Uleiul de argan, cunoscut pentru proprietatile sale nutritive, cosmetice si medicale, este utilizat si pretuit in toata lumea.

Proprietatile uleiului de argan

Arganul este un arbore care creste pe solurile aride din sud-vestul Marocului si, pe anumite zone restranse, din Israel si Algeria.

Padurile de argan din Maroc sunt rezervatie a biosferei, intrata in patrimoniul UNESCO. Uleiul de argan se obtine din semintele fructelor de argan, productia fiind cu precadere, in Maroc.

sursa foto: wikipedia

Uleiul de argan este foarte sanatos, continand peste 80% grasimi nesaturate.

Continutul uleiului de argan:

  • 43% acid oleic. Acidul oleic este un acid gras mononesaturat cu efecte benefice asupra sanatatii: scade tensiunea arteriala
  • 36% acid linoleic (omega-6) . Acidul linoleic este un acid gras polinesaturat esential, care nu poate fi sintetizat in organism si este preluat exclusiv din alimentatie.

sursa foto: wikipedia

  • 12% acid palmitic
  • 6% un alt acid gras omega-3, denumit acid stearic
  • 3% acid miristic
  • 1% acid linolenic. Acidul linolenic este un acid gras polinesaturat omega-3 al carui consum a fost asociat indeosebi cu scaderea riscului bolilor coronariene (infarct miocardic) si cu protectia celulelor nervoase.

sursa foto: wikipedia


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Uleiul de argan – beneficii si intrebuintari.