12:07, 16 Iulie 2010 publicat în Social

Au tot fost discutii controversate despre jocurile japoneze pe calculator. Dar acestea au devenit cu atat mai acerbe, dupa ce industria de divertisment japoneza a dus totul prea departe, odata cu aparitia jocului RapeLay. Actiunea din acest joc se refera la a viola o femeie avatar si pe membrii familiei sale, in spatii ascunse sau in spatii publice.

"In aceste conditii, cum mai poate fi cultivata o cultura a relatiilor sexuale sanatoase printre tineri?", intreaba revista online BUST. CNN a pus aceeasi problema: Copiii nostri pot oricand sa descarce astfel de jocuri de pe internet, care sunt gratuite si la o distanta de un simplu “search” pe internet.

Jocul incepe cu o adolescenta aflata pe peronul unei statii de metrou. Ea observa ca jucatorul o priveste si intreaba: "Te pot ajuta?". Atunci jucatorul isi poate alege modul in care o va ataca. Cu un simplu click din mouse, adolescenta poate fi pipaita si i se poate ridica fusta. Apoi, poate fi urmata in garnitura de metrou, unde pot fi agresate si sora si mama ei.

Citeste si:
De ce este recomandat să mergi în fiecare an la medicul ginecolog? 
De ce este recomandat să...

Pe masura ce jocul continua, se pot alatura "prieteni" si, in scene extrem de detaliate, fata, sora si mama ei pot fi violate de mai multe ori. De asemenea, jocul permite ca adolescenta sa fie lasata insarcinata si i se poate cere sa faca un avort. Motivul din spatele acestor acte, explica jocul, este ca tanara l-a acuzat pe jucator ca a molestat-o in tren. Motivul este razbunarea. Totusi, controversa legata de acest joc nu a facut decat sa creasca vanzarile sale, dupa cum arata in urma cu ceva timp, 9am.ro.

Aceste jocuri sunt protejate de ideea de liberatate de expresie, mai ales ca sunt marketate ca jocuri pentru adulti. Revista BUST si-a intrebat cititorii ce parere au despre RapeLay. Un comentariu anonim spune asa:

Citeste si:
5 lucruri uimitoare despre dezvoltarea fătului în uter
5 lucruri uimitoare despre...

“De fapt, violand o femeie avatar, chiar daca este vorba despre un joc, nu este doar o reprezentare a violului, este un viol in sine. Nici violul nici avatarurile nu sunt reale, dar jucatorul este o persoana in carne si oase cu siguranta, iar dorinta de violenta este de asemenea reala.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri