Asa spune Scriptura despre importanta plantelor folosite ca leac pentru om; orice este dat de Dumnezeu pe pamant are scopul de a-l ajuta, atata timp cat crede si nu ii este teama de lucrarea Sa.

Cartea "Flora in slujba Vietii umane" este disponibila pe site-ul elefant.ro

„Domnul a zidit din pamant leacurile, si omul intelept nu se va scarbi de ele.” - (Cartea intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Ecclesiasticul) 38, 4)

Asa spune Sfanta Scriptura despre importanta plantelor, folosite ca leac pentru om; orice este dat de Dumnezeu pe pamant are scopul de a-l ajuta, atata timp cat crede si nu ii este teama de lucrarea Sa.

Obiectivul principal al acestei carti il reprezinta intelegerea faptului ca, in esenta, orice om este capabil, prin credinta si prin apropierea de Dumnezeu si de ceea ce Creatorul a lasat pe pamant, sa se vindece si sa traiasca in armonie cu el insusi si cu tot ceea ce il inconjoara. Credinta este cea mai puternica forta de care omul se poate folosi si cea dintai conditie pentru ca el sa se poata tamadui. Bolnavul, iar aici nu ma refer doar la boala fizica, ar trebui sa se intoarca in primul rand spre Dumnezeu, dar si sa creada cu toata puterea in El. Atunci cand omul, manat de dorintele pamantesti, isi intoarce fata de la Dumnezeu, atunci apare si boala.

Retail jobs

Cel mai bun mod pentru ca omul sa scape de boala si, mai apoi, sa invete sa-si ingrijeasca eficient intreaga fiinta este sa-si intareasca legatura cu Dumnezeu. Acest lucru este posibil numai prin religie, care este legatura constienta si libera a omului cu Dumnezeu. Aceasta legatura se exprima prin cunoasterea de Dumnezeu si prin trairea dupa legea Sa, prin viata morala si cult divin. Morala, cultul si doctrina alcatuiesc un intreg unitar, pastrand o legatura vie, indisolubila cu Dumnezeu. Daca omul nu ar fi o fiinta rationala, el nu ar intelege nimic din ceea ce este religios.

„Sa dea pamantul din sine verdeata: iarba, cu samanta intr-insa, dupa felul si asemanarea ei, si pomi roditori, care sa dea rod cu samanta in sine, dupa fel, pe pamant !” - (Facerea 1, 11).

„Apoi a zis Dumnezeu: «Iata, va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra»” - (Facerea 1, 29).

Citeste si:
Uitarea este singura răzbunare și singura iertare. 27 de citate...
Uitarea este singura...

„Sadi-voi in pustiu: cedri, salcami, mirti si maslini, si in locuri neumblate: chiparosi, platani si ienuperi laolalta, Ca sa vada si sa-si dea seama, sa cerceteze si sa priceapa cu totii ca mana Domnului a facut acestea...” - (Isaia 41, 19-20).

Autor: Teodor Vasile; Cartea a fost publicata de Pro Editura si Tipografie


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri