Din farmacia naturii, beneficiem de o multitudine de remedii eficiente pentru a trata raceala si gripa.

Usturoi

Usturoiul consumat ca atare sau sub forma de macerat combate infectiile virale si bacteriene. Maceratul se obtine prin zdrobirea a 6-8 capatani de usturoi, care se pun intr-un borcan si se acopera cu 1l apa rece.

Pentru diminuarea mirosului se pot adauga 2 linguri de Frunze de patrunjel. Se lasa 2 ore, dupa care maceratul se poate consuma: 5-10 linguri/zi. Maceratul se strecoara pe masura ce este consumat.

Ceapa

Ceapa este un alt antimicrobian natural. Se poate realiza un sirop din 5 cepe mari, rosii, care se maruntesc si se acopera cu 8 linguri de miere.

Se lasa 24 h, amestecand des. Siropul format se strecoara si se tine la frigider intr-o sticla inchisa. Se ia cate o lingurita de 3-4 ori pe zi.

Dieta

Fructe

Lichide: cat mai multe lichide: apa, ceaiuri, sucuri de fructe, supe de legume si supe de pui/curcan- carnea de pui si curcan contine zinc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

Evitati dulciurile si produsele lactate care cresc productia de mucus in arborele bronsic.

Atentie!

Gripa si raceala, in cazul copiilor (mai ales cei sub 7 ani) nu se trateaza cu aspirina, intrucat aceasta poate induce aparitia sindromului Reye (edem cerebral si hepatita fulminanta)

va recomandam si:

Tratamente naturiste impotriva racelii si a gripei

Aroma Sanatatii: 10 beneficii tamaduitoare ale Usturoiului

Sanatatea din stup: propolisul

Catina si cele 10 beneficii ale sale

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri