21 Mai 2015 publicat în Tratamente naturiste 79 share-uri

Capsunile se numara printre cele mai iubite si sanatoase fructe ale sezonului. Nu doar ca sunt delicioase, dar le putem include la loc de cinste intr-un top 20 al fructelor cu o puternica capacitate antioxidanta.

Capsunile au si un efect antiimbatranire gratie continutului lor de biotina (vitamina H). Biotina este implicata in metabolizarea zaharului si a grasimilor, dar ajuta si la fortifierea parului si a unghiilor.

Foto: Suc de capsuni, Shutterstock

Totodata, acidul elagic continut de capsuni favorizeaza elasticitatea pielii, impiedicand-o sa devina flasca. Acidul elagic si celelalte fitochimicale prezente in capsuni au un efect antiinflamator, dar si de protectie a inimii. In plus, anumite studii arata ca acidul elagic are proprietati anticancer, impiedicand dezvoltarea celulelor canceroase.

Capsunile au un efect benefic si asupra sanatatii ochilor. Consumand capsuni poti scadea riscul aparitiei degenerarii maculare, o afectiune ce pune in pericol vederea.

Capsunile abunda si in vitamine din complexul B. In compozitia lor regasim cantitati semnificative de vitamina B6, niacina, fiboflavina, acid pantotenic si acid folic. Aceste vitamine ajuta in metabolizarea de catre organism a carbohidratilor, a proteinelor si a grasimilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Capsunile contin vitamina A, vitamina E si antioxidanti polifenolici precum luteina, zeaxantina si betacaroten.

Capsunile sunt o sursa importanta de vitamina C. Un studiu efectuat de UCLA in 2010 arata ca puterea antioxidanta din capsuni devine “biovalabila” sau prezenta in organism la doar cateva saptamani dupa ce ai consumat fructul . O singura ceasca de capsuni contine mai mult din doza de 100% de vitamina C recomandata zilnic. In plus, vitamina C este eficienta impotriva stresului, anumite studii aratand ca atunci cand este consumata in momente de stres poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale, mai ales in cazul copiilor.

Foto homepage: Capsuni, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri