Exista numeroase metode naturale, pe care le putem folosi pentru intarirea si stimularea cresterii unghiilor, precum si pentru a trata o afectiune frecventa a lor: infectia cu ciuperci (fungi).

Tratamente naturiste pentru a stimula cresterea unghiilor

Pentru a stimula cresterea unghiilor este foarte importanta dieta, din care nu trebuie sa lipseasca:
  • Fier Surse alimentare de fier: carnea, ficatul, nucile, fructele confiate, vegetale cu frunze verzi: spanac, patrunjel.
  • Zinc (deficitul de zinc poate cauza mici pete/puncte albe la nivelul unghiilor). Nucile, radacinoasele (pastarnac, telina), usturoiul, cerealele integrale, carnea de pui/curcan, fructele de mare sunt surse naturale de zinc.
  • Vitaminele A,B,C. Biotina ajuta la intarirea unghiilor. Consumati soia, cereale integrale,broccoli,conopida, banana, care sunt bogate in biotina.
  • Acizi grasi esentiali: seminte de in, peste, nuci, ulei de masline extravirgin.
  • Semintele de in ajuta la intarirea si cresterea unghiilor. Se pot include in dieta, macinate si adaugate in iaurt sau cereale.

1.Mentineti unghiile 10 minute in suc de portocale, care este foarte bogat in acid folic. Acidul folic stimuleaza cresterea parului si a unghiilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad A contat cine a zbierat mai tare Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților

2.Realizati intr-o sticluta, pentru a putea amesteca bine, un amestec din urmatoarele ingrediente: 20 picaturi ulei esential de lavanda, 10 picaturi ulei esential de lamaie si 2 linguri ulei de migdale.Se maseaza radacina unghiilor(cuticulele) cu acest amestec o data pe zi.

3.Masajul cuticulelor cu ulei de masline extravirgin este indicat si pentru cresterea unghiilor.

4.Se realizeaza un masaj al unghiilor si cuticulelor cu amestecul obtinut din 10 picaturi ulei esential de arbore de ceai si 2 linguri de ulei de migdale.

5.Se maseaza unghiile cu un amestec din: 10 lingurite ulei de samburi de struguri,3 picaturi ulei esential de eucalipt, 4 picaturi ulei essential de rozmarin, 2 picaturi ulei esential de menta. Amestecul se poate depozita in sticlute inchise la culoare, pentru folosirea ulterioara.

sursa foto: shutterstock

Laptele se ieftinește. Marii retaileri au fost de acord cu scăderea prețului Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri