Puterea uleiurilor esențiale și a aromaterapiei în general este astăzi dovedită și larg acceptată ca metodă de prevenție sau adjuvantă în diferite tratamente atât pentru bolile fizice, cât și psihice.

Uleiul esențial de cimbru

Uleiul esențial de cimbru acționează asupra multor afecțiuni din sfera digestivă și pulmonară. Efectele sale sunt analgezice, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene și antibiotice în general.

Uleiul esențial de cimbru este recomandat ca adjuvant la tratamentul de bază sau pentru prevenția bolilor precum: tuse convulsivă, afecțiuni pulmonare (emfizeme, micoză, bronșită), tuberculoză, digestie lenta, unele infecții intestinale și urinare, afecțiuni datorate răcelilor (în gripă, răgușeală, dureri de spate, frisoane, angine este unul dintre cele mai bune remedii), boli infecțioase, furunculoza, paraziți intestinali (ascaris, oxiuri, anchilos-tonee lente), etc.

Uleiul de tea tree (arbore de ceai)

Acest ulei esențial al arborelui de ceai este recunoscut pentru efectele sale antimicrobiene generale, fiind utilizat atât în infecțiile bacteriene, cât și fungice și virale, acesta stimulând imunitatea nespecifică.

Uleiul esențial de tea tree poate fi utilizat pentru tratarea unor afecțiuni precum: astm, tuse, sinuzita, în bolile aparatului genito-urinar, cistita și infecții genitale, candida etc.

Foto: ALPA PROD/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

Ioana Chicet Macoveiciuc a părăsit România! Îndrăgita bloggeriță a ales să își crească copiii în Olanda

28 Ianuarie 2022 - kudika.ro

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri