2020 a adus transformări și schimbări fără precedent, fapt care va continua și în 2021, însă într-o formulă și o ambianță mai pozitiva, aducând mai mult cu o curgere liberă decât cu o cădere liberă.

Fiecare an are o energie specifică, o atmosferă generală care îl distinge de anul anterior, și odată ce întoarcem fila calendarului, parcă în aer plutește o schimbare în acest sens. Nu-i așa că percepem oarecum altfel anul 2021 și avem cu toții alte așteptări de la el?

2020 vs. 2021 din punct de vedere numerologic

Din punct de vedere numerologic, spre deosebire de 2020 care a fost puternic amprentat vibrațional de energia lui 4, anul 2021 reprezintă un an universal 5. Dacă folosim procedeul reducerii, 2021 = 2 + 0 + 2 + 1 = 5. 2020 a avut un traseu abrupt, însă a fost un an mai mult static, de repaos din anumite perspective, aducând cu sine multe limitări și constrângeri, dar conducând în același timp către schimbări de paradigmă, către evoluție și descoperiri tehnologice remarcabile.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Anul 2020 a avut o energie mai strictă și responsabilă, centrată în jurul casei și a familiei, învățându-ne lecția răbdării și a reapropierii de natura înconjurătoare. A avut în centrul atenției sănătatea, grija pentru cei dragi, bunăstarea și afacerile și a mutat dinamica de la exuberanță, risipă și extravaganță la un trăi mai conștient. 2020 a adus transformări și schimbări fără precedent, fapt care va continua și în 2021, însă într-un mediu mai pozitiv, aducând mai mult cu o curgere liberă decât cu o cădere liberă.

Foto: By 13_Phunkod /Shutterstock

Pe de altă parte, având de partea sa energia lui 5, 2021 se dorește a fi un an diferit, un an mai dinamic, mai mobil, mai în mișcare și mai animat, chiar agitat pe alocuri. Un an universal 5 este în general despre și mai multă schimbare, este despre neprevăzut (MULT!), despre situații spontane sau survenite peste noapte, despre curaj, despre libertatea personală și redescoperirea acesteia, despre flexibilitate, despre exercitarea capacității individuale și colective de adaptare la schimbare. 2021 are o energie vivace, dar și tumultoasă și instabilă pe alocuri.

Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

2021 – an universal 5. Înotăm mai liberi către ape mai sigure!

Numărul 5 mai este cunoscut și ca numărul Umanității sau al Omului, el desemnând perfecțiunea umană. Omul are 5 degete la o mână, 5 degete la un picior, 5 simțuri, 5 organe vitale necesare pentru supraviețuire (creierul, inima, ficatul, rinichii și plămânii). Energia cifrei 5 aduce în prim plan ideile noi, împinge limitele individuale și ale umanității acolo unde nici nu ne-am fi dus cu mintea în urmă cu ceva timp, ne insuflă neînfricare și spirit de aventură. 5 încurajează și creativitatea astfel încât în 2021 sporesc oportunitățile de afaceri și înfloresc noi businessuri.

Putem chiar percepe 2021 ca pe un an al aventurii și al explorării, un an în care este musai să fim receptivi și deschiși căci 5 reprezintă însăși schimbarea, eliberarea, riscul, descoperirea, aventura, comunicarea și conexiunile, mulțimile de oameni, însăși libertatea și călătoriile pe care le-am resimțit ca îngrădite în 2020.

Deoarece cuvântul cheie al lui 5 este libertate, mai mult ca sigur că acest aspect va juca un rol covârșitor pentru umanitate în următorii 5 ani. Dar nu o căpătăm în mod gratuit, va trebui să muncim un pic pentru ea. Dacă vrem mai multă libertate, umanitatea va trebui să elaboreze metode inovative și ingenioase de a o menține. Dacă vrem libertate fizică (să fim sănătoși), va trebui să ne eliberăm de comportamentele excesive care ne făceau rău, să găsim soluții pentru propria sănătate și să creăm o autodisciplină care să aibă în vedere echilibrul minte – trup.

Foto interior: By Miriama Taneckova /Shutterstock

Indiferent că vorbim despre reunirea unor cupluri sau despre mutări dintr-o țară în cealaltă, despre schimbarea jobului sau lansarea într-o anumită afacere sau pur și simplu despre ieșirea din rutină și status-quo, 2021 ne va găsi pe mulți dornici să aducem și să implementăm schimbări în viețile noastre. Cuplurile se fac și se desfac în acest an. Cele unite prin puterea unei legături solide găsesc un nou numitor comun în acest an și un suflu nou, cele ținute doar de un fir de ață laolaltă se rup de tot. Ne simțim mai siguri pe noi în 2021, ancorați la noi înșine, dornici să ne eliberăm de poverile anului anterior, să ne întindem lung aripile și să pășim dincolo de limitele noastre. Vom experimenta mai mult și vom învăța din propriile greșeli.

5 are o putere eliberatoare, ne eliberează de fricile noastre, aduce mai multă bucurie și spirit de aventură și ne învață totodată și cum să fim mai flexibili astfel încât să creăm mici miracole posibile. 2021 ne va duce dintr-un tărâm al anxietatilor și al austerității într-unul mai pozitiv, al promisiunii și al speranței, în care învățăm să ne gestionăm și vindecăm anxietățile.

Fiind însă influențat energetic de cifra 5, dorința de independență și de libertate se va manifesta puternic în 2021, chiar dacă uneori va însemna rebeliune sau chiar provocarea de tensiuni sau chiar mici conflicte. De asemenea, dorința această de libertate care se cere imperios manifestată și a fost ținută sub control în 2020 poate tulbura deseori și apele liniștii, atrăgând ocazional după sine frământări interioare, dubii și indecizii. Vom avea tendința de a fi nerăbdători și de a ne angaja iarăși în excese, așa că 2021 ne va pune față în față cu unele tentații și slăbiciuni ale noastre.

“Schimbarea se va afla în miezul lui 2021. Dacă simțiți că același lucru ar putea fi spus și despre 2020, aveți dreptate, însă efectul va fi chiar diferit. Imaginați-vă 2020 ca pe o navă uriașă prinsă într-un uragan. Și-a pierdut controlul asupra motoarelor sale și a direcției, abia menținându-se la suprafață. În 2021 recâștigăm controlul și deși furtuna încă este în toi, ne mutăm încet către ape mai sigure și mai calme (…) Chiar dacă vom avea suficientă frământare și în 2021, ne adaptăm și începem să schimbăm direcția”, se arată pe www.worldnumerology.com

“2021 va fi primul an dintr-o perioada de 5 ani care va conduce umanitatea treptat într-o direcție diferită – departe de abis, înspre un viitor al potențialului și al vindecării. Din păcate însă, polarizarea crescută a umanității pe care o vedem astăzi nu se va reduce. Din contră, forțele care preferă să își mențină cursul înspre auto-anihilare vor deveni chiar și mai încăpățânate și gata de confruntate. Suntem într-un război care se poartă pentru un control al roții – frică versus încredere, apatie versus speranță, lăcomie versus corectitudine, egoism versus generozitate, ignoranță versus conștientizare” , continua aceeasi publicatie.

5 DIRECȚII ÎNTR-UN AN UNIVERSAL 5 PRECUM ESTE 2021

Iată câteva direcții pe care să le ai în vedere dacă vrei ca energia anului universal 5 să lucreze în favoarea ta:

- Este important ca într-un an universal 5 să te menții într-o direcție expansivă și să fii flexibil, ancorându-ți însă puternic rădăcinile și resursele pe terenuri solide, nu pe nisipuri mișcătoare. Nu uita, rădăcinile în pământ (stabililitate), tulpina și crengile în aer (flexibilitate)

- 2021 este un an care invită către schimbări și evoluție, iar dacă acestea par a-ți fi benefice, încearcă să te lași purtat de ele. Profită de oportunitățile care îți ies în cale. Invocă-le, caută-le, acționează, fă pași concreți către visurile tale, nu mai amână. Atunci când îți este teamă, nu uită că universul este de partea ta și te protejează.

- 5 este și despre cele 5 simțuri ale omului (miros, gust, pipăit, auz, văz), ceea ce ne invită și într-o călătoriei a explorării lor prin intermediul călătoriilor (atunci când vor fi posibile) și al experiențelor noi pe care să le trăim cu toate simțurile. Bineînțeles, totul într-un mod cumpătat, fără excese.

- 2021 ne cere să învățăm să ne structurăm mai bine prioritățile și să ne și instaurăm o disciplină a acțiunii. Este despre flexibilitate și adaptate, dar și de nevoia de structură și de baze solide, de implementare a unor strategii, de acțiuni concrete, de muncă susținută care să îți susțină visurile în mod solid și realist

- 2021 și energia lui 5 vin la pachet și cu lecția responsabilizării și a asumării greșelilor trecute, dându-ne șansa nouă de a rupe ciclul greșelilor repetitive și a găsi alternative noi pentru a avea ceea ce ne dorim

Foto fr si main: By Elena11 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri