Titlul este o parafrazare a unui referen cunoscut dintr-un cantec al Madonnei. "What it feels like for a girl in this world..." ("Ce simte o fata in lumea asta"), dar el poate fi adaptat si pentru barbatii gay. Legatura nu este intamplatoare pentru ca miscarile de emancipare ale barbatilor gay au multe puncte comune cu agendele feministe si pentru ca identitatea barbatilor gay intra in contradictie cu viziunea heterosexuala, traditionalista a constructiei lumii.

Ce se intampla in momentul in care sunt depasite conventiile? Ce se intampla atunci cand indivizii nu se incadreaza pur si simplu in rolurile obisnuite? Ce se intampla atunci cand comportamentul lor nu se supune paradigmei obisnuite? Apare stigmatizarea, apare suferinta neacceptarii pentru ca esti altfel...

In cadrul studiilor de gen, dezbaterea identitatii barbatilor gay, pune probleme traditionalului mod de a gandi masculinitatea.

Identitatea barbatilor gay prezinta cea mai mare provocare pentru formele dominante de masculinitate, pentru ca barbatii gay isi revendica o masculinitate alternativa, pentru ca ei pun in discutie tiparul prin care oamenii isi interpreteaza lumea...

Aceasta provocare porneste si de la ideea dominanta care sustine ca masculinitatea gay este un oximoron, pentru ca ‘a fi gay, inseamna de fapt a-ti rata rolul masculinitatii in societate.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit Leagăn pentru toată copilăria EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil

Cultura societatii ascunde faptul ca genul presupune o activitate de invatare a unui rol. De aici, rezulta ca genul, ca si conventie, este o problema culturala. Ce se obtine? Acesta este materialul constructiei rolurilor de sotie sau de sot. Procesulul de dominare-subordonare, pentru persoanele care apartin celor doua categorii de sex, are la origini acelasi proiect cultural.

Astfel, pe agenda miscarilor barbatilor gay, cel mai important aspect il reprezinta incercarea de a schimba viziunea asupra rolurilor tradititionale de gen si de asemenea, propunerea unor masculinitati alternative.

Baietii gay sunt crescuti in familii in care primesc mesaje standardizate la nivel social. In momentul in care isi constientizeaza identitatea gay, acesti barbati incep sa se confrunte cu o serie de probleme pentru ca ei nu se conformeaza paradigmelor barbatilor formati dupa tiparul masculinitatilor heterosexuale. Neacceptarea celui care este “altfel” duce la o multime de suferinte si trauma psihologice de ambele parti...

Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Barbatii gay, de asemenea, pot sa se confrunte cu experiente similare femeilor, si anume exercitiul dominarii, pe care il executa barbatii heterosexuali, ca si frica discriminarii sau frica de violenta, pentru ca de multe ori si barbatii gay, sunt supusi abuzurilor, sunt batuti de catre grupuri extremiste sau chiar violati.

Din aceasta cauza, femeile sunt de asemenea, mult mai tolerante fata de barbatii gay si in acelasi timp, publicatiile penru femei abordeaza cu o mai mare usuratate acest subiect, decat o face presa main-stream.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri