Sunt un aliment minune, iar natura le-a inzestrat cu numeroase proprietati. Nu ezitati sa includeti in dieta voastra semintele de canepa caci au multiple beneficii asupra sanatatii organismului. Iata cateva dintre acestea:

In compozitia semintelor de canepa regasim un acid pretios cunoscut sub numele de acid (Υ) gama linolenic, o grasime de tip omega 6 care poate avea rol protector impotriva aparitiei unor boli degenerative precum aterosleroza, boli cardiovasculare, Alzheimer sau anumite tipuri de cancer. Totodata, acest acid (Υ) gama linolenic care se mai regaseste si in galbenusul de ou sau uleiul de limba mielului poate ajuta la reglarea hormonilor din organism.

Se crede ca alimentele bogate in acid gama (Y) linolenic au un efect benefic in cazul celor suferind de afectiuni precum diabet, dureri de san, ADHD, boli de inima, scleroza multipla, obezitate, tensiune arteriala mare, obezitate, sindrom premenstrual, artrita, alergii.Totodata, pot ameliora sindromul premenstrual.

De asemenea, un studiu de 6 luni a aratat ca acidul gama (Υ) linolenic care se regaseste in semintele de canepa, datorita efectului sau puternic antiinflamator, poate reduce semnificativ (cu pana la 25%) simptomele cauzate de artrita.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Semintele de canapa sunt recomandate si in cazul persoanelor suferind de diabet, contribuind la imbunatatirea circulatiei si la imbunatatirea imunitatii.

Uleiul extravirgin din seminte de canepa reprezinta totodata un aliment extrem de sanatos pe care vi-l recomandam sa il introduceti in dieta voastra, fiind folosit ca aliment medicament in medicina chinezeasca de 3000 de ani.

Foto homepage: Brent Hofacker / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri