Textul  Ruxandrei este una dintre putinele informatii ce au ajuns pana la noi despre aceasta manifestatie indreptata impotriva prejudecatilor legate de modul in care ar trebui sa se imbrace o femeie in public.

Ea a scris o postare despre un mars desfasurat la Toronto, un protest stranit de remarca unui politist canadian care le-a invinuit pe femei pentru faptul ca sunt violate. “Poate ca ar exista mai putine violuri daca femeile nu s-ar mai imbraca precum niste curve”, a spus politistul.

“Nefericitul politist si-a cerut scuze apoi, ba mi se pare ca a fost si demis. Prea tarziu, insa: mai multe organizatii au organizat, ieri, o manifestatie de protest: Slut Walk. Pe romaneste, marsul curvelor”, comenteaza Ruxandra.

Textul  Ruxandrei este unul dintre putinele informatii ce au ajuns pana la noi despre aceasta manifestatie indreptata impotriva prejudecatilor legate de modul in care ar trebui sa se imbrace o femeie in public. "Pe scurt, protestul a fost indreptat impotriva prejudecatii potrivit careia felul de a se imbraca al unei femei o face pe aceasta o tinta pentru potentialii violatori", explica ea..

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

"Protestatarii – caci, da, au fost si domni la protest – si-au argumentat actiunea sustinand ca <>. De asemenea, profesionistele strazilor din Toronto au protestat si ele sustinand – pe drept cuvant – ca faptul ca au ales sa presteze servicii sexuale pe bani nu este o invitatie la viol”, relateaza bloggerita.

Imagini de la protestul "tarfelor" canadiene:

 "Ne-am saturat!" sau "Nu mai invinuiti victimele!", au spus protestatatrele si  protestatarii.

Asadar, incriminarea victimei se face pretutindeni in lume, chiar si in tari “cu pretentii”. Cat despre Romania... Chiar in urma cu mai bine de un an, am avut parte de un episod asemanator, cand peste doua mii de oameni s-au coalizat vocal, prin intermediul Facebook, pentru a amenda o iesire publica asemanatoare cu cea a politistului din Canada.

“Domnul Tudorel Butoi (n.r. in data de 24 feb. 2010), expert criminalist, a spus pe Realitatea tv ca majoritatea femeilor agresate pe strada, in parcuri si ascensoare … si-au provocat agresorii! Ca mare parte din victime sunt niste pitipoance si femei cu caracter de „lelita balcanica”! Si ca femeile ar trebuie sa fie atente pe unde umbla si cu cine intra in vorba, nu sa dea buzna dupa aia la politie c-au fost violate!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri