Aceasta afirmatie empatica si inteligenta care apartine unui barbat cunoscut pe scena publica romaneasca nu trebuie trecuta cu vederea. "Eu nu cred ca a fost o drama a artistului Madalina Manole, a cantaretei. Cred ca a fost o drama a omului, a femeii Madalina Manole", considera Mircea Cartarescu.

“Moartea Madalinei Manole a adus la televizor psihologi care au explicat ca avea o depresie prea bine ascunsa dupa zambetul de femeie implinita. Cat de bine ascunsa? Pai daca Madalina a incercat acum 3 saptamani sa se sinucida iar si a ajuns la spital, nu prea mai era ascunsa depresia asta.

Multe voci spun ca ea era extrem de deprimata dupa divortul de primul sot iar la aceasta stare s-au mai adaugat depresia postnatala si nefericirea ca nimeni nu vroia sa ii mai difuzeze cantecele.

Fiecare are momente proaste si femeile care au nascut trec de cele mai multe ori, chiar daca nu vobesc despre asta, printr-o depresie . Nu am vorbit niciodata de ce am simtit dupa ce am nascut. Frica, sentimentul de inutilitate, atacurile de panica... le-am simtit pe toate, spune bloggerita

Toata lumea imi spunea: Dupa ce o sa nasti, ai sa vezi ca intineresti 10 ani!!! Pe naiba, nu a fost deloc asa, eu am simtit ca am imbatranit 10 ani. Daca ai o viata super activa, aparitia copilului te leaga. Te gandesti: l-am dorit atat de mult, de ce nu am rabdare? Si lacrimile curg, gandurile negre se aduna si tot asa. Cel mai important e ca oamenii din jurul tau sa te ghiceasca. Sa simta ca te duci cu capul.

Mama a dus niste lupte fantastice cu mine. Nu m-a slabit deloc si nu m-a lasat sa cad: Ai un copil, pentru copilul tau trebuie sa te ridici. Trebuie! Si m-am ridicat. Asta pentru ca am avut-o pe mama. Si l-am avut si pe Adi alaturi care m-a inteles si m-a ajutat enorm. Nu cred in varianta: Daca nu te ajuti pe tine, nu te ajuta nimeni. E fals... extrem de fals. Oamenii din jur fac diferenta.

Daca esti singura, n-ai barbat, n-ai parinti... ai copilul. Il lipesti de tine si mergi mai departe.
O spune o femeie care nu s-a chinuit 15 ani sa faca un copil".

Au mai scris despre acest subiect:

- https://edilive.blogspot.com/2010/07/depresie-postnatala-madalina-manole.html
- https://mialio-alinaionescu.blogspot.com/2010/07/depresie-postnatala.html
- https://simona.revistatango.ro/?p=580


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri