Coacăzul negru, cunoscut și sub denumirea de pomișoară-neagră sau strugure-negru, este un arbust fructifer des întâlnit pe meleagurile țării noastre, fiind folosit încă din timpuri străvechi pentru proprietățile sale tămăduitoare. De la coacăzul negru sunt folosite atât fructele sale delicioase și sănătoase, cât și mugurii, frunzele și tulpinile pentru uleiurile esențiale conținute, dar și pentru proprietățile gemoterapice .

Gemoterapia folosește proprietățile unice ale plantelor tinere, mlădițelor și mugurilor, care înmagazinează nutrienții și energia creșterii plantei. Produsele gemoterapice sunt folosite în medicina naturistă ca adjuvante în tratamentul multor boli și dezechilibre.

Vă recomandăm produsul gemoterapic Concentrat Muguri De Coacăz Negru 15ml PLANTEXTRAKT, disponibil pe Vegis.ro

Fructele de coacăz negru pot fi utilizate astfel:

  • Sub formă de pudre, obținute prin deshidratarea și măcinarea coacazelor negre, crescute organic.Pudrele pot fi utilizate în tot felul de preparate, de la clătite și alte deserturi, până la salate.
  • Ca atare, proaspete, în sezon;
  • Congelate;

Vă recomandăm Pudra de coacăze negre Bio de la Obio.ro

Beneficiile coacazului negru pentru sănătate

Deși coacazele negre au conținut caloric redus și o cantitate mică de carbohidrați, fiind unele dintre fructele preferate în dieta ketogenetica sau dietele hipocalorice, aceste fructe sunt foarte bogate în antioxidanți (conțin resveratrol – cel mai puternic antioxidant din natură), în fibre, în vitamine, minerale și alți nutrienți precum vitaminele A, C, B1, B2, B3 și B6, acizi organici, pectine, ulei gras, substanțe flavonoide și au conținut ridicat de minerale și săruri minerale ca sodiu,potasiu, calciu , cupru, magneziu, fier, mangan, fosfor, zinc.

Coacăzele negre aduc organismului un adevărat boost de sănătate și energie, favorizând procesele de regenerare și încetinind îmbătrânirea.

Beneficiile consumului de coacăze negre:

  • Pentru adulți, coacazele negre sunt ideale în dietele de slăbire sau de menținere a greutății normale, fiind foarte sărace în calorii, dar bogate în nutrienți valoroși pentru sănătate;
  • Ajută în scăderea glicemiei la persoanele cu niveluri ridicate ale zahărului în sânge;
  • Combat oboseala cronică, alături de o dietă echilibrată și somn adecvat;
  • Fructele, mugurii și frunzele de coacăz negru sunt utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale în cazul persoanelor cu hipertensiune, având efect reglator și antiaterosclerotic (previne apariția aterosclerozei);
  • Previn apariția bolilor cardiovasculare;
  • Intens efect antioxidant, jucând rol protector împotriva apariției cancerului;
  • Îmbunătățesc digestia prin conținutul de fibre, dar și de enzime și alți nutrienți;
  • Susțin funcțiile sistemului imunitar;
  • Joacă rol în reducerea manifestărilor alergice și nu conțin histamină (important pentru persoanele care doresc să urmeze o dietă low histamine);
  • Intervin în prevenția sau ameliorarea unor boli nervoase sau degenerative;
  • Au un puternic efect antiinflamator;
  • Încetinesc procesele de îmbătrânire;
  • Susțin funcțiile energetice ale organismului;

Puteți consuma coacăze negre pe tot parcursul anului! Fie le culegeți proaspete în sezon, iar surplusul de fructe îl păstrați la congelator, fie utilizați pudrele de coacăze negre obținute din culturi organice (acestea pot fi adăugate în aproape orice desert, în salate, smoothie, chiar și preparate din făinoase).

Foto articol: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri