Puterea uleiurilor esențiale și a aromaterapiei în general este astăzi dovedită și larg acceptată ca metodă de prevenție sau adjuvantă în diferite tratamente atât pentru bolile fizice, cât și psihice.

Uleiul esențial de cimbru

Uleiul esențial de cimbru acționează asupra multor afecțiuni din sfera digestivă și pulmonară. Efectele sale sunt analgezice, antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene și antibiotice în general.

Uleiul esențial de cimbru este recomandat ca adjuvant la tratamentul de bază sau pentru prevenția bolilor precum: tuse convulsivă, afecțiuni pulmonare (emfizeme, micoză, bronșită), tuberculoză, digestie lenta, unele infecții intestinale și urinare, afecțiuni datorate răcelilor (în gripă, răgușeală, dureri de spate, frisoane, angine este unul dintre cele mai bune remedii), boli infecțioase, furunculoza, paraziți intestinali (ascaris, oxiuri, anchilos-tonee lente), etc.

Uleiul de tea tree (arbore de ceai)

Acest ulei esențial al arborelui de ceai este recunoscut pentru efectele sale antimicrobiene generale, fiind utilizat atât în infecțiile bacteriene, cât și fungice și virale, acesta stimulând imunitatea nespecifică.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Uleiul esențial de tea tree poate fi utilizat pentru tratarea unor afecțiuni precum: astm, tuse, sinuzita, în bolile aparatului genito-urinar, cistita și infecții genitale, candida etc.

Foto: ALPA PROD/shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri