Sindromul colonulu iritabil este astazi o afectiune atat de frecventa in special in mediul urban, incat in tarile occidentale se considera ca 1 din 10 persoane sufea de aceasta tulburare.

Sindromul colonului iritabil nu reprezinta tocmai o boala, ci mai degraba o suma de simptome si neplaceri acuzate de persoana suferinda.

alimente si dieta sau regim in colon iritabil + analize in colon iritabil

Sindromul colonului iritabil – factori de risc

Printre factorii incriminati in producerea colonului iritabil regasim:
- alimentatia saraca in fructe si legume proaspete;
- sedentarsimul;
- stresul – se pare ca aceasta tulburare este legata atat de factori alimentari, cat si psihologici;
- depresia si alte tulburari psihice;
- perioadele de suprasolicitare fizica sau psihica;
- tulburarile emotionale, socurile emotionale;
- unele infectii digestive pot crea o “sensibilitate” a colonului, aceste infectii precedand adesea aparitia simptomelor de colon iritabil (diareea, gastroenteritele etc.)
- afectiunile congenitale ale colonului (megacolon, dolicocolon);
- alimente contaminate;
- mediu poluat;
- unele intolerante alimentare (de exemplu intoleranta la lactoza, la gluten etc.);
- tulburari nervoase si neurovegetative etc.

Cum stiti daca suferiti de colon iritabil?

In primul rand simptomatologia ghideaza medicul catre diagnosticul de colon iritabil, insa nu este suficienta pentru a pune cu certitudine diagnosticul acestei tulburari.

Foto@Shuttesrtock.com


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sindromul COLONULUI IRITABIL: 10 Alimente de evitat.