Se spune ca 40 de minute de tratament pe cale venoasa echivaleaza cu doua saptamani de stat la munte.

Comunicat de presa

Actrita Sharon Stone a dezvaluit recent secretul tineretii ei. Ea merge de doua ori pe an la o clinica de sanatate unde se supune tratamentelor revolutionare cu ozon.

De altfel, vedetele din toata lumea apeleaza la ozonoterapie pentru a se mentine intr-o forma cat mai buna: actrita Sharon Stone, pilotul de formula I Rubens Barrichelo, regina Elisabeta II, fotbalistul Zinedine Zidane si rockerii de la Rolling Stones.

”Si la noi in tara, personalitatile se trateaza de diferite afectiuni prin ozonoterapie”, ne-a dezvaluit dr. Stefan Tiron, medic specialist ortoped, cel care a implementat pentru prima data terapia cu ozon in Romania la Centrul Medical Tiron (Adresa: str. Stirbei Voda, 94, Bucuresti-Sector 1, Bucuresti, telefon: 021 313 5093).
Ozonoterapia este un tratament revolutionar, cunoscut pentru minunatele efecte de vindecare a numeroase boli precum afectiuni reumatice, artroze, lombosciatica, dar si pentru incetinirea procesului de imbatranire si tratarea afectiunilor stomatologice, fiind folosita cu succes de cativa ani si in Romania.

  • Ozonul a fost descoperit in 1840, de Schonbein, si a fost folosit timp de 160 ani pentru purificarea apei si tratarea pacientilor. De la inceputul secolului al XX-lea, orase mari din Europa au folosit ozonul pentru a purifica rezervele de apa.

Frumusete si tinerete

In domeniul cosmeticii, terapia cu ozon este cunoscuta pentru minunatele ei efecte de incetinire a imbatranirii, de remodelare a corpului. Ozonoterapia estetica se realizeaza prin sauna cu ozon, cu efecte rapide in eliminarea celulitei, a retentiei hidrice, reducerea depozitelor de grasime, intarirea tonusului muscular, tratarea problemelor articulare si a eczemelor. Terapia curata porii capilarelor si elimina metalele grele si grasimile din organism. Zonele inestetice ale pielii, aparute odata cu celulita, sunt provocate de lipsa de oxigenare a tesuturilor pielii. Sauna se face intr-o capsula la 37 de grade Celsius in spatiu inchis. Odata patruns in organism, amestecul gazos distruge invelisul tesutului adipos si faciliteaza arderea si eliminarea prin transpiratie. Costul unei sedinte de ozonoterapie este de circa 60 de lei.

Aplicatii si in stomatologie

Se spune ca 40 de minute de tratament pe cale venoasa echivaleaza cu doua saptamani de stat la munte. ”Terapia cu ozon este o metoda naturala de vindecare. In tarile din Europa de Vest si in Statele Unite ale Americii, ozonoterapia este cunoscuta si practicata de peste 30 de ani. Si in Romania, din ce in ce mai multe centre medicale aplica aceasta metoda. Datorita efectului antialgic, ozonoterapia este frecvent folosita la recuperarea sportivilor care sufera accidentari si care trebuie sa isi reia antrenamentele. Leziunile se vindeca mai repede sub actiunea ozonului, datorita proprietatilor lui antioxidante. De aceea, recuperarea dupa rupturile musculare, dupa infarct ori dupa atacuri cerebrale poate fi mai scurta. Persoanele infectate cu virusul HIV ori cu virusuri hepatice sau care fac tratamente cu citostatice pot apela la ozonoterapie ca modalitate de intarire a organismului. Ozonoterapia este folosita si in tratarea problemelor dentare, deoarece reduce cantitatea de bacterii nocive, favorizand si remineralizarea dintilor”, declara Dr. Stefan Tiron, medic spercialist ortoped.

Boli care nu rezista ozonoterapiei

Trebuie mentionat faptul ca ozonoterapia poate fi aplicata cu succes in tratamentul oricarui sindrom dureros. Datorita actiunii sale de ameliorare a metabolismului si de protejare a vaselor sanguine, este eficienta si recomandata in tratamentul complicatiilor diabetuluii zaharat, pentru prevenirea si stoparea fenomenelor de imbatranire a organismului, cresterea perfomantelor fizice si intelectuale. Preventia si tratamentul unor afectiuni neurodegenerative este un capitol important al ozonoterapiei in cazuri ca: boala Alzheimer, boala Parkinson, scleroza multipla, scleroza amitrofica. In afectiuni gastro-intestinale si hepato-biliare, amestecul de oxigen-ozon are o actiune benefica asupra metabolismului hepatic, cresc nivelul de oxigenare a hepatocitelor si vitalitatea lor, creste nivelul catalazei, creste capacitatea de detoxifiere a ficatului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri