14 Iunie 2022 publicat în Spiritualitate 110 share-uri

Nu ai obosit fiindcă atunci te lăsai purtat de curgerea vieții, nu opuneai rezistență.  Atunci te deschideai prin inimă.

Descoperiți un citat minunat care ne învață să ne predăm vieții și iubirii, curgerii lor firești, pentru ca pacea și liniștea să ne invadeze inima și să nu mai simțim oboseala de a lupta contra vieții. Cuvintele îi sunt atribuite părintelui Arsenie Boca (1910-1989), stareț al Mănăstirii Brâncoveanu (Sâmbătă de Sus) și al Mănăstirii Prislop și unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici al secolului XX:

“Oboseala vine din lupta ființei cu viața.

Când te opui vieții, judecând, criticând, mâniindu-te, pierzi viața din tine și obosești, și este și normal pentru că mergi contra curentului. Iubirea este curgerea vieții.

Pacea, liniștea, se obțin când lași viața să curgă prin tine și nu mai opui rezistență la ceva. Ai obosit vreodată în timp ce te bucurai, în timp ce iubeai, în timp ce te rugai?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Atunci te lăsai purtat de curgerea vieții, nu opuneai rezistență. Atunci te deschideai prin inimă. Obosești când cauți cu mintea, inima nu te obosește vreodată.

Și mintea caută neîncetat, mereu găsește altceva de care să se agațe, dar în esență mintea își caută liniștea.

Deci lupta nu este între noi și cei din jur sau întâmplarile din viață, ci este între noi și noi, acea luptă interioară este cea care epuizează."

~ Părintele Arsenie Boca

Foto: Jorm S /Shutterstock

Foto fr si main: fizkes /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri