12:02, 18 Februarie 2016 publicat în Tratamente naturiste4 share-uri

Uleiul de chimen negru era folosit in antichitate de faraoni ca un remediu pretios in ingrijirea corpului. Are efecte benefice asupra pielii uscate, sensibile si iritate datorita actiunii sale calmante, revitalizante si antiinflamatoare.

Acest ulei poate inlocui periodic uleiul de floarea-soarelui din bucatarie. Nutritionistii recomanda sa variati uleiurile presate la rece din alimentatia dumneavoastra.

Este considerat a fi remediu pentru boli de piele cum ar fi eczemele, psoriazisul si matreata. Poate fi folosit ca atare in aplicatii locale sau in amestec cu alte preparate de ingrijire corporala si faciala. Are proprietati anticelulitice, contine elemente esentiale de lupta impotriva infectiilor, reactiilor alergice; stimuleaza regenerarea; creste viteza de vindecare si stimuleaza cicatrizarea; anti-inflamator; antibacterian si antiviral; consolideaza sistemul de aparare a pielii.

Citeste si:
Ce este NIACINAMIDA și 5 cosmetice care o conțin
Ce este NIACINAMIDA și 5...

Este un foarte puternic stimulent al sistemului imunitar cunoscut si utilizat inca din timpurile Egiptului antic. Hipoglicemiant, antiasmatic, imunomodulator, antiseptic, antiinflamator, antimicotic, antialergic, puternic antibiotic natural, stimulent si tonic general.

Uleiul de Chimen este disponibil pe site-ul Vegis.ro

Citeste si:
Semintele de Chimen Negru - medicamentul miraculos al islamului
Semintele de Chimen Negru -...

Ulei de CHIMEN NEGRU (Nigella sativa)

Chimenul negru este o planta ierboasa anuala, din familia Ranunculaceae, care creste in regiunile cu climat mai cald din Europa, Africa de Nord si sud-vestul Asiei. Semintele de chimen negru contin: trigliceride, proteine, uleiuri volatile, Omega 3 si 6, acizi grasi esentiali si sunt folosite pentru condimentarea diferitelor mancaruri si pentru proprietatile curative. Cu mii si mii de ani in urma, datorita proprietatilor sale curative, Egiptenii numeau nigella „habbatu al-baraka” adica „samanta binecuvantata”.

In industra alimentara semintele de chimen negru se folosesc pentru condimentarea branzeturilor, iar in amestec cu faina de grau la prepararea biscuitilor si in patiserie. Utilizat in medicina traditionala de mai bine de 3000 de ani, multumita proprietatilor sale, semintele de chimen negru si uleiul obtinut prin presarea la rece a semintelor, contin o serie de principii active si acizi grasi polinesaturati care au efecte benefice atat pentru uz intern cat si extern.

Uleiul de chimen negru contine: acid oleic, acil palmitic, acid streatic, Omega 3 si 6, proteine, acid folic, vitaminele B1, B2, B3 si minerale precum calciu, cupru, fier, fosfor, zinc.

Proprietati terapeutice: analgezi, antibacterian, antioxidant, antifungic, antiseptic, antispasmodic, antiviral, bronhodilatator, imunostimulent.

Uz intern:

  • adjuvant in caz de raceala, tuse, bronsita, guturai si sinuzita;
  • intareste sistemul imunitar si ajuta recuperarea rapida dupa boli;
  • previne formarea celulelor canceroase;
  • ajuta la calmarea durerilor de dinti;
  • adjuvant in caz de diaree si paraziti intestinali;
  • recomandat in diete de slabit, deoarece regleaza pofta de mancare si metabolismul;
  • adjuvant in cazul durerilor articulare si reumatice;
  • previne formarea calculii renali;
  • imbunatateste memoria;
  • util in caz de hipertensiune arteriala;
  • previne bolile cardiovasculare;
  • cu rol hepatoprotector;
  • stimuleaza productia de interferon natural, ca adjuvant in hepatite virale B sau C;
  • adjuvant in crizele de astm;
  • are efecte afrodisiace;
  • stimuleaza aparitia fluxurilor menstruale intarziate, si lactatia la lauze;
  • previne infectiile, alergiile si bolile cronice.
  • ca adjuvant, preparatele pe baza de chimen negru se administreaza pacientilor care au suferit paralizii.

Uz extern:

  • recomandat pentruten uscat, sensibil si iritat;
  • previne imbatranirea prematura a pielii;
  • hidrateaza pielea si reduce ridurile;
  • are actiune calmanta in cazul inflamatiilor pielii;
  • recomandat pentru tenul acneic, cu rol antiseptic si antiinflamator;
  • adjuvant in caz de micoze;
  • reduce senzatia de mancarime, aparut in caz de eczema, psoriazis;
  • elimina petele pigmentare;
  • adjuvant in caz de negi si alunite;
  • combate caderea parului si intareste firul de par;
  • recomandat pentru unghiile fragile, exfoliate.

Informatii oferite de site-ul Vegis.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri