Alimentatia joaca un rol foarte important in mentinerea unui par sanatos. Daca ne hranim corespunzator, efectele se vor vedea aproape pe nesimtite. Parul devine matasos, straluceste si emana vitalitate.

Desigur, nu doar alimentatia este esentiala in acest sens. Conteaza si consumul de alcool, cafea si fumatul dar si nivelul de stres din viata noastra. Cu toate acestea, drumul catre un life-style sanatos va incepe mereu cu o alimentatie sanatoasa. Vezi care sunt cele mai bune 9 alimente pentru parul tau.

Foto: Shutterstock.com; par sanatos, par, par ondulat

1. Somonul

Pentru ca somonul este bogat in proteine si vitamina D si omega-3, elemente esentiale pentru sanatatea parului. Omega-3 este un acid gras de care corpul are nevoie, in special pentru sanatatea parului. Aceasta substanta se gaseste de asemenea in hering, sardine, macrou, dar si avocado, seminte de dovleac si nuci.

2. Nucile

Pe langa acidul gras omega-3 deja mentionat, nucile contin biotin si vitamina E care ajuta foarte mult parul. Biotinul ajuta la prevenirea caderii parului. De asemenea, nucile contin cupru, un mineral care ajuta la a ne mentine culoarea naturala a prului luminoasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste

Foto: Shutterstock.com; nuci

3. Stridiile

Stridiile sunt bogate in zinc, iar lipsa acestui element poate duce la caderea parului, la uscare si tocirea sa. Zincul se mai gaseste si in cerealele integrale si in painea din cereale integrale, dar stridiile pot aduce in organism si un aport benefic de proteine in acelasi timp. Fara suficiente proteine in corp, corpul nostru nu poate inlocui firele de par care cad. Fara proteine, parul se subtiaza, devine fragil si uscat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri