Textul  Ruxandrei este una dintre putinele informatii ce au ajuns pana la noi despre aceasta manifestatie indreptata impotriva prejudecatilor legate de modul in care ar trebui sa se imbrace o femeie in public.

Impotriva acestei declaratii ofensatoare la adresa femeilor agresate, care a venit din partea unui om cu pretentii - Tudorel Butoi este profesor universitar si doctor in psihologie judiciara - a fost elaborata o plangere sustinuta de mai multe ONG-uri. In final, Centrul National pentru Combaterea Discrimimnarii a dat in mod oficial, castig de cauza plangerii formulate de activisti si sustinuta de o mii de oameni. Cititi mai multe despre cazul Tudorel Butoi, pe Blogul Medusei.

Sa ne intoarcem insa la cuvintele Ruxandrei PRedescu: "Sunt mai mult decat convinsa ca prejudecata impotriva careia s-a organizat Slut Walk in Toronto este adanc infipta si larg tolerata si in Romania si ca nu doar barbatii considera ca o femeie in mini <>, ci si unele femei. Dar de ce ar fi hainele o problema, de ce ar fi considerate o invitatie la hartuire sexuala sau, si mai rau, la violente de natura sexuala?!"

Recent, Garbo.ro a scris un articol detaliat referitor la hartuirea stradala: 'Hei, papusa!'- De ce hartuiesc barbatii?

Preluam si noi provocarea intrebarilor propuse de Ruxandra Predescu. Tu ce parere ai? "Chiar ar exista mai putine violuri daca femeile s-ar acoperi din cap pana in picioare cand ies pe strada? Sunt victimele violurilor de vina?!"

Foto fr si main: By Jacob Lund /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri