Iaurtul - dovedit stiintific ca te ajuta sa reduci acumularea ponderala, circumferinta taliei si indicele de masa corporala!

Beneficiile consumului zilnic de iaurt in controlul greutatii corporale!

Desi este evidentiat rolul semnificativ al iaurtului in managementul greutatii, nu se poate vorbi despre o relatie de tip cauza-efect intre iaurt si greutate. Altfel spus, consumul de iaurt nu este un panaceu pentru combaterea obezitatii, dar includerea lui intr-o dieta echilibrata si controlata caloric contribuie, alaturi de alte obiceiuri sanatoase – exercitiu fizic, hidratare, la pierderea kilogramelor in plus.

Consumul regulat de iaurt, ca parte a unei alimentatii echilibrate, este benefic si in privinta aparitiei altor afectiuni metabolice. Rezultatele unor studii care au investigat influenta dietei in raport cu o serie de probleme de sanatate au aratat ca un consum regulat de iaurt (de 4 – 5 ori pe saptamana) poate reduce cu 28% riscul aparitiei diabetului de tip 2.4

Danone Romania a lansat, in urma cu trei ani, campania „1 iaurt pe zi, sanatatea ti-o mentii!”, care isi propune promovarea unei alimentatii sanatoase, fundament al sanatatii. In cadrul campaniei s-au derulat actiuni de informare si educare a populatiei cu privire la beneficiile nutrientilor din iaurt in cresterea si dezvoltarea copiilor, in sanatatea oaselor si a dintilor, gestionarea greutatii corporale, reducerea riscului de diabet zaharat de tip 2, respectiv hipertensiune si asigurarea unei stari de bine a sistemului digestiv. Danone Romania este partener in diverse manifestari stiintifice medicale, intre care Conferinta Nationala Sanatate prin Alimentatie, editia 2016.

Foto: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri