Aceste probleme ale medicinei contemporane, pe care le-a semnalat medicul Dr. Frank Lipman au fost preluate in mediul online si au dat nastere unor discutii aprinse. Cu care dintre aceste enunturi sunteti de acord si cu care nu sunteti? Are dreptate Dr. Frank Lipman?

1. Medicina moderna din Vest este bazata pe un model stiintific prea limitat, ignora si respinge in maniera aroganta alte terapii si intregul sistem medical care nu se potriveste modelului.

2. In plina criza a sistemului de ingrijire, medicii nu sunt invatati sa aiba grija si de bolnavii cu boli mai putin grave, de care, pana la urma, sufera majoritatea oamenilor. Medicii ar trebui sa fie invatati sa aiba grija si de acesti bolnavi.

3. In loc sa trateze cauzele sau dezechilibrele adiacente ale bolilor, doctorii abia reusesc sa depisteze simptomele bolilor.

4. Simptomele sunt vazute ca pe ceva ce trebuie suprimat, in loc ca ele sa fie considerate indicatori ai unui dezechilibru.

5. Doctorii trateaza corpul uman ca pe un aparat format din diferite parti care trebuie tratate independent, in loc sa considere corpul uman un tot integral. Astfel, trebuie adaugat ca mintea si corpul sunt de asemenea percepute ca entitati distincte, iar emotiile care ne afecteaza sanatataea sunt adesea ignorate.

6. Omul nu este vazut ca parte integranta a naturii si nu este luat in considerare faptul ca ceea ce se intampla in natura il afecteaza profund.

7. Doctorii de astazi nu au o intelegere a bolii in ansamblul ei, cautand “glonutul magic” in loc sa analizeze toti factorii posibili care compun un dezechilibru in corpul unui om.

8. Medicii nu cred deloc in capacitatea corpului de a se auto-regenera si de aceea nu incurajeaza aceasta capacitate naturala.

9. Oamenii care sufera de aceeasi boala sunt tratati in acelasi fel, fiind ignorata unicitatea pacientului.

10. Din pacate, tratam boala si nu pacientul, spune dr. Frank Lipman.

11. Ne bazam prea tare pe numere si teste, in loc sa ascultam ceea ce are de zis si pacientul despre cum se simte.

12. Medicii de astazi iau prea putin in considerare importanta dietei si a stilului de viata asupra sanatatii oamenilor. Dar cum am putea face asta? Avem un total de 6-8 ore de nutritie in scoala de medicina, atrage atentia Lipman.

13. Medicii nu realizeaza influenta toxinelor asupra corpului si nu stiu sa stimuleze sistemul natural de detoxifiere al corpului uman.

14. Doctorul Lipman se mai plange de asemenea de faptul ca, in medicina actuala nu este incurajata relatia medic-pacient si ca pacientul nu este vazut ca un partener ce trebuie sa lupte pentru propria-i sanantate.

15. Efectul placebo are o conotatie negativa si este ignorant, in loc ca el sa fie considerat acea capacitate a corpului de a se auto-vindeca.

16. Industria farmaceutica este prea mult integrata sistemului medical, iar industria farmaceutica are o putere prea mare asupra medicilor care sunt persuadati sa recomande medicamente de la o anumita firma, in detrimental alteia s.m.d.

17. Mai mult de 80% dintre tratamentele medicale folosite nu au fost testate in mod riguros si supuse studiului in bransa specialistilor in medicina. Totusi sistemul medical insista ca metodele alternative de medicina trebuie sa treaca prin astfel de studii, teste si analize serioase inainte de a fi folosite. Evaluarea in sistem trebuie schimbata, subliniaza medicul Lipman.


via
www.drfranklipman.com

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri