14 Februarie 2024 publicat în Spiritualitate 96 share-uri

“Doamne, îndreptează-ne, precum o mamă duioasă îşi îndreptează copiii săi mici. Dă fiecărui suflet să cunoască bucuria mântuirii Tale şi puterea ajutorului Tău. Dă uşurare sufletelor chinuite ale poporului Tău şi pe noi, pe toţi, ne învaţă prin Duhul Sfânt, să Te cunoaştem pe Tine." Sfântul Siluan Athonitul 

Citiți o rugăciune simplă, dar foarte frumoasă, care circulă în mediul creștin și despre care se spune că a fost rostită chiar de Sfântul Siluan Athonitul (1866-1938) înainte de a părăsi această lume. Mai este intitulată și Rugăciunea Sfântului Siluan Athonitul către lume.

Sfântul Siluan Athonitul este un călugăr care a trăit la Mănăstirea Sf. Pantelimon și care era cunoscut și drept Siluan de la Muntele Athos. Prăznuirea sfântului se face în ziua de 24 septembrie, iar o parte din moaștele Sfântului se găsesc și la Schitul Darvari din București.

Rugăciunea Sfântului Siluan Athonitul către lume

“Doamne, îndreptează-ne, precum o mamă duioasă îşi îndreptează copiii săi mici.

Dă fiecărui suflet să cunoască bucuria mântuirii Tale şi puterea ajutorului Tău.

Dă uşurare sufletelor chinuite ale poporului Tău şi pe noi, pe toţi, ne învaţă prin Duhul Sfânt, să Te cunoaştem pe Tine.

Se chinuieşte sufletul omenesc pe pământ, Doamne, şi nu poate să se întărească cu mintea întru Tine, pentru că nu Te cunoaşte pe Tine, nici bunătatea Ta.

Mintea noastră este întunecată de grijile lumeşti şi nu putem pricepe bunătatea dragostei Tale. Tu ne luminează.

Milostivirii Tale toate îi sunt cu putinţă.

Tu ai spus în Sfânta Evanghelie că morţii vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu şi vor învia. Aşa fă acum: ca sufletele noastre moarte să audă glasul Tău şi să învie, întru bucurie.

Amin!”

Sfântul Siluan Athonitul

Foto fr si main: Javier Cruz Acosta /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri