direct cojile n sirop, fr a fi fierte n oet, acestea se nmoaie i se scoflcesc.

tin sa va spun k este minunata aceasta dulceata
alexandra_ff
Postat pe 22 Iulie 2010 12:32
De la: alexandra_ff, la data 2010-07-22 12:32:33 buna ziua everyone

acum cateva zile am gasit o minunatie de reteta: dulceata de pepene verde

reteta decurge cam asa

Ingrediente
coaj de pepene verde 1kg
zahr 1 kg
apa 500ml
oet 300ml
zeam de lmie 1
baton de vanilie 1/2

Mod de preparare
Se strnge coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potrivii. Se ndeprteaz partea verde, coaja propriuzis i se pstreaz doar partea alb i un strat subire de civa milimetri de miez rou. Se taie n cubulee de aproximativ 1cm. Cubuleele se fierb ntr-un amestec de ap cu oet (la 2 l ap se pun 300ml oet). Se fierb pn cnd devin sticloase. Se strecoar apoi, se cltesc n ap rece i se las la scurs. Se cntresc din nou. La 1kg coji fierte se adaug 1 kg zahr dizolvat n 500 ml ap. Se adaug zeama de lmie i vanilia i se las amestecul la fiert, la foc potrivit, pn cnd se leag siropul. Acesta nu trebuie s fie foarte legat, deoarece i va schimba gustul.

MICI SECRETE: Ca s fie mai artoas dulceaa, taie coaja de pepene cu un cuit ondulat. Nu uita s adaugi oetul la fiertul cojilor. Acesta le ntrete i le pstreaz forma. Dac se pun direct cojile n sirop, fr a fi fierte n oet, acestea se nmoaie i se scoflcesc.

tin sa va spun k este minunata aceasta dulceata




mama mea face de ani buni dulceata din coaja de pepene de cand apare pepenele verde si cumparam ea aduna cojile de la el si face o dulceata dumnezeiasca
tot timpul ii reuseste
este foarte buna
tusi_Oli
Postat pe 22 Iulie 2010 12:43
si cand ma gandesc k am aruncat atatea coji de pepene
alexandra_ff
Postat pe 23 Iulie 2010 08:33
M I A U111
LILO
Postat pe 23 Iulie 2010 08:48
Eu fac aceasta dulceata de cca 30 de ani si intr-adevar este foarte buna. Dupa mine insa cantitatea de otet, 3oo ml. la 2 litri de apa, este foarte mare. Secretul este ca apa in care se pune la fiert coaja de pepene, care s-a taiat cubulete, sa fie acra, dar nu asa tare pentru ca, important este ca bucatelele de pepene sa se intareasca, sa devina stravezii si asa aspectul lor in dulceata va fi foarte frumos si cu aceea dulceata se vor putea decora si alte deserturi.
Spor la lucru si incercati pentru ca veti avea doar de castigat, oricum pe fructele nu trebuie dati bani ci, ele rezulta doar dintr-o folosire rationala a subproduselor (in cazul de fata al cojilor de pepene).
garbo162236
Postat pe 25 Iulie 2010 16:22
hmmm, pare interesant...
Freya_
Postat pe 10 August 2010 21:04
Nutiii.... aici, aici.
Doara
Postat pe 10 August 2010 21:37
: si eu am facut dulceata de pepene rosu dar cu GEL FIX a iesit super buna si a rezistat foarte bine :
garbo164751
Postat pe 12 August 2010 23:21
stiti cumva ceva despre pepene special pentru dulceata?
garbo224023
Postat pe 17 Septembrie 2011 22:14
nu exista "pepene special pentru dulceata". Dulceata se face din partea alba a cojii de pepene din ala dungat si oval.
Thor_again
Postat pe 17 Septembrie 2011 22:33
De la: garbo224023, la data 2011-09-17 22:14:40stiti cumva ceva despre pepene special pentru dulceata?

eu am auzit despre mierea de viespe... daca te intereseaza, ofer consultatii contra cost...:D
:)))
eu_geminy
Postat pe 18 Septembrie 2011 02:28

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
salata de creveti 1 De la: delly000828 5 Decembrie 2009 10:38
MUCENICI MOLDOVENESTI (de post!) 8 De la: Aemulus 10 Martie 2010 04:02
Maioneza de post si nu numai 1 De la: bujjoritza 8 Noiembrie 2009 15:43
ciorba de burta 20 De la: cheef_tony 25 Martie 2010 13:56
Sos de usturoi cu rosii coapte 9 De la: arad 14 Martie 2010 19:50
Setari Cookie-uri