12:07, 29 Iulie 2010 publicat în Social

Uitati de barbatii de ieri, "Neosexualul" este noua formula a virilitatii! Neosexualul "este un James Bond cu simt al umorului, este un sensibil si un tip sportiv in acelasi timp".

O spun cu o urma de umor, neosexualul este visul oricarei femei! Aceasta tipologie de barbati a aparut datorita societatii de astazi, s-a adaptat profilului barbatului ideal din imaginatia femeilor, imaginatie stimulata de altfel prin produse culturale - filme sau publicitate. Starul american George Clooney ar putea fi incadrat in aceasta tipologie, veti vedea mai departe de ce.

Aceasta teorie are legatura cu zona studiilor de masculinitate si ii apartine demografului Bernard Salt, care a scris si o carte in legatura cu acest subiect. Bernard Salt arata ca generatia femeilor Y, cele care au varstele cuprinse intre 20 si 35 de ani, viseaza la un barbat care sa aiba ceva din Hugh Jackman ca infatisarea fizica, din James Bond in ceea ce priveste atitudinea dura, din Jim Carrey - acest glumet desavarsit si din inocenta personajului Disney, Zac Efron. Aceasta combinatie ar defini o anumita tipologie care se regaseste din ce in ce mai mult in randul barbatilor de astazi.

Citeste si:
Top 5 sfaturi pentru alegerea ceasurilor potrivite pentru femei
Top 5 sfaturi pentru alegerea...

Da, exista cercetatori care se ocupa si cu asa ceva. Ei studiaza comportamentul oamenilor, de multe ori interesele acestor studii tin de marketing, dar sunt in acelasi timp retete de intelegere a societatii in care traim. De exemplu, un studiu demarat de catre o companie de cosmetice a aratat ca 81% dintre femei isi doresc "parteneri sensibili, dar care sa nu isi piarda din caracteristicile masculine". Ei sunt "neosexualii", dupa cum i-a denumit Salt.

Evolutiile comportamentale la barbati se desfasurau pe parcursul a mii de ani insa acum, aceste transformari apar de la un deceniu la altul, pentru ca si societatea in care traim se transforma cu o viteza uluitoare; oamenii, femei si barbati de-o potriva, se adapteaza noilor ideologii si obiceiuri.

In ceea ce ii priveste pe barbati, “neosexualul" a fost definit ca "ultima rasa masculina". Este vorba despre barbatul care a renuntat la acea latura feminina exprimata de metrosexuali (tipologie care era la moda pana in urma cu ceva ani), intorcandu-se catre manifestarile din trecut ale virilitatii, insa nu in orice fel, pastrandu-si latura sensibila.

Citeste si:
Din dragoste de viață - consumerismul și fericirea în opinia lui...
Din dragoste de viață -...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri