Un articol interesant despre jocurile online si virusi

Buna ziua tuturor!

cautand pe net dupa noi jocuri, am gasit un articol interesant, despre pericolele care-i pandesc pe cei care joaca jocuri online.

Din nefericire, articolul este in limba engleza,(e pe un forum de securitate) dar am sa pun totusi link catre el, pt ca mi s-a parut ok:
http://www.malwarecity.com/blog/game-point-for-e-threats-832.html

Voi ce parere aveti? Mie mi s-a parut putin "scary", ca sa zic asa...

bri
bri
Postat pe 15 Iunie 2010 18:51
Pai revenim iarasi la clasica zicere ca si daca iesi pe strada risti sa-ti cada un ghiveci in cap. Situatia este insa ceva mai buna in mediul on-line unde un astfel de eveniment neplacut poate fi evitat daca tii cont de regulile simple de protectie:
-nu raspunde la mesaje care iti solicta date personale sensibile (parole, coduri pin, numere de carti de credit/debit)
-nu dezvalui aceste informatii in conversatii pe messenger, chiar daca stii ca persoana cu care vorbesti este de incredere.
-acceseaza pagina bancii doar introducand de mana adresa in campul de adrese (in mod special nu da click pe link-uri primite pe e-mail)
-nu accesa casuta de email de pe calculatoare publice daca ai informatii importante stocate in cont. Calculatorul poate avea instalate programe de spionare a tastaturii care fura parolele tastate.
-nu da parola de la casuta de email de yahoo sau din alta parte atunci cand iti faci conturi pe facebook, hi5 si altele asemenea, chiar daca ti se cere de catre facebook "pentru invitarea prietenilor". Ii inviti tu pe urma, daca vrei.
-nu raspunde la mesaje care te anunta ca ai castigat marele premiu la loterie sau la cartela telefonica, sau in care ti se solicita ajutorul pentru a se transfera o suma de bani dintr-un cont in altul
-nu plati bani in avans pentru o achizitie pe site-uri de licitatii on-line sau de anunturi, chiar daca ti se ofera chilipirul chilipirurilor sau daca ti se cer bani sub diverse motive (rezervare, plata unor taxe, situatii neprevazute, etc)
-fa-ti un card cu limita de suma special pentru plati on-line, pe care il alimentezi doar inaitea unei tranzactii
-cand navighezi pe net nu raspunde la solicitarile de a instala programe care te ajuta sa vezi (mai bine) un film/o poza, sau care iti repara erorile din windows, sau care iti scaneaza de malware/virusi. Chiar aceste programe pot fi "troieni", adica iti umplu calculatorul de virusi, sub masca unui program util.
-nu rula filme, melodii, poze care au terminatia .exe, .reg, .bat, .zip ; atentie! uneori aceasta terminatie este ascunsa de chiar windows- pentru a verifica terminatia da clic-dreapta si alege meniul Properties.
goldnails
Postat pe 23 Iunie 2010 18:05
Pericole sunt la tot pasul.. fiecare si le asuma, in functie de ceea ce doreste.
Cel mai mare pericol este insa dependenta. Unele jocuri te fac sa te implici atat de mult incat sa uiti ca mai ai si o viata reala.. Asta e foarte grav, dar desi persoana in cauza este constienta de asa ceva, continua sa joaca.De ce?... Pentru starea de bine pe care i-o da jocul respectiv, pentru prietenii virtuali care pentru prima data par a-l intelege, pentru legatura ce se stabileste intre niste jucatori, pentru faptul ca acolo pot fi un personaj diferit de cel din viata reala, pentru ca pot juca un rol si nimeni nu incearca sa-i scoata masca..si lista ar putea continua.
Unele jocuri dau stari de agitatie, stres si cei implicati isi promit ca e ultima daca cand mai joaca...dar lucrurile stau altfel: odata terminat jocul apare un gol... e ca dependenta de tigari, e ca nevoia de a gusta zi de zi macar o gura din ceasca de cafea... si nu se pot abtine si o iau de la capat, uitand de sine, uitand de lumea reala si intrand intr-o lume virtuala care ii departeaza treptat-treptat de tot ce inseamna viata. Unii se folosesc de realitate doar pentru a accesa cardul sau telefonul, lucruri utile in unele jocuri atunci cand vrei sa fii personaj important.
Acesta e pericolul cel mai mare: distrugerea ca om, aruncarea banilor pentru o realitate iluzorica... Virusii sunt mai putini importanti... se trateaza daca stii cand sa intervii si cum sa-i faci sa dispara...dar autodistrugerea lenta a unui om e ceva ce nu se poate opri decat daca ai o vointa de fier...

In privinta celorlalte pericole e bine de urmat sfaturile lui goldnails.
MonykMilena
Postat pe 5 Iulie 2010 10:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Viata unui copac 159 De la: Monik_Kinom_1 5 Septembrie 2013 13:19
O DORINTA!!! 4 De la: garbo_407979 13 Ianuarie 2015 17:40
CANISA KRIS 8 De la: dresorul 28 Decembrie 2010 09:51
maxime, citate, expresii... 35 De la: garbo011441 7 Octombrie 2012 23:06
Destinul fiecaruia este prestabilit? 209 De la: fleurdelis 17 Martie 2010 02:19
Setari Cookie-uri