12:09, 10 Septembrie 2018 publicat în Tratamente naturiste 18 share-uri

Beneficiile de sănătate ale masajului au fost cunoscute de omenire de secole. Pe lângă faptul că oferă o sănătate fizică bună, masajul este apreciat și pentru că are ca rezultat o stare bună de sănătate mentală.

Printre beneficiile de sănătate ale masajului se numără:
-    Scutirea de anxietate, diabet, cancer, probleme cardiace, durere și probleme ale sistemului nervos;
-    Îmbunătățește sănătatea pielii, circulația sângelui și funcționarea sistemelor urinar și digestiv;
-    Ajută la îmbunătățirea creșterii, a somnului și a imunității copiilor și adulților.

Citeste si:
Șase metode simple pentru a stimula sistemul imunitar al copiilor...
Șase metode simple pentru a...

Foto: Pixabay

Masajul terapeutic și imunitatea

Corpul nostru, cu sistemul său imunitar puternic, este suficient de competent pentru a face față diferitelor tipuri de infecții. În plus, masajul are un rol extraordinar în menținerea  unei imunități puternice. Ajută la construirea celulelor protectoare din organism pentru a neutraliza atacatorii, cum ar fi cancerul și infecțiile virale.

Citeste si:
Astenia de primăvară sau durerile articulare combătute cu ajutorul...
Astenia de primăvară sau...

„Sesiunile regulate de masaj terapeutic oferă beneficii semnificative, dincolo de relaxarea imediată, de care ne bucurăm în primul rând. Persoanele care au un nivel ridicat de stres, tind să se îmbolnăvească mai mult decât altele. O combinație între stres, lipsa de somn și nutriția necorespunzătoare, duce în mod cert la reducerea capacități sistemului nostru imunitar de a se proteja în mod natural împotriva bacteriilor și a infecțiilor.”, aflăm de la dr. balneolog Suzana Pretorian, de la Danubius Health Spa Resort Sovata.

Care sunt beneficiile masajului asupra sistemului imunitar?

Studiile clinice au arătat că masajul regulat, nu numai că ajută la atenuarea stresului, dar poate crește în mod natural capacitatea citotoxică a sistemului imunitar (nivelul de activitate al celulelor ucigașe (killer) naturale ale organismului) și reduce numărul celulelor T, ceea ce îmbunătățește funcționarea imună a organismului per total.
Și pentru a veni în sprijinul unei bune imunități a organismului, dar și pentru a o menține la cote înalte, specialiștii de la Sovata recomandă două tipuri de masaj, cu efecte benefice și rapide asupra stării generale de sănătate:

Masaj cu pietre calde

Masajul cu pietre calde este o variantă a terapiei clasice de masaj. Iniţial, pe corp se aplică un ulei de masaj care permite ca pietrele să alunece uşor de-a lungul muşchilor. Pietrele aplicate sunt, de regulă,  roci magmatice sau bazalt, un tip de rocă bogată în fier care are capacitatea de a reţine căldura. Aceste pietre sunt încălzite la o temperatură adecvată şi aplicate cu scopul de a masa spatele. La finalizarea masajului, tratamentul este continuat prin efectuarea unui masaj obişnuit cu tehnici de masaj suedeze.

După terminarea acestuia, pietrele fierbinţi pot fi plasate pe punctele strategice ale corpului şi lăsate să acţioneze pentru o perioadă scurtă. În funcţie de lungimea masajului,procedura poate fi repetată pe secţiunea frontală a corpului. Acest tip de masaj este aplicat cu succes în tratarea durerilor de spate, pentru ameliorarea circulaţiei sanguine, precum şi în scopul de a reduce stresul şi tensiunea.
•    Timp: 40-75 minute
•    Aviz medical: Nu
•     Beneficii: Wellness general, Wellness medical

Masaj cu pietre vulcanice

Masajul cu pietre vulcanice este o variantă a terapiei clasice de masaj. Iniţial, pe corp se aplică un ulei de masaj care permite ca pietrele să alunece lin de-a lungul muşchilor. Pietrele aplicate sunt de regulă roci magmatice sau de bazalt, un tip de rocă bogată în fier care are capacitatea de a reţine căldura. Aceste pietre sunt încălzite la o temperatură adecvată şi aplicate cu scopul de a masa spatele.  La finalizarea masajului, tratamentul este continuat prin efectuarea unui masaj obişnuit cu tehnici de masaj suedeze. 

După terminarea acestuia, pietrele fierbinţi pot fi plasate pe punctele strategice ale corpului şi lăsate să acţioneze pentru o perioadă scurtă.  În funcţie de durata masajului, procedura poate fi repetată pe secţiunea frontală a corpului.  Acest tip de masaj este aplicat cu succes în tratarea durerilor de spate, pentru ameliorarea circulaţiei sanguine, precum şi în scopul de a reduce stresul şi tensiunea.
•    Durata: 50 minute
•    Aviz medical necesar: Nu
•    Scopul tratamentului: wellness general, wellness medical

Pe scurt, ședințele regulate de masaj sunt utile pentru asigurarea bunăstării fizice și mentale a tuturor.

Foto homepage: Pixabay


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri