Universitatea din București (UB) anunță că va oferi, începând cu anul universitar 2023-2024, 20 de burse elevilor și studenților medaliați cu aur, argint sau bronz la olimpiadele științifice și competițiile internaționale care optează să-și continue studiile într-una dintre cele 19 facultăți ale UB.

Bursele se adresează medaliaților la jocuri olimpice, campionate mondiale și europene, campionate mondiale universitare pentru sporturile olimpice și șah, inclusiv cele organizate pentru persoanele cu dizabilități. Decizia, care poate fi consultată aici, a fost luată în ședința de astăzi a Senatului Universității din București.

Astfel, pentru anul universitar 2023-2024 cuantumul lunar al burselor va fi de 1.500 de lei (medalie de aur / locul I), 1.250 de lei (medalie de argint / locul II) și 1.000 de lei (medalie de bronz / locul III).

„Universitatea din București acordă o importanță deosebită recunoașterii și premierii meritului și performanțelor școlare și sportive. Tocmai de aceea, prin programul de burse pentru olimpicii internaționali care a fost astăzi votat în Senatul UB vrem să le permitem continuarea performanțelor educaționale și sportive. Mulți dintre tinerii de elită, fie că sunt sportivi sau olimpici internaționali, își doresc, pe lângă programul acerb de competiții cu care sunt obișnuiți și unde ne reprezintă cu mândrie țara, să urmeze și cursurile unei instituții de învățământ superior, în completarea performanțelor deja avute. De aceea, consider că universitățile au datoria să îi sprijine în demersurile lor academice. Tinerii merituoși români sunt, cu siguranță, un exemplu pentru toți membrii comunității Universității din București, deopotrivă studenți și profesori. O țară fără elite științifice, sportive și culturale este o țară fără viitor. De aceea, beneficiile pe care le acordăm acestor tineri începând cu viitorul an universitar sunt, de fapt, o investiție pentru România”, a declarat rectorul Universității din București, prof. univ. dr. Marian Preda.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Împreună în arte și simțiri

Citiți mai multe pe educatieprivata.ro

Foto fr si main: Radu Bercan /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri