Consumate crude, semintele fructelor si legumelor sunt adevarate medicamente naturiste. Statisticile spun ca romanii rontaie mai multe seminte decat americanii, considerati cei mai mari consumatori de popocorn. Ne plac semintele, mai ales cele de floarea-soarelui si de dovleac. Nu numai la meciuri de fotbal sau cand vrem sa ne lasam de fumat. Semintele legumelor si fructelor si-au gasit o intrebuintare la romani mult mai valoroasa: leac pentru diferite afectiuni. Semintele faceau parte din retetele magice ale vindecatorilor de odinioara, iar azi sunt ingrediente pentru cele mai eficiente preparate naturiste. Consumate crude, au efectul cel mai puternic.

Expectorant din seminte de in
Semintele de in sunt folosite la combaterea constipatiei si a inflamatiilor tubului digestiv si cailor urinare.

Extern, faina din seminte de in are proprietati antiseptice si calmante.

Cataplasma din faina de in si musetel (parti egale) ajuta la maturarea abceselor si furunculelor, iar in amestec cu mierea ajuta la vindecarea ranilor.

Pentru conjuctivita: o lingurita de seminte de in se infuzeaza 15 minute in 50 ml apa clocotita. Apoi se piseaza pana ce apare un mucilagiu. Se strecoara si se foloseste pentru spalarea ochilor, de 2-3 ori pe zi. Urciorul trece daca se incalzesc pe o tigaie uscata seminte de in, se leaga intr-o batista si se aplica pe locul bolnav pentru 5-7 minute.

Un expectorant bun se obtine din 1/2 lingurita de seminte de in rasnite, care se agita 15 minute, in 150 ml apa. Se strecoara si se beau cate 2 linguri de 3-4 ori pe zi pentru tratarea bronsitei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Extractul din seminte de in este utilizat in inflamatiile si hipertrofia prostatei. Scade senzatia imperioasa de a urina si cantitatea de urina acumulata in vezica. Un alt avantaj consta in faptul ca impiedica cresterea celulelor prostatei, contribuind la vindecarea cancerului de colon si a prostatei, la tratamentul aterosclerozei, impiedicand formarea cheagurilor de sange.



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri