21 Mai 2015 publicat în Tratamente naturiste 79 share-uri

Capsunile se numara printre cele mai iubite si sanatoase fructe ale sezonului. Nu doar ca sunt delicioase, dar le putem include la loc de cinste intr-un top 20 al fructelor cu o puternica capacitate antioxidanta.

Pe buna dreptate putem spune ca parfumatele capsuni reprezinta un fruct-prieten pentru inima. Nu intamplator au o forma similara inimii.... Capsunile contin potasiu in cantitate medie, mineral cunoscut pentru efectul sau pozitiv in reglarea tensiunii arteriale. In plus, capsunile prezinta si proprietati antiinflamatorii si ajuta la scaderea colesterolului rau (LDL) din sange, reducand astfel riscul de hipertensiune.

Foto: Capsuni, Shutterstock

Capsunile nu contin sodium, nu contin grasimi, avand in schimb un continut scazut de calorii. 100 de grame de capsuni contin 32 de calorii.

Capsunile contin antocianini care stimuleaza memoria pe termen scurt, dar si arderea grasimii. Mai nou, oamenii de stiinta afirma ca acesti antocianini au potential anticancer si pot impiedica dezvoltarea bolilor neurologice.

O ceasca de capsuni contine 21% din doza zilnica recomandata de mangan.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Antioxidantii si fitochimicalele prezente in compozitia capsunilor favorizeaza scaderea inflamatiei din corp si ajuta la lupta impotriva anumitor afectiuni inflamatorii precum osteoatrita, astm, ateroscleroza. Conform unui studiu efectuat de Scoala Harvard a Sanatatii Publice, femeile care au consumat 16 sau mai multe capsuni pe saptamana prezinta un risc mai scazut cu 14% de a avea nivelul crescut de proteina C reactiva, un indicator al inflamatiei din organism.

Capsunile contin si fibre, benefice in mentinerea unui sistem digestiv sanatos si in prevenirea constipatiei. O portie de capsuni contin 2 grame de fibre. De asemenea, deoarece fibrele continute de capsuni incetinesc absorbtia de zaharuri din sange, sunt indicate a fi consumate cu moderatie si in cazul diabetului de tip 2.

Consumul de capsuni poate scadea riscul aparitiei bolilor degenerative. Deoarece contin acid folic din abundenta (la populatia in varsta o cantitate insuficienta de acid folic poate contribui la aparitia aterosclerozei, a bolilor vasculare sau poate chiar favoriza declinul functiei cognitive), capsunile sunt recomandate pentru a va reface rezervele de acid folic din organism.

Susține-ți frumusețea din interior! Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă

Capsunile contin potasiu, vitamina K si magneziu, esentiale pentru mentinerea sanatatii oaselor.

Vezi mai multe beneficii ale capsunilor pe pagina urmatoare ►►►


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri