Cancerul gastric este boala care ucide in fiecare an 20 de romani la 100.000 de locuitori. De obicei, maladia este diagnosticata tardiv, cand operatia este complexa si presupune multe riscuri, iar speranta de viata scade considerabil.

4. Factorul ereditar. Daca unul sau mai multi membri ai familiei au fost diagnosticati cu cancer de stomac, este cazul ca celelalte rude directe sa efectueze un control endoscopic dupa varsta de 50 de ani. In acest caz, riscul de a dezvolta cancer gastric este de 3 ori mai mare decat riscul populatiei generale.
De asemenea, conf. univ. dr. Ion Daniel, seful clinicii Chirurgie III din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti ii sfatuieste pe oameni sa nu ignore primele simptome si sa se prezinte la medic pentru a avea sanse de recuperare cat mai bune: “Durerea apare intr-un stadiu avansat al bolii, de aceea nu acesta trebuie sa fie principalul semnal de alarma in diagnosticarea si tratarea cancerului gastric. Pacientul trebuie sa se prezinte la medic inca de la primele simptome, care pot fi: modificarea apetitului manifestata prin diminuarea poftei de mancare, inapetenta selectiva pentru carne, scaderea ponderala, paloarea, anemia, oboseala sau balonarea. ”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Odata prezenti la medic, acesta va recomanda efectuarea unei endoscopii, ce presupune introducerea unui tub flexibil pe cale orala, care va permite vizualizarea stomacului. Procedura se realizeaza cu o sedare usoara si dureaza doar cateva minute, timp in care medicul isi poate da seama daca exista vreo zona suspecta ce necesita biopsiere si analiza anatomo-patologica. Daca este nevoie, acesta va indica si alte investigatii precum ecografia sau tomografia pentru a vedea extinderea tumorii, aparitia nodulilor sau a metastazelor. In urma procedurilor, medicul va determina daca este vorba despre un cancer gastric precoce sau despre un cancer gastric avansat si va putea recomanda o atitudine terapeutica adecvata.

“Tratamentul chirurgical este cea mai importanta arma din arsenalul terapeutic in lupta cu cancerul gastric, fiind completat de chimioterapie si uneori de radioterapie. In cazul unui cancer gastric precoce, unde au fost identificate tumori de mici dimensiuni, rezultatele terapeutice vor fi foarte bune. In cazul unui cancer gastric avansat, chirurgia este destul de agresiva si extensiva si presupune o rezectie completa sau partiala atat a stomacului, cat si a acestor noduli limfatici perigastrici pe intindere destul de mare”, afirma conf. dr. Ion Daniel.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA

Dupa operatie, pacientul trebuie supravegheat constant pentru a putea identifica si trata metastazele la distanta si a spori astfel sansele de supravietuire.

Conf. univ. dr. Ion Daniel este medic primar chirurg, avand competente in chirurgia oncologica, seful clinicii Chirurgie III din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti. Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul www.iondaniel.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri