Dintre cele peste 20.000 de tipuri de miere din întreaga lume, mierea de Manuka se numără printre cele mai studiate de către cercetători, pentru efectele sale antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii și nutritive. Mierea de Manuka este considerată astăzi un superaliment cu proprietăți nutritive aparte, ideal pentru a spori imunitatea.

Deși se produce de peste un secol, mierea de Manuka a devenit căutată în întreaga lume după dovedirea activității non-peroxidice specifice (NPA) de către dr. Peter Molan în 1981, activitate ce îi conferă puterea antibacteriană superioară altor sortimente de miere.

În funcție de gradul activității NPA, mierea de Manuka poate fi împărțită în mai multe categorii terapeutice sau de prevenție, actinand mai mult sau mai puternic asupra unor microbi patogeni din corpul nostru, atunci când suntem infectați, sau putând fi consumată zilnic, fără o activitate imunitară prea intensă.

Așadar, din punct de vedere terapeutic, putem clasifica mierea de Manuka astfel:

Miere de Manuka cu putere antimicrobiană mică

Utilizată în prevenție – este ideală pentru consumul zilnic sau săptămânal, pentru cure de sezon sau pentru obținerea unor macerate sau preparate alimentare. Vegis.ro ne detaliza proprietățile specifice pentru acest tip de miere de Manuka: NPA 5+, MGO 100+, UMF 5+ și KFactor 12.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ Vrei să ai mai multă energie și să uiți de oboseală? Îți recomandam aceste Suplimente Alimentare pe bază de Super-Alimente, vitamine și plante 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor

Produse recomandate:

Miere de Manuka cu putere antimicrobiană medie

Acest tip de miere este recomandat pentru întărirea sistemului imunitar în sezonul rece, la persoanele care suferă frecvent de infecții sau în perioada de recuperare după boală, intervenții chirurgicale, stres, efort fizic și intelectual. Acest tip de miere de Manuka este caracterizat prin NPA 10+, MGO 250+, UMF 10+, KFactor 12-16.

Pentru acest tip de miere de Manuka vă recomandăm:

Miere de Manuka cu putere antimicrobiană mare

Poate fi recomandată ca adjuvant la tratamentul de bază în infecții acute și cronice, dar și în afecțiuni neinfecțioase acute sau cronice, cum ar fi gastrită, ulcer, tulburări metabolice ușoare (dislipidemii, ficat gras), unele boli autoimune sau poate fi introdusă în cura pentru slăbire.

Apivita are un nou distribuitor pe piața din România Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

Acest tip de miere de Manuka este caracterizat prin NPA 15+, MGO 400+, UMF 15+, KFactor 16.

Vă recomandăm următoarele produse pentru acest tip de miere:

Miere de Manuka cu putere antibacteriană superioară

Este recomandată în special pentru proprietățile antimicrobiene deosebite, în afecțiuni acute cu manifestări intense alături de tratamentul conservator, dar și ca adjuvant în tratamentul unor boli infecțioase cu microbi agresivi sau foarte virulenți, rezistenți la tratamente obișnuite.

Acest tip de miere de Manuka este caracterizat prin NPA 20+, MGO 550+, UMF 20+, KFactor 16.

Vă recomandăm următoarele produse pentru acest tip de miere:

Sursa foto: By Maridav/ shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri