Toamna este sezonul cand este recoltata fasolea. Fasolea este foarte populara in zona noastra geografica, romanii consumand-o in diverse formule. Este bine de aceea sa stim ce beneficii poate avea consumul de fasole asupra corpului nostru, nu doar asupra papilelor gustative innebunite de delicioasa iahnie.

Fasolea este bogata in proteine si amide. Contine de asemenea saruri minerale, fosfor, calciu, fier, vitamina B si C. Fasolea este foarte hranitoare, datorita continutului bogat de nutrienti.

Consumul de fasole previne boli de inima

Studiile au aratat ca oamenii care consuma fasole sau alte legume pastaioase, prezinta un risc mai scazut de boli de inima. Fitochimicalele prezente in aceste plante au acest efect benefic.

Consumul de fasole si pastaioase previne cancerul

Fasolea contine o gama larga de substante care ajuta corpul. In special isoflavone si fitosteroli care sunt asociati cu reducerea riscului de cancer.

Foto: Flickr/ SaraJane

Consumul de fasole scade colesterolul

Fasolea este bogata in fibre solubile atat de necesare corpului. Acestea au si un rol important in controlul colesterolului. Studiile au gasit ca 10 grame de fibre solubile pe zi reduc colesterolul cu 10 procente.

Consumul de fasole te ajuta sa slabesti

O portie de fasole te ajuta sa te simti mult mai repede bine, datorita bogatiei sale de fibre. In acest mod, senzatia de saturatie se manifesta pentru mai mult timp.

Iti recomandam:

Mancarica de Fasole - Reteta de post

Ciorba toscana de fasole boabe

Foto homepage: Flickr/ Cleide Isabel




Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri