Probioticele sunt bacteriile "prietenoase" care joaca un rol important in buna functionare a organismului pe tot parcursul vietii.

Adulti: imbunatatirea digestiei

Probioticele au o actiune binecunoscuta privind imbunatatirea digestiei. Stresul, alimentatia nesanatoasa, fumatul, tratamentele cu antibiotice provoaca dezechilibrul florei intestinale. Acest lucru are un impact serios asupra starii de sanatate, conducand la: infectii repetate, tulburari digestive (diaree, constipatie, greata, varsaturi), oboseala si stari depresive inexplicabile. Solutia?Administrarea unui supliment pe baza de probiotice, prebiotice si vitamina C, o formula care actioneaza sinergic si readuce starea de bine.

In cazul varstnicilor, probioticele pot deveni un aliat de nadejde contra tranzitului intestinal lent. Se stie ca odata cu inaintarea in varsta, intestinul are tendinta de a deveni mai lenes, iar tulburarile de tranzit sunt frecvente. Si in aceste cazuri probioticele, in special Bifidobacteriile, actioneaza la nivelul colonului, ajutand la accelerarea tranzitului lent.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Reguli esentiale in alegerea unui probiotic eficient

Probioticele si prebioticele pot fi administrate impreuna sub forma suplimentelor alimentare simbiotice. Pentru a fi siguri ca optati pentru un produs eficient, este indicat sa tineti seama de urmatoarele reguli de baza:

- alegeti un produs care contine o cantitate suficienta de probiotice astfel incat sa-si faca efectul. Spre exemplu, probioticele Institutului Rosell i-au dovedit eficienta administrate zilnic in concentratie de 3 miliarde de bacterii vii, liofilizate/100 mg.

- asigurati-va ca bacteriile continute sunt conservate printr-o metoda sigura si ca raman vii. Procesul de liofilizare le asigura probioticelor capacitatea de a supravietui o perioada lunga de timp si un termen de valabilitate mai mare. Institutul Rosell a dezvoltat mai multe tehnologii pentru a cre te termenul de valabilitate a tulpinilor sale probiotice de la 18 la 24 de luni.

- pentru a va apara de infectiile de sezon, urmati o cura cu probiotice si prebiotice timp de o luna. Un pliculet cu probiotice si prebiotice luat in fiecare dimineata, inaintea micului dejun, reprezinta un veritabil scut de aparare impotriva virozelor, otitelor sau infectiilor gastrointestinale.

Informatii prezentate de GTS Solution care va recomanda Probiosan, un supliment alimentar pe baza de probiotice, prebiotice si vitamina C. Produsul este disponibil in farmacii si pe www.qlife.ro.

Foto homepage: iaurt, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri