Consumati-le crude, in salate, sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu.

6. Frunzele de papadie contin o cantitate semnificativa de minerale

Frunzele de papadie au un continut bogat de minerale. In afara de calciu si fier, sunt o sursa buna de cupru (10% din DZA = Doza Zilnica Admisa), mangan (8% din DZA), fosfor – 5% din doza zilnica admisa, potasiu – 5% si magneziu – 5%.

7. Frunzele de papadie contin 14 % proteine

Per portie, frunzele de papadie au mai multe proteine decat spanacul si contin toti aminoacizii esentiali asa ca este o proteina completa. O ceasca tocata de frunze de papadie contine 1,5 grame de proteina.

8. Dispun de multivitamine

In afara de vitamina A ca betacaroten (186 din DZA) si vitamina C – 21% din DZA, fiecare ceasca de frunze de papadie taiate constituie totodata o sursa buna de vitamina B1 (9% din doza zilnica recomandata), B2 (11% din DZA), B6 (11% din DZA), vitamina A (13% din DZA) si in special de vitamina K (357% DZA).

9. Frunzele de papadie au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene

Nutrientii prezenti din belsug in frunzele de papadie pot contribui la reducerea riscului aparitiei cancerului, a sclerozei multiple, a cataractei, a degenerescentei maculare cauzate de imbatranire si la reducerea aparitiei atacului cerebral. Papadia beneficiaza si de proprietati antiinflamatoare, avand un efect pozitiv si asupra celor care sufera de astm si alte boli inflamatorii.

SURSA: www.incrediblesmoothies.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri