Exista numeroase metode naturale, pe care le putem folosi pentru intarirea si stimularea cresterii unghiilor, precum si pentru a trata o afectiune frecventa a lor: infectia cu ciuperci (fungi).

Tratamente impotriva ciupercilor care afecteaza unghiile

  • Uleiul de arbore de ceai este un antifungic si antiseptic natural. Se aplica pe unghia afectata de ciuperca (onicomicoza), sau pe deget, o data sau de doua ori pe zi, dupa dus.
  • O alta reteta naturala impotriva fungilor (ciupercilor) se realizeaza din: otet din cidru de mere, ulei esential de arbore de ceai, apa calda. Se mentin unghiile 20 de minute in acest amestec, de cateva ori pe saptamana.
  • Se face un amestec din 10 picaturi ulei de lavanda, 6 picaturi ulei de arbore de ceai, 4 linguri otet din cidru de mere, 10 linguri apa fiarta si racita/distilata. Se aplica de cateva ori pe zi, pe zonele afectate.
  • Se pune pudra de talc intr-o punga de plastic si de adauga 10 picaturi ulei de lavanda si 10 picaturi ulei de arbore de ceai si se agita bine.Se mentine piciorul cu zona afectata in acesta punga, pe toata durata noptii.
  • Se maseaza zona afectata de fungi cu un amestec din ulei de masline si ulei esential de oregano, un alt antifungic si antiseptic natural.

Tratamente naturiste pentru stralucirea unghiilor

Acidul citric din sucul de lamaie se poate aplica pe suprafata unghiilor pentru a le reda stralucirea si culoarea naturala.

Deasemenea, se poate face o pasta din suc de lamaie si bicarbonat de sodiu; cu aceasta se maseaza unghiile, care vor capata un luciu natural.

Tot pentru a obtine un luciu natural, se pot masa unghiile cu ceara de albine!

va recomandam si:

10 Tratamente naturiste pentru unghii frumoase si sanatoase

6 remedii naturiste pentru rasfatul unghiilor tale

Practic in frumusetete: Cum sa-ti intaresti unghiile prin remedii naturiste grozave

Cum poti ingriji unghiile fragile in mod natural

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

sursa foto: shutterstock

articol de I.P.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri