Exista numeroase metode naturale, pe care le putem folosi pentru intarirea si stimularea cresterii unghiilor, precum si pentru a trata o afectiune frecventa a lor: infectia cu ciuperci (fungi).

Unghiile noastre…

Unghiile noastre cresc cu aproximativ 3 mm pe luna. O unghie pierduta in totalitate se reface in 4-6 luni. Unghiile de la maini cresc mai repede fata de cele de la picioare.

Deasemenea, cresc mai repede unghiile de la mana dominanta. Unghiile cresc mai repede in timpul verii, sau in perioada sarcinii.

Cand unghiile isi pierd rezistenta…Tratamente naturiste pentru intarirea unghiilor

  • Daca unghiile vi se rup cu usurinta sau se exfoliaza, evitati compusii care contin acetona sau formaldehida precum si chimicalele din produsele de curatat. Puteti in schimb, o data sau de doua ori pe saptamana, sa mentineti unghiile 10 minute in ulei de masline extravirgin si sa masati la sfarsit si cuticulele cu acest ulei. Intre timp, ascultati o melodie relaxanta…
  • Amestecati urmatoarele ingrediente: 2 galbenusuri batute, putin lapte dulce si o lingurita de miere. Mentineti unghiile in acest amestec 15 minute. Proteinele din ou si calciul din lapte ajuta la intarirea unghiilor.
  • O alta metoda naturala de intarire a unghiilor este simpla mentinere a lor pentru 10-15 minute in lapte batut, de doua ori pe saptamana!
  • Amestecati 2 galbenusuri si o lingura de ulei de masline extravirgin. In acest amestec se mentin unghiile 15 minute.

sursa foto: shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad A contat cine a zbierat mai tare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri