Iata 5 motive pentru care este bine sa bei cafea in fiecare zi:

4) Fericire + 10%

Cafeaua este un stimulent al sistemului nervos, care ajuta la cresterea performantelor intelectuale si combate astenia si starile de oboseala. Doua-trei cesti de cafea pe zi scad dramatic sansele de a dezvolta boala Alzheimer (cu aproximativ 65%), stimuleaza memoria de scurta durata, creativitatea, functiile cognitive, energia fizica si starea de spirit, transformandu-te intr-o versiune a ta mult mai vesela si mai plina de viata, in mai putin de 30 de minute. Acest lucru se petrece deoarece cofeina stimuleaza productia de neurotransmitatori, cum ar fi serotonina, noradrenalina si dopamina, actionand astfel ca un antidepresiv usor. Studiile au aratat ca aproximativ 10% din iubitorii de cafea sunt mult mai putin predispusi de a dezvolta un episod depresiv decat cei care nu se ating deloc de cafea.

5) Inima sanatoasa si fericita

Cafengiii au, in plus, un risc mult mai scazut de a face un atac de cord, conform ultimelor studii in domeniu. Persoanele care se bucura in mod regulat de cate o ceasca de cafea prezinta un risc cu 11% mai mic de boala cardiovasculara si cu 20% mai mic sa experimenteze un infarct decat cei care nu beau deloc cafea.

Prin urmare, daca inca nu erai sigur/a de beneficiile sale sau inca o considerai o placere vinovata a diminetilor tale, dovezile stiintifice ii vin in sprijin si inlatura orice umbra de indoiala. Asadar, daca iubesti cafeaua si cafeaua te iubeste pe tine! Fericirea este la doar o ceasca distanta, nu mai sta pe ganduri!

Foto: Shaiith /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri