, 21 Ianuarie 2021 publicat în Spiritualitate 1394 share-uri

Prima Lună plină a lui 2021 pică în zodia Leului și ne luminează puternic propriile posibilități și talente, determinându-ne să vorbim cu îndrăzneală, pasiune și inițiativă despre cine suntem, ce ne dorim și încotro vrem să ajungem. Totul cât mai curând, mult sub semnul acțiunii! 

Pe 28 ianuarie (ora 21:18 – ora României), ne vom bucura de un spectacol ceresc nocturn special căci vom putea observa pe cerul nopții prima lună plină a acestui an. Este o lună plină în Leu care marchează nu doar un nou început astrologic, dar și începutul unui nou ciclu.

Cu Soarele în Vărsător și Luna plină în Leu, polaritatea jonglează între subiectivism și obiectivitate, între prietenie și romantism, între plăcere și practicalitate, între un simț al datoriei și un simț al apartenenței la un grup, între exprimarea de sine în moduri mai personale sau modalități mai impersonale. Luna plină în Leu ne face să strălucim siguri pe noi, ne determină să facem un pas în față și să ne punem în valoare individualitatea. Nu mai este suficient să fim un puzzle dintr-o mulțime, suntem împinși să devenim acel puzzle care pune toate rotițele în mișcare, să ne asumăm roluri puternice, care au capacitatea de a schimba starea de a fi a lucrurilor, a situațiilor sau chiar a emoțiilor celorlalți.

Luna plină în Leu luminează nu doar cerul, dar ne iluminează și pe noi înșine, îndemnându-ne să facem un pas înainte înspre accelerarea stării de conștiință. Nu este loc de modestie în perioada următoare, Leul invită la detașare, demnitate, strălucire și mândrie, dar și către o putere de motivare extraordinară. Nu este loc nici pentru autocompătimire sau pentru a ne plânge de milă în perioada următoare. Leul este acea zodie care deține puterea interioară de a scoate ce e mai bun dintr-o situație, indiferent de cum ar fi aceasta, bună sau grea. Leul este tot numai INIMA, așa că să ne deschidem inima în perioada următoare, să fim curajoși ca EL, să vorbim și să acționăm dintr-un loc al inimii și al minții, să ne amintim că suntem, putem și îndrăznim să cerem ceea ce ni se cuvine chiar dacă asta înseamnă să ieșim ocazional din zona de confort.

Energia Leului este una a acțiunii și a asumării responsabilității pentru a ajunge acolo unde vrem să fim. Ea ne îndeamnă să construim, să acționăm, să fim liderii propriei vieți și să o ducem în direcția în care dorim să o ducem, să începem noi proiecte, să ne asumăm niște riscuri, chiar și pe termen lung, pentru a ne îndeplini visurile. Prin urmare, în următoarele săptămâni planetele se aliniază astfel încât noi să ne putem alinia la noi înșine, iar timpul devine un aliat bun al nostru pentru a ne putea exprima mai bine, pentru a vorbi despre ceea ce simțim, pentru a ne face vocea auzită și înțeleasă.

Foto: By Kjersti Joergensen /Shutterstock

Fie că vrem sau nu, emoțiile sau sentimentele ascunse sau pe care ni le-am reprimat mult timp au tendința de a ieși la suprafață, provocându-ne să le conștientizăm și să ne redresăm relațiile cu ceilalți pornind de la aceste premise ale sincerității și ale jocului cu cărțile pe față.

Deși celelalte evenimente astrale care au loc în jurul acestei luni pline pot fi un pic haotice și anumite lucruri de care eram siguri se vor dovedi a fi aducătoare de confuzie, iar pământul stabilității nu mai pare atât de sigur, Luna Plină în Leu ne ajută să ne redresăm circumstanțele și ne protejează cosmic totodată. Marte este în Taur, iar Luna plină în Leu va fi în opoziție cu Jupiter în Vărsător, ceea ce ne face mai pasionali ca de obicei, dar și mai irascibili și mai nervoși, ne poate scoate la suprafață frustrările, excesele și ego-ul așa că trebuie să învățăm să le gestionăm într-un mod sănătos, dându-ne nouă înșine spațiu, timp și răbdare pentru a lucra cu ele.

Ne putem fructifica entuziasmul și energia constructivă și plină de inițiativă a Leului dacă ne exercităm capacitatea de auto-control și ne manageriem cu grație, responsabilitate și inteligență micile accese de mânie. Ca aspecte negative, sub influența lui Marte, energia Leului poate conduce și către agresivitate și sfidare, poate chiar violență sau intrarea într-o stare defensivă nejustificată, așa că invocați armonia dacă/ atunci când vă simțiți acaparați de emoții negative, indiferent de cât de îndreptățiți vi se pare că sunteți să le simțiți.

Nu uitați că noi ne controlăm mânia și nu ea pe noi. Este foarte important să nu ne rănim nici pe noi înșine, dar nici pe ceilalți și să ne ferim de ceea ce ne aducem un disconfort emoțional acut și major, mai ales în relațiile romantice sau de iubire. În relațiile de afaceri, un pic de strategie, detașare și privirea dintr-o perspectivă mai amplă a lucrurilor nu strică, ba chiar poate a enorm. În relațiile intime, nevoia de prezența fizică a celuilalt și impulsurile sexuale puternice se intensifică, ceea ce ne poate determina să ne aruncăm în relații care nu servesc cu adevărat scopului sau spiritului nostru.

Numai că…. Luna plină în Leu de pe 28 ianuarie coincide cu un alt eveniment astral magistral, alinierea dintre Jupiter și Saturn, conjuctură ce vine la rândul său cu o energie fantastică și norocoasă, cu o accentuare a darurilor și a talentelor noastre inviduale și chiar cu abundență acolo unde este nevoie de ea. Să nu ne mire dacă în perioada următoare, în confuziile cu care ne confruntăm vom găsi iluminare și îndrumare, căci universul ne va pune față în față cu niște oportunități și sincronicități minunate. Sunt încurajate totodată inițiativele și lansările de afaceri/ evenimente sau chiar semnarea unor noi contracte și înțelegeri. Nevoia de a răspunde dorințelor noastre cu pasiune și dinamism este acolo și o putem folosi întru beneficiul nostru.

Să vă fie cu folos energia acestei Luni Pline, dragii si dragile noastre!

Foto fr si main: By pixelparticle /Shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri