20 Martie 2023 publicat în Social 33 share-uri

Cutremurele din ultima perioadă care au avut loc atât în România, cât și în Turcia și Siria, au indus o stare de panică în rândul oamenilor. Acestora le este frică de o asemenea calamitate naturală și sunt acaparați de un sentiment de panică. Specialiștii spun că în orice scenariu, oamenii trebuie să își păstreze calmul, să fie pregătiți în orice moment și să urmeze câțiva pași simplu pentru a-și salva viața.

Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur

Cutremurul nu este un eveniment tocmai plăcut, însă primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă păstrați calmul, să nu faceți panică și să nu întreprindeți acțiuni negândite. Este necesar să vă adăpostiţi urgent într-un loc sigur şi rămâneţi acolo pană la încetarea cutremurului.

În cazul în care vă aflați în interiorul unei clădiri rămâneţi pe loc, nu încercaţi să ieşiți afară coborând cu liftul sau pe scări și nu ieșiți la balcon. Adăpostiţi-vă sub o masă, un birou sau o piesă solidă de mobilier şi ţineţi-vă bine de acesta. Dacă vă aflați pe un hol, aşezaţi-vă în poziţie ghemuit lângă un perete interior. Foarte important este să vă protejați capul şi faţa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Neapărat îndepărați-vă de ferestre, geamuri, oglinzi, biblioteci, dulapuri înalte, aparate de iluminat. acestea vor cădea primele și vă pot provoca răni. Dacă cutremurul va prins într-un loc public, de exemplu: un magazin, adăpostiţi-vă în locuri cât mai departe de ferestre ori de raioane cu obiecte grele. Nu utilizați liftul pentru a ieși afară. În cazul în care vă aflați deja în lift în timpul cutremurului, apăsaţi butonul de urgenţă. Când liftul se opreşte, ieşiţi cât mai repede din lift şi adăpostiţi-vă într-un loc sigur.

În timpul cutremurului, obiectele din jur pot să se răstoarne sau să alunece, tencuiala din tavan se poate desprinde, iar geamurile se pot sparge. Dacă vă aflați în exteriorul clădirii, stați departe de sursele de energie electrică, de stâlpi, de geamuri, de blocuri, de poduri. În cazul în care cutremurul vă prinde într-un vehicul, rămâneţi în mașină. Nu ieșiți din mașină dacă pe jos se află cabluri de electricitate. În asemenea cazuri, solicitați ajutor și așteptați până vin echipele de intervenţie.

Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Este timpul să renunți la a te mai încrede în vorbele goale! Urmărește faptele celor din jur

Citiți continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: Treetree2016 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri