Salvati Copiii, cea mai de notorietate organizatie care apara drepturile copiilor si ale mamelor din intreaga lume, a dat publicitatii cel de-al 12-lea index anual care arata nivelul de sanatate, educatia si conditiile economice pentru mamele din 164 de tari. Romania pe ce loc se situeaza?

Comparati aceste informatii cu Norvegia unde doar unul din 333 de copii moare inainte de aniversarea sa de cinci ani si unde femeile isi completeaza un curs al studiilor de 18 ani, traind 83... In Romania, femeile traiesc in medie pentru 77 de ani iar numarul de ani de scoala asteptat pentru ele este de 15.

In Australia si Noua Zeelanda, o femeie normala se asteptata ca va merge la scoala timp de 20 de ani.

Cele mai bune 10 locuri unde sa fii mama:

* Tarile cu cele mai bune conditii pentru mame sunt: Norvegia, pe primul loc, urmata de Australia, Islanda mai apoi, Danemarca, Noua Zeelanda, Finlanda, Olanda, Belgia, Germania si Franta.

* Cele mai rele tari pentru mame sunt: Afganistan, Niger, Chiad, Guinea-Bissau, Yemen, Republica Democrata Congo, Mali, Sudan, Eritrea si Guinea Ecuatoriala.

Statistica facuta publica de catre Salvati Copiii este bazata pe o analiza a indicatorilor privind viata femeilor si a copiilor in 164 de tari si ilustreaza clar ca, asigurand acces la educatie pentru femei, de asemenea asigurand oportunitati economice si conditii pentru sanatatea copilului, pot fi determinate cele mai bune sanse la supravietuire si la o viata mai buna pentru mame si pentru copii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Prestige Orchestra lansează „DREAMS COME TRUE”, un concept de show unic în România Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro

Consultati Raportul "State of The World Mothers 2011" in intregime.

I.S.

Foto front, main si int. art.: DVIDSHUB


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri