Sinuzita reprezintă inflamarea, respectiv infecția sinusurilor de la nivelul oaselor feței. Sinuzitele pot fi acute sau se pot croniciza, provocând mai multe simptome, de la dureri de cap și nas înfundat, până la tulburări de vedere, stare de oboseală, lipsă de concentrare, greață, vărsături. Vă prezentăm 5 tratamente naturiste care pot ajuta la ameliorarea sinuzitelor.

Ce este sinuzita?

La nivelul oaselor feței se delimitează niște spații care comunică cu cavitatea nazală și sunt căptușite, la fel ca aceasta, cu o mucoasă specială.

Aceste spații se numesc sinusuri și sunt reprezentate simetric de o parte și de alta a liniei mediane ce împarte fața în două jumătăți, una dreaptă și una stângă. Sinusurile noastre sunt: sinusul frontal, sinusurile maxilare, etmoidale și sfenoidale.

Este lesne de înțeles că alergiile, rinitele cronice și obișnuitele răceli pot reprezenta factori de risc pentru apariția sinuzitelor acute sau cronice.

5 Tratamente naturiste pentru sinuzită

Remedii naturiste sinuzită: hreanul proaspăt

Hreanul proaspăt ras în oțet este ideal pentru tratarea sinuzitei. Numai mirosul acestui preparat românesc susține și stimulează imunitatea la nivelul mucoaselor sinusurilor și a nasului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

De asemenea, sucul de hrean este de ajutor.

Se consumă o linguriță de hrean ras ca atare, o linguriță de suc de hrean sau hrean în oțet după fiecare masă.

Remedii naturiste sinuzită: Ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt, cu parfumul său ușor mentolat, prezintă beneficii dovedite asupra sănătății sistemului respirator.

Uleiul de eucalipt ameliorează congestia nazală, desfundă nasul, eliberează sinusurile și scade inflamația la nivelul mucoaselor respiratorii.

Are acțiune tonică imunitară, previne și ameliorează simptomele virozelor reapiratorii și scade riscul de alergii respiratorii.

Îți recomandăm acest ulei esențial de eucalipt.

Remedii naturiste sinuzită: Inhalații cu sare de mare

Inhalațiile se practică de multă vreme pentru ameliorarea simptomelor respiratorii.

5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Într-un bol cu deschidere largă se pune apă fierbinte (dar nu clocotită) și se adaugă sare de mare sau sare naturală de salină (o linguriță rasă de sare la 1 litru de apă), se pot pune și câteva pliculețe de ceai de mușețel și ceai de mentă.

Apoi persoana care suferă de sinuzită se așează deasupra vasului, cu un prosop mare pe cap, ce realizează un efect de cort pentru a concentra aburii calzi. Acești aburi sunt inhalați pe nas pentru a permite să acționeze asupra mucoasei nazale și a sinusurilor.

Inhalațiile pot fi realizate de 2 ori pe zi, timp de câteva zile consecutive.

Îți recomandăm aceasta soluție nazală cu sare de mare.

Remedii naturiste sinuzită: sac cu mei sau sare caldă

Acest remediu este util în special pentru sinuzita frontală. Se pune într-un săculeț mei încălzit sau sare încălzită. Se pune peste frunte un prosop subțire și peste acesta, la baza nasului, se așează sacul înfierbântat. Căldura ameliorează durerea, permite un somn odihnitor, scade inflamația și facilitează eliminarea puroiului din sinusurile frontale.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Nu așezați sacul fierbinte direct pe piele!

Remedii naturiste sinuzită: aerosoli și irigații nazale

Irigatiile nazale constau în folosirea de mai multe ori pe zi a picăturilor sau spray-urilor cu sare de mare sau ser fiziologic pentru nas. Acestea spală mucoasa nazală și o mențin hidratata, fiind recomandate tuturor ceor care suferă de rinite cronice și sinuzite cronice, ca igienă nazala.

Aerosolii presupun utilizarea unui aparat special care nebulizează soluțiile saline sau alte tratamente care sunt destinate acestui scop, obținându-se astfel un „abur” cu rol de tratament, care este inspirat pe nas și pe gură. Aceste aparate prezintă o mască specială ce concentrează substanțele nebulizate pentru a fi inspirate, iar unele dintre ele sunt dotate și cu un fel de canulă pentru gură, facilitând astfel inspirul atât pe nas, cât și pe gură.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Particulele nebulizate pot avea dimensiuni foarte mici, ajungând în sinusuri, dar și la nivelul laringelui sau chiar traheei, având efecte benefice asupra mai multor patologii respiratorii.

Cel mai des pentru nebulizare se folosește serul fiziologic, cu sau fără acid hialurinic.

Sursa foto: Refluo/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri