Iți mai amintești leacul bunicii când te durea gâtul sau tusea nu iți dădea pace? Câteva lingurițe de miere de salcâm iți erau administrate urgent pentru a-ți calma o parte din efectele negative ale răcelii. Considerat încă din vechime un remediu excelent pentru sănătate, acesta are proprietăți imbatabile în cazurile de tuse convulsivă, tuse seacă, crizele de astm, în atacurile de panică, la stres, supărare sau stări de mânie.

Calmează spiritele cu mierea de salcâm

În cultura arabă, mierea este servită mirilor la nuntă, pentru a sărbători evenimentele fericite, dar și în situațiile tensionate. Atunci când intre soți sau membrii unei familii există certuri, li se cere să guste o gură de lapte cald și o linguriță de miere, tocmai pentru efectul psihologic binecunoscut pe care îl are acest remediu natural în calmarea stărilor negative.

La noi, acest produs apicol este foarte iubit și nu exista casă în care să nu găsești măcar un borcan de miere de salcam, tei sau polifloră. Utilizată frecvent în ceaiuri, aceasta își pierde însă din proprietățile sale curative la temperaturi ridicate. De aceea, nu este recomandat să fie adăugată în lichidele fierbinți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Scapă de constipație, stimulează digestia, curață ficatul

Încearcă să iți faci o rutină din a consuma câteva lingurițe de miere de salcâm dimineața, pe stomacul gol. Iți va stimula digestia și va curața ficatul de toxinele care îl încarcă. Nu mai este un secret pentru nimeni că mierea e un bun laxativ. Străbunii spuneau că la trezire, să bei un pahar de apă și să mănânci câteva lingurițe de miere pentru a regla tranzitul intestinal. Vei scăpa de constipație în foarte scurt timp.

Combate stările de astenie

Te va ajuta chiar și după antrenamentele de la sala de fitness, când febra musculară și consumul de energie iți creează disconfort. Consumul de miere reface organismul după efort, combate oboseala, energizează și tonifiază. Se asimilează foarte ușor, furnizează energie și întărește sistemul imunitar. Datorită proprietăților sale terapeutice, reprezintă un tonic excelent pentru copii, bătrâni, gravide sau persoanele aflate în perioada de recuperare.

Protejează inima și stomacul

Ai grijă de inima ta prin introducerea în alimentația zilnică a acestui produs apicol minunat. S-a dovedit că activitatea inimii și a sistemului circulator este îmbunătățită după consumul regulat de miere de salcâm. Dintre toate sortimentele, acest tip de miere are aciditatea cea mai scăzută, ceea ce îi oferă avantajul de a ameliora afecțiunile stomacului și ulcerul gastric.

Stimulează sistemul imunitar

Lasă aurul albinelor să fortifice sistemul tău imunitar! Datorită compoziției speciale ce conține vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compuși aromatici, fitohormoni, acizii lactic, malic, oxalic și citric, flavoane și flavonoide, acest produs a fost considerat un super aliment cu efecte terapeutice excepționale în afecțiunile faringelui, laringelui, bronhiilor și plămânilor. În combinație cu nuca face o echipă de neînvins.

Este cea mai limpede miere ce se realizează în țara noastră, iar datorită gustului fin, este preferată de mulți pentru îndulcirea diverselor alimente sau băuturi. Contribuie la vindecarea multor afecțiuni și este recomandată pentru ulcer, insomnie, stres, astenie, nevroze, tuse, stimularea poftei de mâncare, problemele digestive, creșterea procentului de hemoglobine din sânge și îmbunătățirea activității inimii și a ficatului.

Fă-ți un obicei sănătos din a consuma zilnic miere de salcâm și bucură-te pe deplin de beneficiile naturii!

Sursa foto: Unsplash.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri