20 Martie 2023 publicat în Social 33 share-uri

Cutremurele din ultima perioadă care au avut loc atât în România, cât și în Turcia și Siria, au indus o stare de panică în rândul oamenilor. Acestora le este frică de o asemenea calamitate naturală și sunt acaparați de un sentiment de panică. Specialiștii spun că în orice scenariu, oamenii trebuie să își păstreze calmul, să fie pregătiți în orice moment și să urmeze câțiva pași simplu pentru a-și salva viața.

Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur

Cutremurul nu este un eveniment tocmai plăcut, însă primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă păstrați calmul, să nu faceți panică și să nu întreprindeți acțiuni negândite. Este necesar să vă adăpostiţi urgent într-un loc sigur şi rămâneţi acolo pană la încetarea cutremurului.

În cazul în care vă aflați în interiorul unei clădiri rămâneţi pe loc, nu încercaţi să ieşiți afară coborând cu liftul sau pe scări și nu ieșiți la balcon. Adăpostiţi-vă sub o masă, un birou sau o piesă solidă de mobilier şi ţineţi-vă bine de acesta. Dacă vă aflați pe un hol, aşezaţi-vă în poziţie ghemuit lângă un perete interior. Foarte important este să vă protejați capul şi faţa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Modificările pe care corpul femeii le suferă în timpul sarcinii Numerologie: Februarie 2023 – luna cu cifra universală 9 – închiderea unui ciclu! Lasă să plece ca să faci loc să vină 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Neapărat îndepărați-vă de ferestre, geamuri, oglinzi, biblioteci, dulapuri înalte, aparate de iluminat. acestea vor cădea primele și vă pot provoca răni. Dacă cutremurul va prins într-un loc public, de exemplu: un magazin, adăpostiţi-vă în locuri cât mai departe de ferestre ori de raioane cu obiecte grele. Nu utilizați liftul pentru a ieși afară. În cazul în care vă aflați deja în lift în timpul cutremurului, apăsaţi butonul de urgenţă. Când liftul se opreşte, ieşiţi cât mai repede din lift şi adăpostiţi-vă într-un loc sigur.

În timpul cutremurului, obiectele din jur pot să se răstoarne sau să alunece, tencuiala din tavan se poate desprinde, iar geamurile se pot sparge. Dacă vă aflați în exteriorul clădirii, stați departe de sursele de energie electrică, de stâlpi, de geamuri, de blocuri, de poduri. În cazul în care cutremurul vă prinde într-un vehicul, rămâneţi în mașină. Nu ieșiți din mașină dacă pe jos se află cabluri de electricitate. În asemenea cazuri, solicitați ajutor și așteptați până vin echipele de intervenţie.

Cum să îți alegi parfumul în funcție de tipul pielii Simona Maxim: “De ce Fitboxing? Pentru că oferă multiple beneficii într-un timp scurt, cu preț bun și investiție zero în echipament!” Organizează spațiul din casă în 5 pași simpli

Citiți continuarea pe 9news.ro

Foto fr si main: Treetree2016 /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

-

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri