Dacă sistemul tău imunitar este depășit, este slăbit și are nevoie de ajutor pentru a face față agenților patogeni, află că terapia cu nămol te poate ajuta în acest sens.

Comunicat de presă

Tocmai s-a instalat sezonul rece. Tu cum stai cu imunitatea? Ești pregătit/ă să înfrunți toate problemele acestei perioade din an? Dacă sistemul tău imunitar este depășit, este slăbit și are nevoie de ajutor pentru a face față agenților patogeni, află că terapia cu nămol te poate ajuta în acest sens.

Tratamentul cu nămol, numit și peloidoterapie (din grecescul pelos = nămol), a fost utilizat în forma empirică, încă din cele mai vechi timpuri. Aplicarea sa în forma organizată, supravegheată medical, apare în țara noastră la începutul secolului XX.

Nămolul este constituit dintr-o fracțiune lichidă (apa) și una solidă (săruri minerale, substanțe organice). Nămolurile acționează asupra corpului prin temperatură, presiune (în baia de nămol) și substanțele conținute, dintre care unele se pot absorbi prin piele (sulful, CO2, substanțele estrogenice). Toate acestea dezvoltă efecte locale și generale, la distanță, cum ar fi : efectul analgezic, antiinflamator, miorelaxant, detoxifiant, neuro-endocrin sau de reglare a imunității.

Retail jobs

Terapia cu nămol rece

Numită și metoda egipteană, este o procedură cu efect contrastant. Adică răcire- încălzire alternative, cu efect intens asupra circulației și imunității. Se practică, de obicei, în aer liber, pe malul lacului.

„După expunere la soare timp de 10-15 minute, se aplică nămolul rece pe tot corpul sau pe zonele cu afecțiuni. Temperatura scade brusc. Se stă în continuare la soare, timp de 30-60 minute, temperatura crește din nou, până când nămolul se deshidratează, se usucă și devine cenușiu. Apoi se intră în lac pentru spălarea nămolului, se face mișcare în apă, înot (temperatura apei să fie 24º C, rece), când se produce al doilea șoc termic, urmat de o nouă expunere la soare. ”, aflăm de la dr. balneolog Suzana Pretorian, de la Danubius Health Spa Resort Sovata.

Citeste si:
Susține imunitatea cu soluții eficiente și inovatoare
Susține imunitatea cu soluții...

Indicații ale terapiei cu nămol rece:

Afecțiuni ale aparatului locomotor, stări post operatorii/post traumatice, boli neurologice (nevrite, nevralgii), boli vasculare – varice în primele stadii, tulburări de circulație periferică, re-energizare/creșterea imunității/călirea organismului.

Contraindicații specifice ale terapiei cu nămol rece:

stadii acute/subacute ale afecțiunilor tratate, sindrom Raynaud, persoane epuizate, în convalescență.

Foto: PedkoAnton /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri